17 d’ag. 2020

Prediccions VMA 2020


El cap de setmana que ve per fi tindrà lloc l’edició d’enguany dels Video Music Awards de MTV, una cerimònia atípica pel context en què ens trobem però que espero amb les mateixes ganes de veure que cada any. Lady Gaga i Ariana Grande són les dues artistes més nominades, amb un total de 9 nominacions, pel que podem augurar que seran les artistes més premiades, o com a mínim no que no tornaran a casa amb les mans buides.

Com ja he fet altres anys, em ve de gust repassar els candidats amb tots vosaltres i fer una porra amb els artistes, videoclips i cançons que crec que guanyaran. I en uns dies, veurem si he encertat gaire.
Vídeo de l’any
Billie Eilish — "Everything I Wanted"
Eminem (featuring Juice WRLD) - "Godzilla"
Future (featuring Drake) — "Life Is Good"
Lady Gaga with Ariana Grande — "Rain on Me"
Taylor Swift — "The Man"
The Weeknd — "Blinding Lights"

A diferència d’altres anys, trobo que en aquesta ocasió no hi ha un clar favorit per guanyar el premi més important de la nit (i el mateix passa en bona part de les categories). Si hagués d'apostar per un dels nominats, diria que les que tenen més probabilitats de guanyar són Lady Gaga i Ariana Grande amb Rain On Me, per diverses raons: és un vídeo que està molt bé i realment és un dels millors de l'any, el protagonitzen dos estrelles pop amb rellevància i carisma innegables, amb centenars de milers de fans disposats a votar-les i la cançó ha estat un èxit arreu del món, arribant a la primera posició tant al Regne Unit com al Hot 100 de billboard. 

Lady Gaga Nabs Highest-Charting Streaming Songs Entry Since 2013 ...
Un altre candidat amb moltes possibilitats és The Weeknd amb Blinding Lights: segurament la cançó més exitosa de l'últim any, però no pas pel seu videoclip: l'àudio oficial de la cançó a YouTube té 50 milions de visites més que el videoclip. Sota el meu punt de vista, Blinding Lights no mereix guanyar el premi al vídeo de l'any, però sí el de la cançó de l'any, categoria en la qual sorprenentment no està nominat. El que està clar, és que The Weeknd aquest any mereix guanyar el seu primer VMA, ja que en cas contrari el canadenc acumularia 14 nominacions sense haver guanyat en cap ocasió.
També estic convençut de que Billie Eilish té molts fans disposats a votar per ella, però probablement encara no tants com altres artistes més consolidades i amb una trajectòria més llarga. A Drake i Future els veig amb poques possibilitats de guanyar, encara que sí que és cert que el videoclip de Life is Good té unes xifres impresionants de visites. 

Per acabar ens queden Taylor Swift i Eminem, dos dels quatre artistes que tenen el privilegi d'haver guanyat el VMA a vídeo de l'any en múltiples ocasions (les altres són Rihanna i Beyoncé). En cas de guanyar farien història en convertir-se en el primer artista en guanyar-lo en tres ocasions, però no crec que guanyin: Taylor Swift ja el va guanyar l'any passat i The Man no ha estat un èxit comercial precisament i l'última vegada que Eminem va guanyar ser el vencedor d’aquesta categoria va ser al 2002. Tampoc crec que cap dels dos mereixin aquest premi especialment. L’única cosa que podria decantar la balança a favor del raper és que en tractar-se d’una col·laboració amb Juice WRLD, vulguin donar un reconeixement al intèrpret de Lucid Dreams a títol pòstum.

Artista de l'any
Post Malone
Justin Bieber
DaBaby
Lady Gaga
Megan Thee Stallion
The Weeknd

The Weeknd's 'Blinding Lights' Has Topped the Radio Songs Chart ...Una altra categoria difícil de predir: per una raó o per una altra podrien guanyar tots. Post Malone té el seu públic i la veritat és que el seu últim àlbum Hollywood’s Bleeding i en particular la cançó Circles han obtingut un èxit massiu sobretot a Amèrica del Nord. A Justin Bieber sempre hi ha gent disposat a votar-lo. Da Baby és un dels artistes revelació de l'any en el hip-hop anglòfon, i ha aconseguit el seu primer número tant a les llistes oficials dels Estats Units i el Regne Unit com a la llista mundial de Spotify amb Rockstar. Lady Gaga ha tingut un any prou exitós amb Chromatica, Stupid Love i Rain on Me, i sempre té els seus monstres llestos per a votar-la. Megan Thee Stallion signa una de les cançons de l'any "Savage" i també ha estat una de les artistes revelació en el món del hip-hop anglòfon. The Weeknd també ha arrassat tot l'any amb el seu disc After Hours i senzills com Blinding Lights, Heartless o In Your Eyes. Si el guanya Lady Gaga no em queixaré, però crec que qui realment el mereix i qui crec que guanyara en aquesta categoria és The Weeknd.

Cançó de l’any
Doja Cat – "Say So"
Billie Eilish — "Everything I Wanted"
Lady Gaga with Ariana Grande — "Rain on Me"
Megan Thee Stallion — "Savage"
Post Malone – "Circles"
Roddy Ricch — "The Box"

Doja Cat | Doja Cat Wiki | FandomEm sorprèn com de diferents són els nominats a cançó i vídeo de l’any, amb només dos coincidències entre les sis cançons que opten al premi. Una altra categoria difícil de predir: Descartaria a Billie Eilish ja que és la única nominada que no ha estat número 1 al Hot 100 i The Box, que no crec que sigui el tipus de música que el públic que segueix aquests premis consumeix. Podria guanyar també Rain on Me, però crec que els èxits virals Say So i Savage tenen més probabilitats. Si m’hagués de mullar i apostar per una nominada, diria que la guanyadora serà Doja Cat.

Pop
Justin Bieber (featuring Quavo) — "Intentions"
BTS — "On"
Halsey – "You Should Be Sad"
Jonas Brothers – "What a Man Gotta Do"
Lady Gaga with Ariana Grande — "Rain on Me"
Taylor Swift — "Lover"

Halsey Throws a Hoedown, Pays Homage to Lady Gaga, Shania Twain in ...BTS té una de les bases de fans més potent, pel que On podria guanyar en aquesta categoria, però crec que les guanyadores seran Lady Gaga i Ariana Grande i els coreans seran els premiats en la categoria de K-Pop. De fet, Rain on Me és la única de les cançons nominades que també està nominada a cançó i vídeo de l’any. M'encantaria veure a Halsey guanyar el seu primer VMA amb You Should Be Sad, una de les millors cançons de l'any acompanyada d'un videoclip magnífic, però no crec que l'autora de Without Me i Graveyard pugui aconseguir més vots (o el favor de MTV) que Taylor Swift, Justin Bieber o Lady Gaga. La meva aposta per a aquesta categoria torna a ser Rain on Me

R&B
Chloe x Halle — "Do It"
H.E.R. (featuring YG) – "Slide"
Alicia Keys – "Underdog"
Khalid (featuring Summer Walker) – "Eleven"
Lizzo – "Cuz I Love You"
The Weeknd — "Blinding Lights"

La meva predicció per a aquesta categoria és que guanyarà The Weeknd, de manera totalment merescuda. La popularitat de Blinding Lights no és ni tan sols comparable amb la de la resta de nominats, i personalment, també és la meva cançó preferida.

Hip-Hop

DaBaby — "Bop"
Eminem (featuring Juice Wrld) — "Godzilla"
Future (featuring Drake) — "Life Is Good"
Megan Thee Stallion — "Savage"
Roddy Ricch — "The Box"
Travis Scott — "Highest in the Room"

Eminem i Future amb Drake opten al premi al vídeo de l'any, pel que a priori es podria dir que són els favorits en aquesta categoria, però la meva aposta és Megan Thee Stallion i el seu Savage.

Música llatinoamericana

Anuel AA (featuring Daddy Yankee, Ozuna, Karol G and J Balvin) – "China"
Bad Bunny – "Yo Perreo Sola"
J Balvin – "Amarillo"
Black Eyed Peas (featuring Ozuna and J. Rey Soul) – "Mamacita"
Karol G and Nicki Minaj – "Tusa"
Maluma (featuring J Balvin) – "Qué Pena"

La majoria d'aquestes cançons han estat èxits enormes, però crec que només dos dels nominats tenen possibilitats de guanyar: Tusa és objectivament la cançó més exitosa de les sis, però crec que l'artista més popular és Bad Bunny. Per tant la meva predicció és que el raper de Puerto Rico guanyarà aquesta categoria amb el seu polèmic èxit Yo Perreo Sola.

Millor col·laboració
Black Eyed Peas (featuring J Balvin) – "Ritmo (Bad Boys for Life)"
Future (featuring Drake) — "Life Is Good"
Ariana Grande and Justin Bieber – "Stuck with U"
Karol G and Nicki Minaj – "Tusa"
Lady Gaga with Ariana Grande — "Rain on Me"
Ed Sheeran (featuring Khalid) – "Beautiful People"

Karol G & Nicki Minaj's 'Tusa' Becomes First Song by Two Lead ...Aquesta categoria sí que crec que té una clara guanyadora: Ariana Grande. Ara caldrà veure si la cantant de Problem i 7 Rings guanya amb el seu duet amb Justin Bieber o bé amb la seva col·laboració amb Lady Gaga (cosa que veig més probable). No em faria res que guanyessin Karol G i Nicki Minaj, ja que objectivament  tornen a tenir la cançó més exitosa de les sis, però no crec que resultin les guanyadores en aquesta categoria. 


Per tant, a hores d'ara (14 d'Agost) aquesta és la meva predicció pels VMAs:
Categoria

Vídeo de l’any
Rain on Me
Artista de l’any
The Weeknd
Cançó de l’any
Say So
Pop
Rain on Me
R&B
Blinding Lights
Hip Hop
Savage
Latin
Yo Perreo Sola
Col·laboració
Rain on Me


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada