28 de febr. 2021

Novetats Febrer

Malgrat ser el mes més curt de l'any, aquest mes hem tingut moltes novetats musicals destacables, i m'ha costat escollir-ne només deu. Aquests són els senzills més interessants publicats al llarg del Febrer. 


10. Curbi, Tchami i Kyan Palmer - Make Ammends

Curbi i Tchami van publicar fa unes setmanes la seva producció conjunta Make Ammends, que compta amb la veu de Kyan Palmer i que és la primera original que el DJ/Productor francès publica des del llançament del seu àlbum Year Zero. Make Ammends és una pista future house molt encertada, on la veu té més pes del que acostuma a tenir en la música de Tchami i en aquest gènere en general.


9. Sandro Cavazza i Georgia Ku - Love To Lose

Love To Lose és el nou senzill de Sandro Cavazza en col·laboració amb la cantant britànica Georgia Ku. És una cançó de pop acústic mid tempo que parla de la fi d'una relació. Em recorda bastant a Used To, el duet que Sandro Cavazza i Lou Elliotte van presentar fa un parell d'anys.

8. Karol G, Anuel AA i J Balvin - Location

Després d'haver conquerit les llistes d'arreu del món al costat de Nicki Minaj amb Tusa i en solitari amb Bichota, Karol G col·labora amb Anuel AA i J Balvin en la seva nova proposta Location. Un cop més, Location compta amb la producció d'Ovy On The Drums i aposta per una fusió molt original (fins i tot diria inèdita) de pop urbà i country, sense deixar de banda els ritmes de trap i reggaeton en altres moments. No hi ha sorpreses pel que fa a la interpretació de cap dels tres cantants, i trobo que he de dir que no resulta tan enganxosa com les anteriors propostes de Karol G, malgrat ser una cançó millor objectivament.

7. Ferran Palau - Parc

Uns dies abans de la publicació del seu cinquè àlbum d'estudi, Ferran Palau estrenava la cançó que porta el mateix títol. Com és habitual en la música d'aquest artista català, Parc és una cançó de pop minimalista i introspectiu, i amb una producció molt cuidada i plena de detalls que, sens dubte és un dels punts forts de la cançó.

6. Michael Calfan - Bittersweet

Fa unes setmanes, Michael Calfan estrenava la seva nova producció: es diu Bittersweet i és una pista deep house molt addictiva, tant per la lletra com per la producció.

5. Gianluca - Invierno

Invierno és el nom del nou senzill de Gianluca, que es troba disponible des de fa tot just un parell de dies. En aquesta ocasió, el músic xilè s'allunya dels ritmes urbans per apostar per un so pop minimalista, que es manté fidel al seu estil personal.

4. Sia i David Guetta - Floating To Space

Després de col·laborar en èxits com Bang My Head, Titanium o She Wolf, David Guetta i Sia ens presentaven fa unes setmanes la seva vuitena cançó original conjunta: Floating Through Space. Es tracta d'una pista de pop electrònic mid-tempo, amb un so força grandiós i una producció molt encertada però més aviat discreta i que deixa tot el protagnisme a la veu de l'artista australiana.

3. Martin Garrix i Tove Lo - Pressure

Tove Lo i Martin Garrix col·laboren per primera vegada a Pressure, una pista dance pop amb un so obscur i hipnòtic. La producció de Pressure és força minimalista, sense cap drop grandiós ni contrastos enormes, però cap d'aquestes dues coses és imprescindible perquè una pista de música electrònica sigui bona. Em sembla millor que qualsevol llançament d'aquests dos artistes en bastant de temps.

2. Zara Larsson - Look What You've Done

Look What You've Done és una altra de les cançons que formaran part de Poster Girl, el segon àlbum d'estudi de Zara Larsson que veurà la llum divendres dia 5 de Març, és a dir, en menys d'una setmana. És una cançó pop-dance genial amb una forta influència de la música disco que m'ha recordat a l'estil del disc d'Ava Max i també a algunes cançons d'ABBA

1. Rita Ora, Imanbek, David Guetta i Gunna - Big

Finalment m'he decantat per el retorn de Rita Ora com a millor senzill del mes de Febrer: Big és el senzill amb què la cantant britànica i Imanbek presenten el seu EP conjunt Bang. Es tracta d'una cançó dance que aposta pel so fred amb el qual Imanbek s'ha donat a conèixer, i el combina amb unes estrofes frenètiques i una tornada explosiva. Big també compta amb la coproducció de David Guetta i la col·laboració del raper estatunidenc Gunna. El podem sentir al pont i la seva part em deixa força indiferent. Big sona radicalment diferent a qualsevol dels anteriors èxits de Rita Ora (de fet, es pot fer difícil reconèixer la seva veu), però el seu so fresc i contundent i el seu dinamisme fan que ja em sembli una de les seves millors propostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada