28 de jul. 2019

Top 10 novetats Juliol

Malgrat tenir nombrosos llançaments de discos destacables, el mes de Juliol ha estat molt tranquil pel que fa als nous senzills. Probablement massa tranquil, tot i tenir nova música de Kygo, Bad Gyal, Rosalia, David Guetta, Benjamin Ingrosso i molts altres.
Imatge
10. Benjamin Ingrosso - Costa Rica

Encara no fa ni un any que Benjamin Ingrosso va llançar el seu debut discogràifc (que, per si no fos poc, aquest any ha reeditat amb dos noves cançons); però aquest cantant i compositor suec no ha deixat d'estrenar nova música i aquest mes ha presentat Costa Rica, una cançó pop que trobo bastant fluixa i totalment innecessària tenint en compte el poc temps que fa del seu seu disc. I el fet que hagi posat paraules en castellà sense massa sentit, tampoc ajuda. Però prou tolerable com per que hagi pogut aconseguir una posició en aquest rànquing.
Imatge
9. The Chainsmokers, Lennon Stella, Illenium - Takeaway

Els Chainsmokers han donat un nou avançament del seu tercer àlbum World War Joy, que arribarà a finals d'any. Es tracta de Takeaway, que compta amb la col·laboració d'Illenium a la coproducció i la cantant canadenca Lennon Stella a la veu. Una pista dance pop suau, bastant en la línia dels seus èxits com Roses, Closer o Something Just Like This a nivell de producció.


8. Whitney Houston X Kygo - Higher Love
Imatge
ImatgeKygo ha remesclat una de les cançons de la cantant, anomenada Higher Love, que és una versió del senzill del mateix nom de Steve Winwood; però que els propietaris dels drets de la intèrpret d'I Wanna Dance With Somebody han volgut promocionar com un nou senzill (cosa que ha fet que Kygo rebi alguna crítica sense massa justifiació). Com és costum amb aquest productor noruec, ens trobem amb una gran producció i un drop melòdic fantàstic que juga també amb la veu. Però trobo que aquest tipus de producció no acaba d'encaixar amb alguna cosa de la cançó, no sé si és la manera de cantar així una mica gospel o l'harmonia de les estrofes, però hi ha alguna cosa que no m'acaba de fer el pes.



7. Bad Gyal - Hookah

La cantant del Maresme ha tornat al panorama musical aquest mes amb dos nous senzills, anunciant la seva gira i presentant nou espectacle al Sonar. De les dos noves cançons, a mi m'ha agradat la que menys repercussió ha tingut: Hookah, una cançó amb el contingut esperable en les lletres de Bad Gyal però amb una producció molt innovadora i encertada.

Imatge
6. David Guetta, MORTEN, Aloe Black - Never Be Alone

A banda de dos col·laboracions més, bastant questionables en ambdos casos, David Guetta per fi ha llançat oficial una de les seves produccions més anticipades, acompanyat de Morten i Aloe Blacc:
ImatgeNever Be Alone, que el DJ francès va estrenar durant la seva actuació a l'Ultra Music Festival de Miami el passat mes de març. Es tracta d'una pista d'electrònica potent, difícil d'etiquetar en cap subgènere. Compta amb un apartat vocal encertat i el drop també m'agrada. La única cosa que no em convenç és la transició al segon drop, que se'm fa llarga. Clarament la millor novetat de la setmana.



5. Burak Yeter - Friday Night

Burak Yeter ha presentat una nova original aquest mes, anomenada Friday Night. Tot i comptar amb una vocal molt genèrica i que fa la sensació que només és allà per omplir la cançó, la nova proposta d'aquest DJ turc compta amb una producció no només genial, sinó que també única.

Imatge


4. Mabel - Bad Behaviour

En uns dies, l'autora de Don't Call Me Up llançarà el seu àlbum debut Ivy To Roses, però abans n'ha volgut avançar una nova cançó: Bad Behaviour. Si bé és cert que no és una cançó al nivell de Mad Love o l'èxit amb que s'ha donat a coneixer Don't Call Me Up, està prou bé.

Imatge
3. Logan Henderson - Disappear

Henderson ha estrenat un nou senzill aquest mes, anomenat Disappear, en el qual torna al so pop obscur amb influències trap de Bit My Tongue o Pull Me Deep, però aquesta vegada utilitzant també el vocoder. No és res novedós ni res que no hàgim vist ja en les seves anteriors propostes, però m'ha agradat prou com per convertir-se en la meva novetat preferida del mes.

2. Ed Sheeran, Yebba - Best Part Of Me

L'últim senzill que Ed Sheeran va avançar abans de la publicació del seu disc de col·laboracions és aquesta balada. És una cançó que no aporta res que no hàgim vist en altres cançons de Sheeran, com seria el cas de Perfect, però la veritat és que m'ha encantat. Tot i que també he de dir que és de les molt poques cançons del disc que em convencen. Em tocarà espera fins el seu quart àlbum, a veure si m'agrada més.

1. Rosalia - Milionària

I era evident que la millor novetat del mes no podia ser cap altra que el nou senzill de Rosalia, que tot i haver estat llançat fa menys d'un mes, ja s'ha convertit en el seu quart número 1 consecutiu a la llista oficial espanyola i la cançó en català més escoltada de tots els temps a Spotify. Es tracta d'una cançó pop amb una forta inspiració de la rumba catalana, amb una producció senzilla però efectiva. Va arribar acompanyada de la cara B Dios Nos Libre Del Dinero, i totes dues cançons presenten una mirada irònica i crítica sobre la societat de consum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada