20 d’oct. 2015

Opinió sobre el top 100 de DJ Mag

El top 100 de DJ Mag porta diversos anys tornant-se cada any menys creïble, i aquest any no ha estat una excepció sinó tot el contrari.

Dimitri Vegas & Like Mike
Hardwell
Els guanyadors d'aquest any són els germans belgues Dimitri Vegas & Like Mike, que l'any passat ocupaven la segona posició d'aquest rànquing. Sabem que han contractat els serveis del ghost producer  Marteen Vorwerk, que pressumptament l'any passat van comprar vots (i no descartaria que aquest any també) i veient que el seu pressupost en publicitat és el més gran de l'escena EDM i amb diferència, realment és creïble que cap d'aquestes tres coses tingui res a veure amb la primera posició que han aconseguit al top 100 d'aquest top 10?


A la segona posició hi trobem a Hardwell, qui l'any passat i l'anterior ocupava el número 1. Encara que sempre he opinat que no mereixia la primera posició, almenys no té ha perdut (encara) tota la seva credibilitat.


La medalla de bronze és per a Martin Garrix, que esperava que arribaria a la primera posició aquest any. Tampoc el considero el millor DJ del planeta, però mereixeria molt més aquest honor que qualsevol des dos "artistes" (per anomenar-los d'alguna manera) que han quedat per sobre seu. A més  aquest any ha fet una gran millora respecte a l'any passat amb temes com Forbidden Voices, Virus, Break Through The Silence,...


Tanquen el top 5 dos DeeJays veterans: Armin Van Buuren (Baixa una posició) i Tiësto (Es queda igual). Crec que mereixen aquestes posicions, ja que tot i els canvis d'estil que han fet recentment (especialment Tiësto), s'han mantingut com un dels millors.


La sisena posició és per a David Guetta i la setena per Avicii. Encara que segueixen sent posicions envejables, crec que mereixerien posicions més elevades, en especial David Guetta (ja que aquest any ha publicat àlbum i que Avicii va haver de cancelar bastantes actuacions degut a problemes de salut).

Tanquen el top 10 Afrojack (Que aquest any ha estat bastant menys actiu que els anteriors), Skrillex (Que encara que el seu estil no m'agradi és evident que ha tingut un grany any) i Steve Aoki (Que encara que ha llançat àlbum, sempre es posa en dubte que no porti sets pregravats).


Incomprensiblement Calvin Harris es torna a quedar a la onzena posició. Si crec que ja hauria merescut entrar el top 10 quan l'any passat es va quedar a la mateixa posició, aquest any encara més. Just una posició per sota hi trobem a Oliver Heldens, que ha fet una espectacular pujada de 22 posicions (Cosa que no és tampoc cap sorpresa).


KSHMRDe les següents posicions el que més m'ha sorprès és la caiguda de 10 posicions que ha tingut Nicky Romero fins a la 18. A part que crec que mereixeria una posició dins el top 10, aquest any Nicky Romero no ha estat menys actius que altres anys on ha tingut posicions molt millors i tots els seus llançaments han estat d'una qualitat innegable. També hem de destacar la entrada més alta d'aquest any, que és la que fan Axwell /\ Ingrosso com a duo, encara que ja havien format part del top 100 en solitari i com a part de la Swedish House Mafia.

don diabloUna altra de les entrades més altes és lq eua ha fet KSHMR a la posició número 23, tenint a Zedd per sobre (Que es queda a la mateixa posició que l'any passat) i a les Nervo per sota, que perden tres posicions. Crec que es mereixen una baixada moderada ja que (almenys) per mi el seu àlbum Collateral ha estat una enorme decepció, però tampoc hem d'oblidar que han llançat grans temes com It Feels.

També hem de remarcar la espectacular pujada de més de 50 posicions que ha fet Don Diablo, passant de la 82 a la 30. A la 33 hi trobem a Kygo, que aquest any entra al top 100. Pensava que entraria a una posició més alta, i de fet crec que s'ho mereixeria.
KrewellaLa baixada de Nicky Romero és exagerada però encara entra dins el que es pot considerar normal. Però el que no entra dins el normal és la caiguda de 48 posicions que han tingut Krewella (Encara que sí que és veritat que aquest any ha estat una mica desastrós degut a que Rain Man va abandonar el grup la tardor passada). Sempre dic el mateix: és igual la posició en la que quedin per que encara que facin música electrònica no són principalent DeeJays.
markus schulz
Per la part baixa de la llista hem de destacar les entrades (merescudes totes dues) que fan Robin Schulz i Galantis a les posicions 89 i 98 respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada