31 de gen. 2019

Top 10 novetats gener 2019

De les diferents noves propostes que hem rebut aquest mes, aquestes són les meves deu preferides:

Dua Lipa Swan Song.png


10. Dua Lipa - Swan Song


Tot i que aparentment no ha acabat de convéncer a la majoria del públic, la cançó més recent de Dua Lipa a mi m'ha semblat una proposta molt sòlida. Més que la majoria de cançons que he sentit d'aquesta cantant, fins i tot diria.






9. Ms Nina feat. Tomasa del Real - Y Dime

Una de les cançons que he estat escoltant més al llarg del mes de Gener és el nou senzill de Ms Nina, acompanyada de la rapera xilena Tomasa del Real. Una bona producció, una lletra acceptable i un flow que està prou bé; i trobo que no se li pot demanar més a una cançó d'aquest estil. La veritat és que no parlo gaire d'aquest estil aquí, però la veritat és que cada vegada estic escoltant més neoperreo (no m'agrada aquesta etiqueta però crec que així m'enteneu).

Calvin Harris - Giant.png

8. Calvin Harris i Rag N Bone Man - Giant

No només va ser un dels què va tenir més èxit, sinó que trobo que Calvin Harris va ser un dels artistes que millor música dance va treure l'any passat amb propostes com One Kiss, Slow Down o Promises. Giant, el seu actual senzill, no està malament, però es queda lluny del nivell de les cançons mencionades.



7. Deniz Koyu - Eclipse
Resultat d'imatges de deniz koyu eclipse
Fa unes setmanes Deniz Koyu ens presentava una pista instrumental progressive house molt sòlida, en la que a més de presentar-nos tot el que se li pot demanar a aquest gènere juga amb els samples vocals de manera molt interessant. En certa manera segueix en la línia del seu anterior llançament Atlantis, però Eclipse és molt més interessant. Per mi, clarament la millor novetat EDM del mes de Gener.
Lauren Jauregui - More Than That.png
6. Lauren Jauregui - More Than That

El segon senzill de Lauren Jauregui en solitari presenta un canvi radical d'estil respecte a l seu debut Expectations: More Than That és una cançó trap-pop molt potent produida per Murda Beatz. Tot i que amb el temps m'ha anat agradant cada vegada més, Expectations em va crear unes expectatives molt ales i More Than That no les va satisfer. No obstant això, aprecio que aquesta ex-membre de Fifth Harmony explori estils variats i ens fa anticipar que el seu disc estarà ple d'aquesta varietat.


5. Lana del Rey - Hope 
Lana Del Rey - Hope Is a Dangerous Thing.png
Suposo que als lectors habituals dels blog els sorprendra veure com situo a Lana del Rey en una posició tan baixa de la llista, però si us sóc sincers, m'havia oblidat completament de la existència d'aquesta cançó. Literalment, si no hagués repassat els resums setmanals no l'hauria posat perquè l'havia oblidat. És una cançó molt lenta i amb una producció molt subtil, fins i tot pels estàndards de l'autora de Summertime Sadness, amb una lletra molt encertada però que musicalment no em convenç tant com les altres cançons d'aquesta artista. Per tant em deixa una opinió extranya de que és una cançó molt bona però en cap moment tinc ganes d'escoltar-la.





4. Tom Walker - Just You And I

Resultat d'imatges de move on mike posnerJa coneixíem la versió acústica d'aquesta cançó, però no ha estat fins fa unes setmanes que hem pogut escoltar la versió definitiva que formarà part del primer àlbum d'estudi d'aquest cantautor britànic What a Time To Be Alive, que surt el dia 1 de Març. És una cançó que està molt bé, que no aporta cap innovació, però d'un estil al què tampoc se li pot exigir que n'aporti.



3. Mike Posner - Move On

A mitjans de mes Mike Posner va estrenar el seu nou àlbum A Real Good Kid, però un parell de setmanes abans encara va tenir temps d'estrenar-ne un últim avançament: Move On. I repeteixo el que acabo de dir: es tracta d'una cançó molt bona però que no aporta res nou, dins un estil ue és exactament aquell que m'agrada veure en ell.


Resultat d'imatges de rosalia james blake
2. James Blake i Rosalia - Barefoot in the Sand

Si ho heu pensat, teniu raó: això és trampa perquè aquesta cançó no ha estat editada com a senzill, però al cap i a la fi és una de les millors novetats del mes. Combina l'estil habitual de l'artista catalana amb el so indie de James Blake, tot acompanyat d'una producció brutal. Esperem poder veure a Rosalia en cançons d'aquest estil en el futur ja que fàcilment és una de les meves preferides de la seva discografia.


1. Inna - Sin Ti

Resultat d'imatges de inna sin tiLa millor cançó del mes per mi, sense cap mena de dubte és la nova proposta d'aquesta artista romanesa: després de Ra i Iguana, arriba Sin Ti; que és el tercer avançament del seu proper treball discogràfic, que es dirà Yo i que serà el primer que comptarà només amb cançons que ella ha escrit en castellà. Com sol passar amb les cançons realment bones, no és fàcil etiquetar Sin Ti: tenim uns sons electrònics molt prominents




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada