26 de nov. 2021

Novetats 26/11


Inna, Bad Gyal i Feid amb Eladio Carrión i Mora han estrenat nous senzills avui.

Totalment per sorpresa, Inna ha estrenat avui un nou senzill anomenat De Dragul Tau (un títol que es pot traduir per pel teu bé). La cantant romanesa va estrenar aquesta cançó en directe el passat mes d'abril en una actuació en una emisora de ràdio del seu país i la va tornar a interpretar en el concert virtual que va enregistrar professionalment aquest estiu i que encara es pot veure al seu canal de YouTube. De fet, ja vam parlar d'aquesta cançó el passat mes d'abril, en una entrada on parlavem de la possibilitat que Inna estrenés dos albums enguany. I bé, ja veiem com ha anat la cosa al final.

Tot i que De Dragul Tau no és una cançó completament nova per nosaltres, sí que he de dir que m'ha sorprés molt com sona la seva versió definitva. Que em sembla infinitament millor del que m'esperava després de sentir-ne l'estrena en directe. La producció, inspirada en el synth-pop dels anys 80, ajuda a capturar l'esperit eufòric però melancòlic de la cançó a la perfecció. I la interpretació vocal d'Inna, molt més suau del que és habitual, torna a demostrar la gran versatilitat de l'artista romanesa. No només per interpretar i/o compondre música d'estils molt diversos (tot i que en aquest cas i a diferència de la música que ha tret recentment, Inna no està involucrada en la composició), sinó per obtenir molt bons resultats en tots ells.

Una altra cançó que ja coneixem des de fa temps, malgrat que no ha estat fins avui que ha arribat a les plataformes digitals de manera oficial és Nueva York de Bad Gyal. Aquesta cançó, que els fans havien batejat amb el nom de Porros ha format part de l'espectacle de la gira Sound System, que Bad Gyal va estrenar a l'edició del 2019 del Sonar i va acabar fa tot just unes setmanes. Dues més de les cançons que formaven part de l'espectacle però no han vist la llum de manera oficial arribaran a les plataformes digitals la setmana que ve i l'altra. La base de la cançó és de Supa Dups, un productor de Miami que ha treballat amb artistes com Drake, Rihanna o Nicki Minaj, i que també ha treballat amb la pròpia Bad Gyal a Hookah i 44.

El tros de la cançó que haviem pogut escoltar feia bastanta bona pinta, però la veritat és que la cançó no té res més a oferir que el que ja podiem sentir en aquell fragment. I, tot i que m'alegro que l'hagi tret de manera oficial, em deixa amb la sensació que Nueva York és una idea d'un minut allargada per que en duri dos i mig.

Feid incorpora Mora i Eladio Carrión al remix del seu senzill Fumeteo, la versió original i en solitari del qual va sortir fa cinc mesos i ha funcionat bé a nivell comercial. I la participació dels dos artistes convidats també funciona perfectament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada