30 de set. 2020

Novetats setembre



Com ja es costum, acabem el mes de Setembre repassant els millors senzills originals que han sortit en les últimes setmanes.



10. Nicky Romero, Sick Individuals, XIRA - Only For You

Comencem el repàs de les millors novetats del mes amb el nou senzill de Nicky Romero. L'autor de Toulouse i Like Home estrenava fa uns dies Only For You, una col·laboració amb el duo de productors/DeeJays neerlandesos Sick Individuals i la vocalista australiana XIRA. Es tracta d'una cançó de progressive house més aviat previsible que compara unes estrofes amb piano i una lletra melancòlica amb un drop enèrgic.

9. David Guetta i Sia - Let's Love

Després d'haver col·laborat en cançons com Titanium o Bang My Head, Sia i David Guetta tornen a treballar junts en un nou senzill anomenat Let's Love. Es tracta d'una cançó synth-pop amb una forta inspiració de la música dels anys 80 i amb poc rastre de la música electrònica. Resulta una mica decebedora si tenim en compte que és el primer senzill dance/mainstream que David Guetta publica en més d'un any, però deixant de banda això, Let's Love no és una mala cançó en absolut.

8. Alok, Ilkay Sencan, Tove Lo - Don't Say Goodbye

Fa uns dies arribava Don't Say Goodbye, el nou senzill del brasiler Alok amb el DJ/productor turc Ilkay Sencan i la veu de Tove Lo. És una pista dance que aconsegueix un bon equilibri entre sonar pop i ser contundent. No aporta necessàriament res de nou ni és al mateix nivell que les millors cançons de la cantautora sueca, però Don't Say Goodbye és una proposta més que correcta.

7. Inna, Farina - Read My Lips

Com cada mes Inna ha presentat una nova cançó aquest Setembre: Read My Lips, una col·laboració amb l'artista colombiana Farina que probablement acabarà sent la cançó més exitosa de les que la cantant romanesa ha presentat enguany. Es tracta d'una cançó que combina reggaeton i dance en la producció i que compta amb una tornada bastant potent. La part de Farina al començament em tirava molt enrere i, tot i que ara per ara segueix sent la part que menys m'agrada de la cançó, ja no em desagrada tant.

6. Nea, Nio Garcia - Diablo

Després de donar-se a coneixer amb l'èxit Some Say i l'EP del mateix nom, la cantautora sueca Nea presentava aquest mes una nova cançó anomenada Diablo. Em va sorprendre molt veure que era una col·laboració amb el cantant porto-riqueny Nio Garcia, conegut per la participació a cançons de reggaeton com Te Boté i La Jeepeta, però la veritat és que el resultat ha estat realment bo. Diablo segueix amb la combinació de pop acústic i ritmes trap que predomina en la majoria de cançons de l'EP de Nea.

5. Delaporte - Las Montañas

En menys de tres setmanes arribarà a les botigues el segon àlbum d'estudi de Delaporte, que el duo madrileny avançava amb aquesta nova cançó. Las Montañas és una proposta totalment diferent a la resta de les seves cançons, deixant de banda la música dance i electrònica, i apostant per un so molt minimalista, pràcticament a capella.

4. Lucas & Steve, Alida - Another Life

Lucas & Steve van estrenar fa una setmana una nova producció anomenada Another Life i que compta amb la veu d'Alida. Es tracta d'una cançó de progressive house melòdic que em recorda als millors senzills de Martin Garrix. Potser trobo a faltar que el drop tingui una mica més d'energia, però de totes maneres tampoc és que aquest any hi hagi cap festival on calgui que els DeeJays facin moure  al públic.

3. Major Lazer, Mr Eazi, Nicki Minaj i K4mo - Oh My Gawd

A principi de mes ens arribava aquesta col·laboració a quatre bandes entre el trio de productors Major Lazer, el cantant nigerià Mr Eazi, el seu compatriota K4mo i Nicki Minaj. És una cançó que no és tant complexa com ho són altres produccions de Major Lazer, però això ho compensa de sobres sent una cançó increïblement addictiva que transmet molta energia i ganes de moure's. Oh My Gawd combina dancehall, afrobeat i música electrònica d'una manera bastant original i amb molt d'encert.

2. Vargas & Lagola - Always

El duo suec Vargas & Lagola van anunciar fa unes setmanes el llançament del seu tercer treball discogràfic Mount Alda, que sortirà el proper 30 d'Octubre. Una de les cançons que formaran part d'aquest projecte és Always. Aquesta cançó sembla confirmar una mica més el fet que Vargas & Lagola han deixat el pop acústic de les seves primeres cançons per un so rock suau inspirat en la música dels anys 70 i 80. Sincerament, ja no és un estil tan atractiu per a mi, però en tot cas Always és una molt bona cançó i una de les millors del mes.

1. Ava Max - OMG What's Happening

Fa un parell de setmanes Ava Max va publicar el seu primer treball discogràfic Heaven & Hell, un dels discos pop més esperats del 2020. A principis de mes, tot just uns dies abans del llançament de Heaven & Hell, la cantant de Sweet But Psycho i Torn va publicar-ne un últim avançament: OMG What's Happening. Es tracta d'una cançó amb una forta influència disco, una tornada molt potent i una tornada bastant criticable (però a la qual ja m'he acostumat). No em sembla la seva millor cançó, però sí que és el senzill que més m'ha agradat de tots els que han sortit aquest mes.


Per acabar, com sempre, us deixo una llista de reproducció de Spotify amb aquestes deu cançons i alguna novetat més:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada