31 de maig 2021

Top10 novetats Maig

Aquest cop no ens podem queixar: el mes de Maig ha estat ple de novetats musicals interessants i emocionants. De fet, m'ha costat limitar-me a només deu senzills. Sigui com sigui, aquí teniu les meves preferides.
10. Sam Feldt i Sam Fischer - Pick Me Up

Comencem el rànquing amb Pick Me Up, el nou senzill de Sam Feldt que va sortir fa tot just uns dies i compta amb la col·laboració del vocalista australià Sam Fischer. Recupera el so progressive house melòdic molt suau que ja hem pogut escoltar en un bon grapat de produccions de Sam Feldt en els últims anys.




9. Ozuna - Tiempo

Després d'un disc conjunt amb Anuel i diverses cançons com a col·laborador, Tiempo és el primer senzill en solitari d'Ozuna aquest 2021. Tot i no allunyar-se gaire de ser una cançó estàndard dins el reggaeton, Tiempo té alguns punts molt enganxosos i una producció hipnòtica (signada pel colombià Sky Rompiendo) que la fan destacar




8. Alok, Inna i SofiTukker - It Don't Matter

A principis de mes arribava aquesta col·laboració a tres bandes entre el DJ/productor brasiler Alok, Inna i el duo estatunidenc SofiTukker. It Don't Matter és una producció slap house més lenta del que acostuma a ser habitual en aquest gèner, una mica previsible tan pel que fa a la producció com pel que fa a la lletra, però en tot cas una pista dance ben sòlida.



7. David Guetta - Get Together

David Guetta està publicant música amb moltíssima freqüència aquest 2021 (practicament treu alguna cosa cada setmana), i la veritat és que la majoria no em criden massa l'atenció. Però no puc dir el mateix de Get Together, una producció en solitari que va estrenar a mitjans de mes de Maig i que combina música electrònica i influències disco.

6. Katy Perry - Electric
Per celebrar el 25è aniversari de Pokemon, en els propers mesos arribarà un àlbum amb cançons de diversos artists inspirades pressumptament en la franquícia. La primera cançó original del projecte que hem pogut escoltar és Electric de Katy Perry, una cançó de synthpop mid-tempo que no s'allunya gens del contingut del seu anterior disc Smile. És una cançó pop correcta, però que tampoc té massa que la faci destacar i podrien haver explotat molt més la relació amb Pokemon.


5. Oneohtrix Point Never i Rosalía - Nothing's Special 

Després de bastants mesos sense estrenar cap col·laboració (ni cap cançó en solitari, és clar), Rosalia estrenava fa uns dies Nothing's Special, un senzill amb el productor estatunidenc Oneohtrix Point Never. Es tracta d'una cançó molt tranquila, amb una producció molt electrònica i experimental, però alhora minimalista. Com podeu veure per la posició en què la he col·locat al rànquing, m'ha agradat bastant, però no m'ha fet estar menys impacient pel proper treball discogràfic de la cantant catalana.

4. Olivia Rodrigo - Good 4 U

Una setmana abans d'estrenar el seu esperat àlbum debut Sour, Olivia Rodrigo avançava aquesta cançó, que ja s'ha convertit en un dels èxits de l'any. Good 4 U és una cançó amb una tornada explosiva que recupera el so pop-rock de principis dels 2000, però que paradoxalment aconsegueix sonar molt fresca. 

3. Rauw Alejandro - Todo De Ti
Diverses de les cançons del rànquing es podrien qualificar com a sorprenents pel fet que tenen un estil totalment diferent del que ens esperariem dels seus artistes, però, sens dubte, la més sorpenent ha estat Todo De Ti. El primer avançament del segon àlbum de Rauw Alejandro deixa totalment de banda els sons urbans i aposta per un so totalment pop, amb una enorme influència del funk dels anys 80. On no hi ha gaire canvis, però, és a la lletra. Malgrat que tot just fa deu dies que es troba disponible, Todo de Ti ja ha tingut temps de convertir-se en un èxit enorme i fins i tot de trencar algun record: és la cançó que més reproduccions ha obtingut a l'estat espanyol en un sol dia a Spotify en la història d ela plataforma, amb més d'1,6 milions de reproduccions.

2. Skrillex, Starrah i Four Tet - Butterfly

Butterfly combina un so house clàssic amb alguns elements innovadors i experimentals, i ho fa amb un resultat increïble. Aconsegueix crear una atmosfera molt particular, cosa que també m'agrada molt. No ens podem oblidar tampoc de l'apartat vocal, que signa la cantant estaunidenca Starrah i que té més pes del que acostuma a ser habitual en aquest tipus de música. No esperava veure una proposta de Skrillex en aquesta direcció musical, però s'ha de reconeixer que sembla que sigui en l'estil que sigui, el DJ/productor estatunidenc sempre obté molt bons resultats.



1. Benjamin Ingrosso - Smile

I la meva novetat preferida del mes de Maig és el senzill més recent de Benjamin Ingrosso. Smile arriba poc després que el cantant suec hagi publicat el seu segon àlbum En Gang i Tiden en dos volums durant els primers mesos de l'any i deixa enrere l'atmosfera retro d'aquest projecte. La nova proposta de Benjamin Ingrosso em sembla una cançó pop excel·lent: la lletra és directa i aborda un tema bastant original, les estrofes estan molt bé i la tornada encara és més potent. I la instrumentació, plena de melodies èpiques i que utilitza molts instruments diferents, em sembla genial. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada