7 de febr. 2021

Rànquing: The Weeknd highlights

Aquesta setmana, en lloc de comentar una novetat discogràfica us proposo repassar les cançons més remarcables de la carrera de The Weeknd, a qui veurem aquesta nit a a la mitja part de la Superbowl. Les cançons que comentarem són les que el propi artista canadenc ha escollit pel seu recopilatori The Highlights, i com que ja les coneixem totes de sobres, he decidit fer-ne un rànquing.

18. Pray For Me (amb Kendrick Lamar)

L'any 2018, The Weeknd col·laborava amb el raper Kendrick Lamar en aquesta cançó per la banda sonora de Black Panther. Es tracta d'una cançó amb una producció excèntrica amb un so electrònic força agressiu, que no em sembla una mala cançó necessàriament però em deixa bastant indiferent.

17. The Morning

Aquesta cançó forma part de Kissland, el primer àlbum d'estudi de The Weeknd (o el seu quart treball discogràfic si comptem els tres mixtapes). La tornada m'agrada (sobretot la part de la guitarra), però en general tampoc em crida massa l'atenció.

16. After Hours

La cançó que porta el mateix nom que l'últim àlbum de The Weeknd va sortir com a senzill promocional a principis de l'any passat. Com moltes de les seves cançons, és una pista de R&B electrònic amb un so obscur. La producció té els seus moments estelars i la cançó no em desagrada, però la seva llarga duració, el ritme lent i la manera de cantar tan minimalista fan que no sigui una de les meves preferides.

15. Earned It

Una de les primeres cançons que el gran públic va conèixer de The Weeknd la primavera del 2015 va ser Earned It, gràcies a que part de la banda sonora de la pel·lícula Fifty Shades Of Grey. Més endavant també apareixeria al seu segon àlbum Beauty Behind The Madness. Es tracta d'una balada R&B amb una instrumentació bastant cuidada, però que mai m'ha acabat de cridar l'atenció.

14, Save Your Tears

L'actual senzill de The Weeknd, que va camí de convertir-se en la segona cançó més popular d'After Hours per darrere de Blinding Lights, si és que no ho és ja a hores d'ara. Probablement sigui la cançó amb el so pop més facilment digerible del disc, mantenint les influències dels anys 80 de Blinding Lights i In Your Eyes però en una mesura molt menor. No em sembla una mala cançó en absolut, però tampoc em sembla una de les cançons més destacables de la carrera del canadenc.

13. Wicked Games

Wicked Games és la primera cançó de totes les que s'inclouen en aquest recopilatori pel que fa a la cronologia, i l'única pista que originalment forma part d'un dels tres mixtapes que va publicar l'any 2011. Concretament, Wicked Games forma part del seu primer mixtape House of Balloons, publicat el 21 de Març. Tanmateix, la versió de la cançó que va sortir com a senzill és la remasterització del 2012. 

12. Starboy (amb Daft Punk)

Aquesta col·laboració amb Daft Punk va servir de senzill de presentació del sisè treball discogràfic de The Weeknd que portava el mateix nom. Apostant per un so més electrònic i de la mà d'uns dels productors més influents de tots els temps, Starboy ens va permetre sentir-lo en un registre nou. No em desagrada, però tampoc és una cançó que mai m'hagi entusiasmat gaire. Trobo que queda lluny de les millors cançons del seu àlbum, i encara més de les millors pistes de tota la seva carrera.

11. Blinding Lights

Amb més de 1.900 milions de reproduccions a Spotify, Blinding Lights no només és la cançó més escoltada de la carrera de The Weeknd, sinó que ja el podem considerar un dels senzills més exitosos de tots els temps. Com suposo que ja sabreu, es tracta d'una cançó amb tanta influència del pop dels anys 80 que sembla més una cançó d'aquella dècada que una contemporània. Suposo que és efecte de haver-la sentit a tot arreu durant tants mesos, però la veritat és que ja la tinc bastant cremada i em sembla lluny de ser una de les millors cançons de la discografia del cantant canadenc.

10. Love Me Harder (amb Ariana Grande)

L'any 2014 The Weeknd col·laborava amb Ariana Grande a Love Me Harder, un dels senzills amb què la cantant va promocionar el seu segon treball discogràfic My Everything. Com bona part de la discografia tant de l'un com de l'altra, Love Me Harder se situa a mig camí entre el pop i l'R&B i compta amb una producció molt cuidada. Gràcies a aquesta col·laboració, a finals de 2014 The Weeknd va aconseguir situar-se entre les deu primeres posicions del Hot 100 de Billboard per primera vegada. 

9. Heartless

A finals de novembre del 2019, The Weeknd va estrenar Heartless com a primer avançament del seu disc After Hours. Compta amb una producció trap contundent i obscura signada per Metro Booming. En un primer moment he de reconèixer que em va decebre una mica, ja que no em semblava tenir el nivell que esperava pel retorn de The Weeknd. Però amb el temps m'ha anat convencent cada vegada més i trobo que segueix sonant molt fresca malgrat el pas dels mesos.

8. Often

I seguim amb un senzill força similar a Heartless: malgrat ser més lenta i compta amb una producció menys contundent, Often també és una proposta trap amb un so obscur. Often va sortir al Juny del 2014, però va acabar formant del seu segon àlbum Beauty Behind The Madness que veuria la llum més d'un any més tard. I com passa amb moltes altres cançons d'aquest projecte, la lletra parla de drogues i sexe d'una manera crua.

7. The Hills

Un altre dels avançaments de Beauty Behind The Madness va ser The Hills, una cançó trap amb un so obscur i una tornada explosiva. The Hills es va convertir en el segon número 1 de The Weeknd al Hot 100 de Billboard, destronant precisament a la seva pròpia cançó Can't Feel My Face.  Com a curiositat, afegir que l'outro de la cançó està en ahmàric, un idioma parlat a Etiòpia que, de fet, és la llengua materna de l'artista.

6. Die For You

Si us sóc sincer, no era conscient que aquesta cançó hagués rebut cap tipus de promoció com a senzill fins ara, que he vist que va ser enviada les ràdios rhythmic contemporary dels Estats Units. En tot cas, Die For You és una molt bona balada R&B, en la qual podem sentir a The Weeknd en un registre més dolç que la majoria de les seves cançons.

5. Can't Feel My Face

Una de les primeres cançons que el gran públic va conèixer de The Weeknd va Can't Feel My Face, un dels senzills amb què The Weeknd presentava Beauty Behind The Madness al 2015 i que es va convertir en el seu primer número 1 al Hot 100. Es tracta d'una pista R&B amb un so molt modern que encara sona totalment fresca cinc anys i mig després. En la lletra d'aquesa cançó, el personatge de The Weeknd s'adreça a una personificació de la seva addicció a les drogues.

4. In Your Eyes

In Your Eyes va servir com a tercer senzill d'After Hours, i va tenir una bona recepció comercial, malgrat quedar força eclipsada encara per Blinding Lights. Seguint en la línia del seu predecessor, In Your Eyes és una cançó pop-R&B amb una forta influència dels anys 80, tot i que en aquest cas es decanta bastant més cap al R&B que cap al pop. Em sembla una de les millors cançons d'After Hours, i bastant millor que Blinding Lights i Save Your Tears.

3. Acquainted

A la tercera posició he decidit situar-hi una altre dels senzills de Beauty Behind The Madness, que malgrat no comptar amb un vídeo oficial, va ser enviada a les ràdios de diversos països com els Estats Units, Canadà o el Regne Unit i va comptar amb una actuació televisada als JUNO Awards. Em sembla una cançó genial i bastant única tant a nivell de so com d'estructura, ja que quan sembla que s'ha d'acabar transiciona en última part totalment diferent de la resta de la cançó.

2. Call Out My Name

Aquesta balada va servir de senzill de presentació del seu EP del 2018 My Dear Melancholy, i malgrat que no va tenir l'èxit comercial de senzills anteriors i posteriors, em sembla una de les seves millors cançons. Com bona part de les cançons del disc on apareix, la lletra està clarament inspirada en la fi de la seva relació amb Selena Gomez.

1. I Feel It Coming (amb Daft Punk)

I feel It Coming és la segona col·laboració de The Weeknd amb el duo francès Daft Punk pel seu disc Starboy, després de la cançó que també porta el mateix títol. Sens dubte, una de les millors cançons de la seva discografia (i el seu millor senzill, sota el meu punt de vista), en la qual combina el R&B i la música electrònica amb molt bon gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada