14 de set. 2020

Billboard estrena la seva primera llista "mundial"

La prestigiosa revista musical Billboard estrena avui dos primeres llistes: un rànquing amb les 200 cançons més escoltares arreu del món que recollirà dades de més de 200 "territoris" i una altra de característiques similars, però que exclourà els Estats Units. A diferència del Hot 100, les noves llistes només tindran en compte les plataformes digitals (tant de streaming com de vendes) i no les ràdios. Els primers números 1 són WAP de Cardi B i Megan Thee Stallion i Hawái de Maluma, respectivament.




Si voleu la meva opinió, em sembla una molt bona iniciativa. Podria haver arribat abans, però més val tard que mai i ara per fi tindrem una llista mundial més o menys seriosa. És cert que ja teniem la llista setmana de Mediatraffic, però no deixa de ser una llista no oficial. El problema és que, com a mínim en un primer moment, sembla que no es comptaran les plataformes de streaming específiques d'altres països. Billboard no ha publicat les fonts exactes de les que treurà les dades per elaborar aquesta llista, però tenint en compte que les deu cançons que hi ha al top 10 mundial són les mateixes deu cançons més escoltades a Spotify. De moment sembla que Billboard prendrà les xifres de Spotify, Apple Music i poc més, cosa que una novament ens donarà una visió distorsionada del consum de música a nivell mundial: en la majoria de països asiàtics s'utilitzen molt més altres plataformes de streaming.

M'agrada veure que hagin deixat de banda la ràdio, ja que Billboard li dona un pes desproporcionat al Hot 100. És clar que això és una manera de "vetar" als artistes que les ràdios estatunidenques no volen posar del cim de la llista, però això ja és un tema per a un altre dia.

Top 10 mundial

Com ja hem dit (i com ja era d'esperar), la cançó més popular arreu del món entre els dies 4 i 10 de Setembre va ser WAP de Cardi B i Megan Thee Stallion, que va ser superar els 100 milions de reproduccions i va vendre 23.000 còpies digitals. 44,5 milions d'aquests streams van venir de Spotify i 35M de YouTube. A la segona posició hi trobem BTS amb Dynamite. Els coreans tenen la cançó més venuda de la llista amb 36.000 còpies digitals, així com 83,4M streams.


  1. Cardi B, Megan Thee Stallion - WAP
  2. BTS - Dynamite
  3. 24kGoldn - Mood
  4. Maluma - Hawai
  5. Drake, Lil Durk - Laugh Now Cry Later
  6. Jawsh 685, Jason Derulo - Savage Love
  7. The Weeknd - Blinding Lights
  8. Blackpink i Selena Gomez - Ice Cream
  9. DaBaby - Rockstar
  10. Harry Styles - Watermelon Sugar

Top 10 sense els EUA

Pocs canvis en la llista si s'exclouen els Estats Units, excepte el fet de tenir les cançons llatinoamericanes i asiàtiques en posicions lleugerament més altes.

  1. Maluma - Hawai
  2. BTS - Dynamite
  3. Cardi B - WaAP
  4. 24kGoldn - Mood
  5. Jawsh685 - Savage Love
  6. Blackpink - Ice Cream
  7. The Weeknd - Blinding Lights
  8. Sech - Relación
  9. Harry Styles - Watermelon Sugar
  10. Ozuna - Caramelo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada