29 de set. 2020

Nominacions als Latin Grammy

Al llarg del dia hem anat coneixent les nominacions per la propera edició dels Latin Grammys, que se celebrarà el proper 19 de Novembre a Miami. L'artista que acumula és J Balvin, amb un total de 13, seguit per Bad Bunny i Ozuna, que en tenen nou i vuit respectivament. Podeu consultar la llista completa de les nominacions aquí, però voldria comentar algunes categories més en profunditat.
Tant J Balvin com Bad Bunny estan nominats dos vegades a la categoria d'àlbum de l'any: d'una banda pel seu disc conjunt Oasis i de l'altra amb els discos en solitari que tots dos han presentat enguany Colores i YHLQMDLG. Lògicament, tots tres discos estan també nominats en la categoria de millor àlbum de música urbana. Aques fet no sé com valorar-lo, ja que a priori sembla que hauria de parlar de la bona consideració que l'Acadèmia té del raper porto-riqueny i del cantant colombià, però si tenim en compte que els Grammys es decideixen per la votació d'un comité, el fet que els vots quedin dividits els pot perjudicar. De totes maneres, jo el vot entre aquests tres discos el tindria claríssim.


A la categoria d'Enregistrament de l'any, domini absolut de la música urbana. De les deu cançons nominades, la meitat són de reggaeton: China d'Anuel AA; Vete de Bad Bunny; Rojo de J Balvin; Tutu de Camilo i Tusa de Karol G. Entre els nominats també hi ha Alejandro Sanz, Pablo Alborán i Residente. Poques coincidències hi ha amb els nominats a cançó de l'any: Només Tutu de Camilo; Tusa de Karol G i Nicki Minaj; i René de Residente opten a les dos categories. M'ha sorpres veure nominat també en aquesta categoria a Maluma amb el seu senzill ADMV.


Rosalia, la gran triomfadora de la passada edició dels premis, ha obtingut quatre nominacions aquest any: Millor fusió urbana i millor cançó urbana per Yo X Ti Tu X Mi; millor cançó pop/rock per Dolerme i millor videoclip per TKN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada