2 de març 2021

Ressenya: El Madrlieño

El Madrileño és el nom del nou àlbum de C Tangana, que inclou, entre altres, els senzills Demasiadas Mujeres, Comerte Entera i Tú Me Dejaste de Querer. És un disc amb moltes col·laboracions, de fet, només dues de les 13 cançons que inclou són en solitari (i totes dues ja les havia tret anteriorment, Nunca Estoy i Demasiadas Mujeres). Com és habitual en la música de C Tangana, la majoria de cançons compten amb la producció del castelldefelenc Alizzz.

Sens dubte, el punt fort del disc és la fusió de música urbana i inspiració del folklore ibèric present en la majoria de les cançons. El seu èxit Tú Me Dejaste de Querer, que encara conserva el rècord de la cançó més escoltada en un dia a Spotify Espanya i que el propi Tangana defineix com a rumbachata, n'és l'exemple perfecte. I, per cert, em segueix semblant la proposta més interessant de l'àlbum. També hi ha diverses cançons on la inspiració ve de la música popular d'Amèrica Llatina, com per exemple Comerte Entera, la col·laboració amb el veterà músic brasiler Toquinho. Totes les col·laboracions funcionen prou bé, i (malgrat que, a priori, que en un disc de 13 cançons hi hagi 16 artistes convidats sembla una mica ridícul) el fet que sigui un disc tan heterogeni pel que fa als estils fa que no resultin excessives a l'hora d'escoltar-lo. 


Una cosa que m'ha resultat sorprenent és que, si no recordo malament, no podem sentir-lo rapejar ni una frase en tot el disc. I com és lògic per un artista que es va donar a conèixer com a raper, aquest és el seu punt fort. I no cantar, que és el que fa en tot el disc. Per aquesta raó, aquest disc, pel que fa a la seva interpretació vocal, per moltes col·laboracions bones que tingui, és mediocre com a màxim.



Un altre punt negatiu sota el meu punt de vista són les lletres, cosa que tampoc no és cap sorpresa. Ja no per la hipersexualització en què cauen les lletres de la majoria de la música urbana, sinó perquè trobo que en molts casos freguen la misogínia i aborden les relacions interpersonals des d'un punt de vista molt tòxic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada