18 de jul. 2017

Top 5: Paradise

Clad in a gold-colored one piece swimsuit from the waist up, a Caucasian female with red-painted lips and a long, brownish red hair stares forward before a tropical background with the words "Lana Del Rey" above her and the words "Paradise" below in all capital letters.Paradise és el segon treball discogràfic de Lana del Rey, publicat a la tardor del 2012, només uns mesos després de Born Today que va ser llançat al Gener. Aquest EP es troba disponible tant junt com separat de l'àlbum debut, i inclou 8 cançons, 6 de les quals són completament noves. Ride va ser el senzill de presentació del disc, i Blue Velvet va fer-se servir per promocionar el disc ja que va apareixer en una campanya d'H&M.


5. Young And Beautiful

Tot i que aquesta cançó, que forma part de la banda sonora de la pel·lícula El Gran Gatsby, no forma part d'aquest disc la he decidit incloure en aquesta llista ja que va sortir només uns mesos després (de fet, la gira de presentació del disc no encara no havia ni començat quan va sortir Young & Beautiful). Tot i que he vist molts mitjans considerant aquesta cançó com una de les millors de la discografia de Lana del Rey, jo personalment trobo que no és així, tot i que sí que opino que la cançó està bé.

4. Cola

Tot i que considero Cola una cançó que està molt bé i sota el meu punt de vista suposa la única que se situa entre mig de les cançons del disc que són excel·lents i les que a mi em sobren.

3. Blue Velvet

Paradise va iniciar la tendència que Lana del Rey ha seguit en tots els discos publicats des d'aleshores fins ara (però que si no m'equivoco no seguirà Lust For Life): incloure un cover d'un clàssic, que en el cas del segon treball discogràfic de la novaiorquesa era Blue Velvet. Com ja he dit aquesta cançó va ser utilitzada en la campanya publicitària de H&M que la novaiorquesa va protagonitzar la tardor del 2012.

2. Ride


El primer senzill del disc i la cançó que obre el disc, una de les cançons més pop i la que potser s'aproxima més al so de Born To Die. El videoclip d'aquesta cançó va ser la última superproducció de la seva videografia (Els vídeos de Love i LFL estan molt bé, però està clar que el pressupost ja no és el mateix), i està considerat com un dels seus millors per molta gent. Jo discrepo.

1. Yayo




Sense cap dubte, la millor cançó del disc i una de les millors de la carrera de Lana del Rey -sinó la millor- és Yayo; una cançó que ella ja havia enregistrat anteriorment (podreu trobar al seu canal de Youtube la versió original) però que va decidir incloure igualment a Paradise en una nova versió.
Vocalment, no hi ha discussió en que és una de les cançons de la seva discografia en un millor nivell, amb moments bastant aguts i moments on porta la seva veu en un registre greu que no explota en altres cançons i que realment sona espectacular.
A més, sembla que és una de les seves preferides perquè ella no ha deixat de cantar-la en directe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada