25 de maig 2021

Ressenya: El Niño

El Niño és el segon àlbum d'estudi del cantant porto-riqueny Lunay i va arribar a les plataformes divendres passat. Conté un total de 15 pistes, entre les quals hi ha el senzill Le Gusta Que La Vean i noves col·laboracions amb Anitta, Chencho Corleone, Bryant Myers i Chris Jedi, entre altres.
El segon treball discogràfic de Lunay segueix totalment en la línia del seu àlbum debut Épico, publicat el mes d'Octubre del 2019. I la veritat és que no trobo que es pugui percebre cap mena d'evolució entre els dos discos que el cantant de Soltera ha presentat fins al moment. El disc no acaba sent gaire més que un conjunt de cançons de reggaeton pop sense massa personalitat, cosa que també es podia dir del seu anterior projecte.  Però com a mínim, Épico tenia algunes cançons que em semblen bastant més emocionants, i que si bé no eren gaires (i en gran part eren els senzills que ja havien sortit anteriorment), ajudaven bastant a millorar una mica la impressió del disc en conjunt. 


De fet, la música de Lunay sempre em deixa amb el regust agredolç que encara no ha aconseguit igualar (i encara menys superar) el seu primer senzill Soltera. Va començar amb molt bon peu amb aquesta cançó, que més endavant va rellançar amb Bad Bunny i Daddy Yankee, però que ja va funcionar prou bé i era una proposta ben sòlida en la seva versió original en solitari. 

El Niño també conté alguna cançó amb un so que s'allunya d'aquest reggaeton pop genèric, però que tampoc porten el conjunt del disc gaire enlloc. L'exemple més desatacable d'això seria TBC, que fusiona la percussió sincopada del reggaeton amb una instrumentació orgànica, una combinació que si bé no és totalment inèdita, sona més fresca que la resta del disc.


Una cosa que sí que fa millor que el seu predecessor Épico, és que El Niño està més pensat com un àlbum en conjunt i no com una simple col·lecció de cançons. Això ho podem veure en detalls com l'interludi Reporte del Tiempo, que no només és força original, sinó que fa de transició perfecta entre la cançó anterior i posterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada