25 de maig 2021

Ressenya: Sour

Sens dubte, Olivia Rodrigo és l'artista revelació del 2021. El passat mes de Gener, debutava amb el senzill Driver's License, que no només es va convertir en un fenòmen viral a les xarxes, sinó que seguraement sigui la cançó més exitosa de la primera meitat de l'any. Aquesta primavera, la cantant va estrenar els senzills Deja Vu i Good 4 U, que també s'han convertit en grans èxits arreu del món. I, finalment, divendres passat, Olivia Rodrigo estrenava el seu esperat àlbum debut: Sour. Aquest disc inclou un total de 11 cançons, totes elles compostes per la pròpia cantant.Brutal és el nom de la primera pista del disc, una cançó pop rock amb una instrumentació força intensa que contrasta i en la qual Olivia Rodrigo parla de diversos sentiments negatius. A continuació arriba Traitor, una balada amb una instrumentació minimalista que em recorda molt a Taylor Swift. Olivia Rodrigo mai ha amagat que l'autora de We Are Never Ever Getting Back Together és la seva artista preferida i una de les seves principals inspiracions, per tant això tampoc no és cap sorpresa. A la tercera pista trobem Driver's License, primer senzill del disc. És una balada que parla de superar una ruptura amorosa, segurament inspirada en la seva pròpia experiència amb el seu company de repartiment Joshua Basett. El que més m'agrada d'aquesta cançó és el pont, no només perquè n'és la meva part preferida, sinó perquè en un moment on les cançons de poc més de dos minuts són més la norma que l'excepció, Driver's License es podria haver acabat perfectament després de la segona tornada. Però no ho fa, i aquest increïble pont la porta al següent nivell.


La quarta pista del disc es diu 1 Step Forward, 3 Steps Back, i és una cançó de pop acústic mid-tempo que sampleja la melodia de piano de New Year's Day de Taylor Swift. Aquest sample el veig més aviat com una picada d'ullet a la seva ídola, ja que em sembla totalment prescindible en el conjunt de la cançó. Tot seguit arriba una de les cançons que ja coneixem: Deja Vu, una altra proposta mid-tempo. No està gens malament, però em sembla el més fluix dels tres senzills. En canvi, la meva cançó prederida de les tres que ha avançat és Good 4 U, que arriba just a continuació. Good 4 U és l'actual senzill de Sour, acaba d'entrar directament al número 1 del Hot 100 i fa més d'una setmana que és la cançó més escoltada a nivell mundial a Spotify. És una proposta pop-rock amb una tornada explosiva que parla de veure la seva ex-parella començant una nova relació poc després de la seva ruptura.


Enough For You torna a ser una balada de pop acústic amb un estil que recorda molt a Taylor Swift i amb una instrumentació molt minimalista que cedeix tot el protagonisme a la seva veu. Happier és una altra balada, que en aquest cas comnença cantant acompanyada del piano i més endavant es van sumant altres instruments. Jealousy, Jealousy és una cançó pop midtempo, força més animada que les cançons que venen abans i després, i amb una tornada molt enganxosa. Sens dubte, si tenen intenció de promocionar una quatra cançó del disc com a a senzill, hauria de ser aquesta. I el disc acaba amb dues balades més: Hope Ur Okay (que em sembla la cançó més interessant del disc pel que fa a la lletra) i Favorite Crime.

Sour és disc pop més que correcte, sobretot si el comparem amb els primers projecte d'altres artistes que s'han convertit en estrelles del pop després de donar-se a conèixer en una sèrie de Disney Channel. I encara més si tenim en compte que Olivia Rodrigo figura com a autora de totes i cadascuna de les cançons que formen part de Sour, cosa que encara és menys habitual en aquesta mena de discos.

Després de l'èxit massiu i pràcticament instantani de Driver's License, Olivia Rodrigo va anunciar que tenia intenció de publicar un EP. Finalment, s'ha decantat per publicar directament un àlbum, cosa que a mi em sembla molt millor. Però potser sí que es pot notar que és un disc fet una mica ràpid i que amb una mica de temps es podria haver fet que realment cada pista tingués una personalitat totalment diferenciada. Però tampoc no podem ser tan exigents amb un disc debut d'aquestes característiques, i al cap i a la fi Olivia Rodrigo tindrà temps de sobres per presentar projectes més sòlids en el futur. Sincerament, veient l'inici tan enormement exitós que està tenint la seva carrera, se'm fa difícil imaginar la possibilitat que no sigui una de les artistes pop que marcaran els propers anys.

El que sí que és clar és que l'àlbum d'Olivia Rodrigo ha sortit en el moment exacte i ja no podia tardar gaire més: La gent estava impacient per poder escoltar-lo, i això ho demostren les xifres de streaming dels seus primers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada