4 d’oct. 2015

5è aniversari de Doo Woops & Hooligans

The silhouette of a rocket is shown flying away through a yellow background, leaving behind a trail on which the silhouette of a fedora-wearing man is walking. The words "Bruno Mars", in beige capital font, and "Doo-Wops & Hooligans", in lower case black font, are printed to the right.Avui fa exactament cinc anys es posava a la venda Doo-Woops & Hooligans, el primer àlbum de Bruno Mars, amb el que en menys d'un any va passar de ser un complet desconegut a ser l'autor d'una de les cançons de l'estiu del 2011: The Lazy Song.
Doo Woops and Hooligans va arribar a la tercera posició del Billboard 200, i a la primera posició de les llistes sis països, i ha venut més de sis milions de còpies arreu del món. Va estar nominat als Grammys com a Àlbum de l'any i millor àlbum pop.


Singles

Just The Way You Are

El dia 24 de Juny de 2010 es va posar a la venda el primer senzill de Bruno Mars en solitari: Just The Way You Are. Aquesta cançó va arribar a la primera posició del Hot 100 de Billboard, així com a les llistes de 9 països més, i va guanyar un Grammy en la categoria de millor cançó pop d'un solista masculí.




Bruno-mars-liquor-store-blues.jpgLiquor Store Blues

Una setmana abans del llançament de Doo-Woops & Hooligans es va estrenar Liquor Store Blues com a promo single. El mateix dia que es posar a la venda Liquor Store Blues, es va estrenar el videoclip música de la cançó, on hi apareix Damian Marley.






Red hand grenade with a white handle and a black safety pin on a black background. The word "Grenade" is in lowercase red font beneath the words "Bruno Mars" in white capital font to the upper right.Grenade

El segon senzill del disc va ser Grenade, que també va ser un èxit, arribant a la primera posició de 15 llistes i convertint-se en el tercer número 1 de Bruno Marss al Hot 100 (Després de Billonaire i Just The Way You Are).
Va ser el segon senzill més venut l'any 2011 amb més de 10 milions de còpies.




A greyscale illustration of a chimpanzee wearing a dress shirt, pants, and sunglasses. The animal is seen reclining, with his or her feet outstretched and in the foreground. In black, the words "The Lazy Song" appear in minuscule below the words "Bruno Mars" in majuscule font.The Lazy Song

Com a tercer senzill del disc, Bruno Mars va escollir The Lazy Song, del que en va vendre més de sis milions i mig de còpies.
Encara que The Lazy Song va ser una de les cançons de l'estiu l'any 2011 no va poder arribar a la primera posició del Hot 100, quedant-se al número 4.



Marry You

A l'Agost, Bruno Mars va llançar com a senzill Marry You. Aquesta cançó va quedar-se a la posició número 85 del Hot 100, cosa que està bastant bé si tenim en compte que no té videoclip i que no va ser enviada a les ràdios.




Count On Me


Bruno Mars va llançar com a cinquè i últim senzill en alguns països (entre els quals Espanya) de Doo Wops & Hooligans Count On Me. La cançó no va tenir videoclip, però tot i així va tenir bones posicions als pocs països on va sortir com a senzill: Setena posició a Espanya, 6 a Portugal, 5 a Austria i 2 a la República Txeca




Altres cançons llançades durant el període de  promoció del disc

Lighters

Entre Tha Lazy Song i Marry You, Bruno Mars va col·laborar amb Bad Meets Evil (Eminem i Royce da 59) a la cançó Lighters. Aquesta cançó també va ser un èxit, arribant a la quarta posició del Hot 100.





Mirror


Després de col·laborar amb Eminem, Travie McCoy i B.O.B, a  Mirror Bruno Mars col·laborava un altre cop amb un dels millors artistes Hip-Hop: Lil' Wayne. Aquesta cançó és la cançó més exitosa del raper com a artista principal a molts paísos.


It Will Rain

Bruno Mars va llançar It Will Rain com a part de la banda sonora de la quarta pel·lícula de la Saga Crepúscle: A trenc d'Alba (Part 1) [Amanecer en la versió en castellà i Breaking Down en la versió original]. Encara que aquesta cançó no va arribar a la primera posició del Hot 100, va arribar al número 3. Per mi, és una de les millors cançons de l'artista Hawaiià.



Young, Wild & Free

Poc després de llançar It Will Rain, Bruno Mars va fer una cançó per a una altra Banda Sonora: la de Mac & Devin Go To Highschool. En aquesta cançó, Bruno Mars col·labora amb els rapers Snoop Dogg i Wiz Khalifa. Va arribar al top 10 del Hot 100, concretament a la setena posició.



Crítica:

Doo-Woops & Hooligans és un dels meus àlbums preferits, i un dels CDs que més he escoltat, sinó el que més.
És un disc que és fa molt curt, però on totes les pistes s'apropen a la perfecció, en paraules del propi Bruno Mars: "Més valen àlbums amb poques pistes i que cada una sigui com el bebè del seu compositor". Encara que totes les cançons es poden classificar com a pop, totes són molt diferents entre elles: Hi ha balades, cançons amb influències Reggae, cançons uptempo,...

En conclusió,  Doo-Woops & Hooligans és un disc imprescindible si us agrada la música pop, i que si no heu escoltat encara, us recomano que l'escolteu a Spotify o en alguna plataforma de Streaming. Si l'hagués de puntuar sobre deu li donaria un 11 9,5; ja ue crec que és impossible que res mereixi un deu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada