31 de gen. 2021

Novetats Gener (+ Desembre)

Com ja és costum, acomiadem el mes de Gener repassant les millors novetats de les últimes setmanes. En aquesta ocasió, he decidit incloure també les novetats del mes de Desembre en el rànquing, ja que amb les llistes saturades pels èxits nadalencs, pocs artistes van publicar nova música i per tant no va haver prou novetats per fer un rànquing mensual.


10. Selena Gomez - De Una Vez

De Una Vez és el nou senzill de Selena Gomez, que serveix com a primer avançament del seu primer disc en castellà Revelación. Es tracta d'una cançó de reggaeton suau que compta amb la producció de Tainy. Em sembla una d'aquelles cançó que volent agradar al públic pop i al del reggaeton alhora, acaba sense satisfer a cap dels dos, com va passar amb Un Día de Dua Lipa amb J Balvin i Bad Bunny. Però he de dir també que poc a poc m'ha anat agradant.

9. Ofenbach i Lagique - Wasted Love

Wasted Love és el títol de la nova proposta d'Ofenbach, que es troba disponible des de fa un parell de setmanes i acumula 5 milions de reproduccions a Spotify. El duo de productors / DeeJays francesos aposta en aquesta ocasió per un so dance suau però fred i un apartat vocal prou cuidat.

8. Marc Benjamin, Afrojack, Vula - Start Over Again

Aquest divendres mateix arribava Star Over Again, el nou senzill de Marc Benjamin que compta amb la coproducció d'Afrojack i la veu de la cantant britànica Vula, que ja hem vist col·laborar amb artistes com Oliver Heldens. Start Over Again és una pista house, que pot ser una mica genèrica a nivell vocal, però amb un drop molt fresc i molt interessant a nivell de timbre.

7. Ed Sheeran - Afterglow

    Després de pràcticament tres anys sense presentar música en solitari, Ed Sheeran va sorprendre'ns a tots amb la publicació d'una nova cançó anomenada Afterglow. De moment, tot fa pensar que aquesta cançó no va lligada a cap projecte més gran i encara haurem d'esperar una mica més fins el llançament del quart àlbum d'estudi del cantautor britànic.

    6. Clean Bandit, Iann Dior - Higher

    El trio britànic Clean Bandit i el raper estatunidenc Iann Dior col·laboren a Higher, una cançó pop-dance amb un so tropical molt fresc i també alguns elements R&B en la producció. En conclusió, una combinació de diversos estils musicals que funciona molt bé i que m'agrada més que qualsevol senzill de Clean Bandit en bastant de temps.

    5. Passenger - Sword From The Stone

    Un dels artistes que ha presentat nou disc aquest mes de Gener ha estat Passenger: el cantautor britànic editava el seu dotzè treball discogràfic anomenat Songs For The Drunk and the Brokenhearted, i ens el presentava amb aquest senzill. Sword From The Stone és una balada pop amb una instrumentació protagonitzada per la guitarra i el piano. Unes setmanes més tard, publicava com a senzill la remescla que n'ha fet Ed Sheeran sota el nom Gingerbread, però jo em quedo amb la versió original sens dubte.

    4. Olivia Rodrigo - Drivers License

    Sens dubte, el llançament més rellevant del mes de Gener a nivell internacional ha estat Driver's License, el senzill debut d'aquesta jove cantant estatunidenca. Olivia Rodrigo ja comptava amb certa popularitat a les xarxes arran de la seva participació en dues sèries de Disney, però això no treu mèrit al fet que la seva primera cançó hagi estat tot un fenòmen i que no només hagi entrat directament al número 1 del Hot 100 de Billboard i la llista mundial, sinó que també ha trencat el rècord de la cançó amb més escoltes en una setmana de tots els temps a Spotify. Es tracta d'una cançó minimalista amb una atmosfera nostàlgica, que no està malament, i que possiblement serà el primer èxit d'una nova fornada de cantants que aportaran al pop mainstream anglòfon el relleu generacional que ja comença a necessitar. Però el que més m'agrada de Drivers License és el pont de la cançó: la cançó es podria acabar als dos minuts i mig, com passa amb moltes cançons actualment; però segueix amb un pont que, de fet, és el clímax de la cançó.

    3. Felix Sandman i Astrid S - Emotions

    Emotions és el nom del nou senzill del Felix Sandman, que és una col·laboració amb la cantant noruega Astrid S. És una cançó pop ballable, però la instrumentació de la qual consisteix principalment en sons orgànics. Emotions és una cançó desenfadada, amb un so fresc, una producció molt encertada i una col·laboració que funciona prou bé. I aquestes ja són raons de sobres per considerar-la una de les millors novetats dels últims mesos.

    2. Billie Eilish i Rosalia - Lo Vas A Olvidar

    Gairebé dos anys després d'anunciar que estaven treballant en una cançó juntes, la setmana passada finalment vam poder escoltar la col·laboració de Rosalia i Billie Eilish. Es tracta de Lo Vas A Olvidar, una proposta amb una producció excessivament minimalista en la meva opinió però prou interessant a nivell vocal per compensar-ho, en què podem sentir a Billie Eilish cantar en castellà (i fent-ho prou bé). I, a més, ens permet tornar a sentir a Rosalia en un estil molt més melòdic, cosa que després de tantes col·laboracions de música urbana ja trobava a faltar bastant.

    1. Lana del Rey - Chemtrails Over The Country Club

    Lana Del Rey va anunciar fa unes setmanes que el seu esperat setè treball discogràfic Chemtrails Over The Country Club veurà la llum el proper 19 de Març, però mentrestant podm escoltar la cançó que porta el mateix nom que el disc. Sens dubte, una proposta molt més interessant que el seu anterior senzill Let Me Love You Like A Woman i que compta amb una producció força més elaborada. Comença amb una instrumentació molt minimalista protagonitzada pel piano, però que poc a poc va guanyant intensitat i acaba en un outro de bateria.



    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada