20 d’oct. 2016

Top 5: ARTPOP


Artpop cover.png
El quart top 5 d'aquesta setmana es correspon, com no podia ser d'una altra manera, al de les millors cançons del seu quart treball discogràfic ARTPOP, que Lady Gaga va publicar la tardor del 2013. El primer senzill d'aquest disc va ser Applause, encara que Gaga va dir que hauria volgut que fos Aura. Ella tenia intenció de llançar com a segon senzill videoclip Venus, però finalment la discogràfica va decidir que seria Do What U Want. Poc després es va publicar Dope com a promo single. Finalment al març, és va llançar G.U.Y com a últim senzill del disc.5. G. U. Y

He decidit situar aquesta cançó al número 5, però us he de dir que si bé és cert que alguns aspectes de la cançó m'encanten, he d'admetre que altres em tiren enrere. La base d'aquesta cançó, feta per Gaga i Zedd, és excel·lent, practicament podria ser una pista instrumental per si sola. Però la lletra és molt repetitiva i vocalment, és una cançó molt plana (Per ser Lady Gaga, coses pitjors s'han vist). Però en general és una cançó excel·lent.

4. Swine

Sé que aquesta cançó és de les que menys agraden als fans de la discografia de Gaga, però el cert és que a mi m'encanta. És una cançó electro-house molt contundent, i la lletra fa referència a l'assetjament que ella va patir de més jove.

3. Aura

Per mi entre les dos anteriors cançons de les que us he parlat i les tres que queden hi ha una diferència molt gran de qualitat. Al tercer lloc he posicionat Aura, la cançó que obre el disc. La intro de la cançó és realment una introducció perfecta pel que serà el disc. La producció de la cançó, no només és espectacular, sinó que és increíblement única; i la lletra, especialment la de la tornada ("Vols veure'm nua, Vols fer una ullada més enllà de la superfície, realment vols veure la noia que viu a sota de l'aura?"), m'encanta.

2. Do What U Want

Amb aquesta cançó Lady Gaga s'estrenava al R&B, acompanyada de R. Kelly i amb un resultat espectacular. Novament, la base és espectacular, amb un munt de sons i després va servir d'inspiració a Taylor Swift, Ariana Grande i Fifth Harmony. La lletra de la cançó, on Lady Gaga es burla de les crítiques que ha rebut pel seu cos, la trobo realment d'una ironia molt encertada (No podràs tenir el meu cor, i no podràs controlar la meva ment, així que fes el que vulguis amb el meu cos). Finalment, dir que vocalment aquesta cançó és espectacular, la millor cançó uptempo en aquest aspecte de la discografia de la novaiorquesa.

1. Dope

I per mi, la millor cançó d'ARTPOP és Dope, la única balada del disc. Originalment, Lady Gaga va estrenar en directe una versió d'aquesta cançó anomenada I Wanna Be With You amb més de la meitat de la lletra diferent i en tonalitat major. La lletra d'aquesta cançó parla de quan ella va poder deixar enrere la seva addició a la marihuana perquè va veure que necessitava més l'amor de la seva parella -en aquell moment- Taylor Kinney, l'afecte de la seva família i el suport dels seus fans que les drogues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada