19 d’oct. 2016

Top 5: Born This Way

Grayscale image of a bike against a black background. The bike has a blond woman's head at its front, whose right hand stretches out to the front tires of the bike. The words "Born This Way" is embossed above the image.
Avui dimecres, toca repassar les 5 millors cançons sota el meu punt de vista de Born This Way, el tercer treball discogràfic de Lady Gaga, que es va posar a la venda el 23 de Maig del 2011, i del qual Lady Gaga en va publicar cinc senzills oficials: Born This Way, Judas, The Edge Of Glory, Yoü and I i Marry The Night.


5: Born This Way + Hair

He decidit posar- les juntes perquè de les dos hauria dit més o menys el mateix: totes dues són cançons molt bones, amb un missatge similar (Hem d'acceptar-nos i estimar-nos a nosaltres mateixos), però amb una producció que sona molt passada de moda. Però les versions acústiques d'aquestes cançons, on Lady Gaga les canta només acompanyades del piano és on realment es pot apreciar la excel·lent qualitat d'aquestes cançons.

4. Marry The Night

La cançó que obre el disc és, també sota el meu punt de vista, una de les millors cançons del disc. Es tracta d'una cançó pop amb influències rock molt poten. La lletra ens diu que no només hem d'enfrentar-nos a les nostres pors i no rendir-nos mai, sinó també "casar-nos amb elles", és a dir, superar-les. Aquesta cançó va ser l'últim senzill del disc i, tot i que no va funcionar gaire als Estats Units (Va ser el primer single de la carrera de Gaga que no entrava al top 10 de la llista Billboard Hot 100), sí que va tenir força repercusió a les llistes europees.

3. The Edge Of Glory

Aquesta cançó, que tanca el disc en les seves dos edicions, està dedicada a l'avi de Gaga, que havia mort recentment. Però en lloc de fer una cançó trista, va decidir fer una cançó alegre on diu que hem de gaudir cada dia de les nostres vides.

2. The Queen

The Queen és un dels tres bonus tracks de la edició especial de Born This Way, i en conseqüència una de les cançons menys conegudes del disc. Aquesta cançó té dues parts molt diferenciades: la primera més uptempo, i la segona més lenta i melancòlica.

1. Yoü And I

En la primera posició he decicidit situar-hi aquesta cançó, que també és una de les meves preferides en general. És una balada amb influències rock i agafant prestat el ritme a la percussió de Wil Will Rock You de Queen (Al llibret del disc s'especifica com a sample). De fet, el solo de la guitarra és de Brian May, guitarrista d'aquesta formació. Al videoclip d'aquesta cançó i a la gala dels VMAs del 2011 Gaga va apareixer com el seu alter ego masculí: Jo Calderone.


1 comentari: