12 de març 2021

Rosé debuta en solitari amb On The Ground i Gone

Rosé ha estrenat avui les seves primeres dues cançons en solitari: On The Ground, que és la que serà promocionada com a senzill i ja compta amb el seu videoclip oficial corresponent i Gone, que serveix de cara B. Rosé és la segona membre de Blackpink en publicar música en solitari, després que Jennie ho fes a finals de 2018 amb el senzill Solo. A diferència del que ha passat amb altres formacions, el fet que treguin música individualment no vol dir que deixin de fer-ho com a part del grup. Ben al contrari, el vidoeclip d'On The Ground ha estat publicat al canal de YouTube de Blackpink.

Totes dues cançons tenen força coses en comú. La més evident, que aposten per un so pop-rock molt suau que no té res a veure amb el so K-Pop uptempo i les produccions electròniques i explosivament ballables que caracteritzen la música del Blackpink. I això ho valoro positivament, ja que el senzill de Jennie en solitari seguia la mateixa fórmula que les cançons del grup i crec que la gràcia que alternin l'activitat el grup amb material en solitari és que tinguin un enfocament totalment diferent. També tenen en comú el fet que són completament en anglès. Comencem parlant d'On The Ground, que, malgrat ser la que està rebent la promoció, és la que menys m'agrada de les dues. Em sembla una cançó correcta, però sense massa destacable, fins que arriba una espècie drop després de la tornada que em sembla totalment fora del lloc. És com si haguessin volgut adaptar el característic beatdrop del pop coreà a una cançó lenta, i sota el meu punt de vista, no només no acaba de quedar bé sinó que trenca l'atmosfera que s'havia creat anteriorment.


Gone és la cançó que Rosé ja va estrenar en directe al concert virtual que Blackpink va oferir a finals de Gener. Em sembla una cançó molt millor, i a sobre, com no té un beat drop ni res que se li assembli, aconsegueix crear l'atmosfera melancòlica a la perfecció.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada