22 de maig 2021

Novetats 22/6

Lil Nas X, Benjamin Ingrosso, Lana del Rey, Rauw Alejandro, Area 21, Rosalia i Anne Marie amb Niall Horan han estrenat nous senzills aquesta setmana.

Tot i que Montero (Call Me By Your Name) encara està arrassant les llistes d'arreu del món, Lil Nas X estrena aquesta setmana un nou senzill anomenat Sun Goes Down. A diferència de la seva proposta anterior, que tenia un so molt potent i intens, Sun Goes Down és una cançó amb una atmosfera més relaxada, tant pel que fa a la producció, com a la veu. La lletra de la cançó tracta sobre els problemes que Lil Nas X va tenir durant l'adolescència per acceptar-se a ell mateix.

Benjamin Ingrosso estrena aquesta setmana el seu nou senzill Smile, la primera cançó en anglès que aquest cantant suec estrena en pràcticament un any. Això no vol dir que no hagi presentat música precisament, aquest 2021 ha estrenat el seu segon àlbum d'estudi En gång i tiden, dividit en dos volums. A banda de l'idioma, Smile també aposta per un so bastant diferent del del seu anterior projecte, deixant de banda les influències del pop dels anys 70 i 80 i recuperant les melodies èpiques del seu àlbum debut. Sens dubte la meva novetat preferida de la setmana.

Rauw Alejandro enceta la promoció del seu segon àlbum amb Todo de Ti, un senzill amb què s'allunya totalment del reggaeton i la música urbana. Sorprenentment, Todo de Ti és una cançó totalment inspirada en el pop/funk dels anys 80. No em sembla la seva millor cançó ni m'entusiasma excessivament, però no està gens malament i sona molt fresca en un mercat que ja està saturat del reggaeton. Caldrà veure si aquest canvi d'estil es limita a Todo de Ti o totes les cançons del seu proper apostaran per estils més diversos.


Una altra artista que ha encetat la promoció del seu proper treball discogràfic aquesta setmana ha estat Lana del Rey. Però la cantautora estatunidenca no ho ha fet amb un senzill, sinó presentant tres cançons alhora: Blue Banisters, Text Book i Wildflower Wildfire. Les dues primeres compten amb la producció de Gabe Simons, que ja va ser el productor de la versió de Summertime de George Gershwin que Lana del Rey va estrenar l'any passat.




Wildflower Wildfire, en canvi, compta amb la co-composició i producció de Mike Dean. Cap de les tres em crida gaire l'atenció i he de dir que estic una mica decebut, perquè pensava que si Lana del Rey tenia tanta pressa per treure nova música després de Chemtrails Over The Country Club seria perquè el seu nou disc seria alguna cosa diferent. I no ho és, malgrat que ja no hagi fet aquestes cançons amb Jack Antonoff, qualsevol de les tres podria haver format part dels seus dos anteriors albums.


El productor estatunidenc Oneohtrix Point Never col·labora amb Rosalia en el senzill Nothing's Special. Malgrat la producció electrònica, és una cançó bastant minimalista on podem gaudir de la veu de l'artista catalana en un registre que s'allunya dels que són habituals per ella.


Our Song és el nom del duet que Anne Marie i Niall Horan presenten aquesta setmana. Serveix com a senzill de presentació de Therapy, el proper àlbum de la cantant britànica, que arribarà el proper 23 de Juliol.


Per acabar, tenim el nou senzill d'Area21, anomenat Pogo. És una altra de les cançons que la formació de Martin Garrix avança des del seu àlbum debut que tenen previst publicar enguany.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada