22 de gen. 2021

Novetats 22/1

Silk City, Bad Gyal i Tiësto han estrenat nova música avui.

Bad Gyal ha presentat avui una nova versió del seu senzill Zorra, en aquesta ocasió acompanyada de Rauw Alejandro. La cantant del Maresme va publicar la versió original de la cançó a finals de 2019, que va assolir el número 2 de la llista oficial espanyola i és, fins al moment, la seva cançó en solitari més exitosa.

Ja he dit en diverses ocasions que no soc gaire partidari d'aquest tipus de remescles que incorporen un nou artista a la cançó sense acabar de preocupar-se massa de si encaixa o no, i que responen únicament a una finalitat comercial en la majoria de casos. El remix de Zorra no és una excepció, però en aquest cas hi ha un problema bastant més greu sota el meu punt de vista: Zorra és una cançó amb un  missatge clar, i la nova lletra que afegeix Rauw Alejandro ni tan sols va en la mateixa direcció. De fet, em sembla un mal moviment afegir-hi qualsevol artista masculí.

La cantant de Fiebre i Blin Blin també ha enregistrat un parell de frases noves per a la cançó, que tampoc no aporten massa. Entenc perfectament que Bad Gyal vulgui col·laborar amb artistes llatinoamericans per donar-se a conèixer internacionals, i em sembla una cosa totalment lícita, però això no vol dir que els artistes convidats sempre encaixin. Per exemple, la part de Juanka a Blin Blin sí que em sembla que queda genial. Aquesta nova versió farà que Zorra arribi a un públic molt més extens, i, al cap i a la fi, és una de les seves millors cançons. 


Després de dos anys sense presentar música en conjunt i sota el nom de Silk City, Mark Ronson i Diplo col·laboren amb ellie Goulding en el seu nou senzill New Love. Es tracta d'una cançó electropop que combina un so house amb alguns elements disco. No em desagrada, però trobo que es queda lluny del nivell de la seva col·laboració amb Dua Lipa electricity, estrenad a finals de l'estiu del 2018.


Amb The Business, Tiësto ha aconseguit un dels èxits dance de la temporada. El productor neerlandès col·labora ara amb el cantant de R&B Ty Dolla Sign per presentar una nova versió de la cançó, més enfocada a les ràdios i amb molt més protagonisme de la veu. El resultat no està gens malamebt , però en aquest intent de fer la cançó més digerible per determinats públics, ha perdut bona part de l'essència de l'original.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada