17 de set. 2022

Ressenya: Feliz Cumpleaños Ferxxo

Tot i que estava previst que el nou projecte de Feid sortís el proper 1 de desembre, el colombià i el seu equip finalment el van publicar aquest dimecres després que es filtrés. Feliz Cumpleaños Ferxxo, que era un dels discos de música urbana més esperats de l'any, inclou un total de 15 cançons que no sabem si són totes les que havien de sortir el proper mes de desembre o sí són només les que han filtrat.

Com era d'esperar, la majoria de pistes que torbem en aquest disc són cançons de reggaeton mid-tempo amb lletres melancòliques, però en aquest disc trobem una certa diversitat que no hi ha al seu anterior disc Inter Shibuya i que fa que l'experiència d'escoltar aquest nou disc complet es faci molt més amena. Tenim influències de la música house a Nieve, un senzill que el colombià ja va avançar el passat mes de març, i una producció amb molts elements d'afrobeats a Belixe. Feid té un estil característic molt concret i, al cap i a la fi, la gran majoria de cançons d'aquest nou segueixen en aquesta línia. No diria que Feliz Cumpleaños Ferxxo és un projecte eclèctic ni que s'hi puguin trobar grans sorpreses, però sí que té el grau de variació necessari perquè no es faci monòton. 

Però sobretot, el que fa que no es faci pesat d'escoltar és que la gran majoria de cançons del disc es mantenen en un nivell bastant alt (si tenim en compte com acostumen a ser els discos d'aquesta mena d'artistes). Ni tan sols trobo que es pugui dir que les millors cançons del disc són les que ja havien sortit com a senzill. Pel que fa a l'estil de producció, Feid segueix apostant per bases simples que deixen tot el protagonisme a la veu i que no són tan sofisticades com les d'altres artistes urbans del seu calibre.

Aquest 2022 Feid s'ha convertit en un dels artistes més rellevants en el món de la música urbana i ha format part dels últims discos de J Balvin, Maluma i Mora com a artista convidat. Així que m'ha sorprès veure que l'únic artista convidat que apareix en aquest disc és Yandel a XQ Te Pones Así (per alguna raó que desconec, la col·laboració amb Totoy El Frío que publicava fa unes setmanes no apareix al disc). No obstant això, em sembla una decisió no només comprensible sino encertada: precisament ara que Feid està rebent més atenció que mai, és normal que no vulgui deixar-se eclipsar per artistes més grans col·laborant en el seu propi disc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada