30 de març 2021

Novetats Març

Un cop més acomiadem el mes de Març repassant els deu senzills més remarcables que ens ha deixat.


10. Lil Nas X - Montero (Call Me By Your Name)

Fa escassos dies Lil Nas X estrenava el seu esperat senzill Call Me By Your Name, que va camí de convertir-se en un dels èxits de la primavera. Montero (Call Me By Your Name) aposta per un so bastant original i intens, molt més proper al pop que a la música urbana. Clarament la millor cançó que l'autor d'Old Town Road ha presentat fins al moment, tot i que és tan curta que trobo que es queda a mitges. 

9. Gianluca i Harry Nach - Triste y Vacia

Triste Y Vacía és el nom del nou senzill del cantant i productor xilè Gianluca en col·laboració amb del seu compatriota Harry Nach. A diferència de la seva anterior proposta Invierno, que apostava per un so pop lo-fi, Triste y Vacía és un senzill de reggaeton força addictiu, amb força elements electrònics a la producció i un so bastant fresc. Invierno em va agradar més, però aquest nou senzill tampoc no està gens malament.

8. Major Lazer, Sia i Labrinth - Titans

Major Lazer col·laboren amb Sia i Labrinth en un nou senzill anomenat Titans, que serveix per presentar la reedició del seu últim àlbum Music Is The Weapon. Titans és una cançó pop, amb un so que s'assembla molt més a les últimes propostes de la cantant australiana que al so habitual de Major Lazer. No trobo que la producció tingui un protagonisme especial ni sigui especialment bona, sobretot tenint en compte que l'artista principal de Titans són els seus productors. Però com a cançó pop, que és el que és, sí que m'agrada força.


7. Nea i Sandro Cavazza - Don't Deserve This

Nea i Sandro Cavazza publicaven la seva primera col·laboració a principis de mes. Tot i que la veritat és que m'esperava més del duet d'aquests dos cantautors suecs, Don't Deserve This és una proposta pop mid-tempo més que correcta. Nea ha estrenat també una altra versió de la cançó amb el cantant francès Tibz.

6. Jhay Cortez - Christian Dior

Christian Dior és el primer senzill en solitari que Jhay Cortez estrena aquest 2021. Tainy signa la increïble producció de la cançó, que, sens dubte, n'és el punt fort. Alterna diverses seccions i fusiona els sons habituals del reggaeton més futurista amb sons electrònics molt contundents. Sens dubte un dels senzills amb millor producció del que portem d'any, en qualsevol estil musical. El que ja no m'entusiasma tant és la lletra, que cau en molts dels estereotips del gènere, ni la seva estructura: és una d'aquelles que només té una estrofa i sembla més mitja cançó que una de sencera.

5. Lost Frequencies - Rise

Rise és el primer senzill que Lost Frequencies publica amb Sony Music i la primera producció original del músic belga aquest 2021. És una pista house que combina sons orgànics amb altres més obscurs i contundents i en la qual la veu té força protagonisme del que acostuma a ser habitual en aquest estil. 

4. DJ Snake, Selena Gomez - Selfish Love 

Després de més d'un any i mig sense publicar cap senzill orientat a un so més dance pop, DJ Snake estrenava fa unes setmanes Selfish Love. Aquest nou senzill, en què col·labora per segona vegada amb Selena Gomez, aposta per un so molt estiuenc que fusiona pop, dancehall i música electrònica. La producció em sembla genial i està plena de petits detalls. Malgrat que potser no es poden percebre tots en una primera escolta, donen a Selfish Love una certa profunditat a nivell musical. 

3. Myke Towers - Cuenta

El raper porto-riqueny enceta la promoció del seu esperat segon àlbum d'estudi Lyke Myke amb aquest senzill. Cuenta és una cançó de trap que parla sobre haver complert els seus objectius malgrat que molta gent li digués que seria impossible, un tema que tot i tampoc ser revolucionari m'agrada que s'allunyi una mica dels que són més habituals en la música urbana.

2. Bruno Mars & Anderson Paak/Silk City - Leave The Door Open

Bruno Mars i Anderson Paak van anunciar que havien estat treballant en un disc conjunt, sota el nom de Silk City i que serà el primer treball discogràfic del hawaiià en pràcticament 5 anys. De moment, ja podem gaudir de Leave The Door Open, una balada amb un so totalment inspirat en el R&B dels anys 80 i que, per tant, segueix totalment en la línia del disc 24k Magic. Les veus dels dos músics encaixen a la perfecció i la veritat és que An Evening With Silk City és un dels discos que espero amb més ganes d'aquest 2021.

1. Karol G - El Barco

M'ha costat decidir qui havia de tenir el número 1 del rànquing d'aquest mes, però finalment m'he decidit per Karol G i el seu senzill El Barco. Tot just unes hores abans d'estrenar el seu tercer àlbum KG0516, Karol G va estrenar aquesta cançó com a últim avançament del disc. El Barco és una cançó de pop acústic, que tot i que sí que té algun element de reggaeton, s'allunya molt de l'estil urbà a què la cantant colombiana ens té acostumats.

Com sempre, per acabar teniu una llista de reproducció amb aquestes deu cançons i alguna novetat més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada