27 de juny 2019

Top novetats juny

Durant l'últim mes tants artistes han estrenat nova música, que excepcional he hagut de fer un top 15 aquesta vegada, perquè si em limitava a deu cançons com faig habitual hauria d'haver deixat fora massa cançons bones.

Madeon - All My Friends.png

15. Madeon - All My Friends

Comencem el recull de les millors novetats amb All My Friends, la cançó que suposa l'esperat retorn de Madeon. El DJ/productor francès, que en aquesta ocasió també posa veu a la cançó aposta per un so molt pop, que no és incompatible amb tenir una producció interessant..

14. Miley Cyrus - Mother's Daughter
She Is Coming!.png

Durant l'últim mes també hem vist a Miley Cyrus ha estrenat She Is Coming, el primer d'una sèrie de tres EPs que, en conjunt, formaran el seu proper àlbum. La cançó que la ex-estrella Disney ha escollit per presentar-lo és aquest Mother's Daughter, una cançó pop frenètica amb una producció molt contundent a càrrec d'Andrew Wyatt, sobretot pels 808s. Tot i que no és la meva cançó preferida de l'EP, She Is Coming és el projecte més interessant de Cyrus, i aquesta cançó una bona carta de presentació.

13. Mark Ronson i Camila Cabello - Find U Again
Mark Ronson featuring Camila Cabello - Find U Again.png

Mark Ronson va donar un últim avançament de Late Night Feeling abans de la publicació del disc, que va ser la col·laboració amb Camila Cabello. Era la col·laboració que més ganes tenia de sentir, i ja us avanço que és la meva cançó preferida de tot l'àlbum (que intentaré ressenyar tan aviat com pugui). És una cançó de synthpop amb un so que jo trobo retrofuturista, si és que té sentiti aquest concepte: els sintetitzadors que utilitza sembla que emulin una cançó de fa trenta anys, però sense deixar de sonar actuals. I l'ús del vocoder és genial.
Nicki Minaj - Megatron.png

12. Nicki Minaj - Megatron

Tot i que queda lluny de ser una de les millors cançons de Nicki Minaj, Megatron no m'ha desagradat. És una cançó bastant repetitiva i amb una lletra que no va enlloc, però amb un so dancehall molt estiuenc, però també potent i ballable. I tot i que m'hauria agradat una cançó amb una lletra més elaborada, també he de dir que en escoltar-la unes quantes vegades més, cada vegada m'ha agradat més.

Rosalía - Aute Cuture.png


11. Rosalia - Aute Cuture


Rosalía va estrenar fa unes setmanes Aute Cuture, una cançó que feia un any que la cantava en directe en els seus concerts, però que encara no havia vist la llum de manera oficial. De la mateixa manera que va passar amb Con Altura, Aute Cuture és una cançó més pop, més comercial, més senzilla i més repetitiva que les d'El Mal Querer, el disc amb què Rosalia va convertir-se en una estrella coneguda arreu del món durant la segona meitat del 2018. Com ja és habitual, l'artista catalana ha col·laborat amb El Guincho en la producció de la cançó.

Imatge

10. Kygo - Kem Kan Er Ringe

La última cançó que Kygo ha publicat fins ara va estar una sorpresa per tot, no només per que és la primera que compta amb lletra en noruec, sinó perquè presenta un estil molt diferent del de Firestone, It Ain't Me o Happy Now; apostant per una barreja mollt original entre música electrònica i R&B. Però el que no canvia si ho canviem amb els altres llançaments del noruec és la excel·lent qualitat de la seva producció.


Imatge
9. Tom Walker i Zara Larsson - Now You're Gone

Quan Tom Walker va publicar el seu primer àlbum d'estudi el passat mes de Març, una de les cançons que més van agradar va ser el duet amb Zara Larsson Now You're Gone, pel que semblava que només era qüestió de temps que fos estrenat com a senzill I això ha passat aquest mes: Now You're Gone ja es troba disponible en format individuals a les plataformes digitals, acompanyat de remescles oficials i compta ja amb el seu videoclip.

Katy Perry - Never Really Over.png
8. Katy Perry - Never Really Over

Després de dos col·laboracions amb Zedd (qui també ha produit aquesta cançó) i Daddy Yankee, Katy Perry ha estrenat el seu primer senzill propi en dos anys: Never Really Over. Es tracta d'una cançó pop sòlida on podem percebre un tímid pas endavant cap un so més seriós. NRO m'ha agradat, però torno a dir el mateix que vaig dir després d'escoltar Witness: Katy Perry necessita fer un pas endavant per sortir del tot del so bubblegum pop amb què la vam coneixer, i aquí no l'acabem de veure.


Tove Lo - Glad He's Gone.png7. Tove Lo - Glad He's Gone

Aquest mes Tove Lo ha avançat la primera cançó del seu quart àlbum, que preveu publicar durant la segona meitat del 2019. L'artista sueca torna amb Glad He's Gone, que presenta un so radicalment diferent al dels seus últims dos discos (Lady Wood i la seva continuació Blue Lips). L'electropop obscur deixa lloc  a un pop pur amb un so molt optimista. Tot i que el canvi no es trasllada necessàriament a la lletra i malgrat que el so de Blue Lips i Lady Woods m'encantava, trobo que ja era necessari un canvi en l'estil musical de l'autora de Cool Girls i Habits.
Colour photograph of Mabel



6. Mabel - Mad Love

Després de donar-se a conéixer arreu d'Europa i treure el cap per les llistes nord-americanes amb Don't Call Me Up, Mabel ha estrenat durant el mes de Juny el segon senzill del seu àlbum debut: una cançó que barreja pop i dancehall anomenada Mad Love. Objectivament potser és una cançó simple i repetitiva, però la veritat és que a mi m'ha tingut totalment enganxat des del primer moment en què la vaig sentir.
Tiësto, Jonas Blue and Rita Ora - Ritual.png


5. Tiësto, Jonas Blue i Rita Ora - Ritual

Rita Ora, Jonas Blue i Tiësto ens han portat, a Ritual, una de les millors fusions pop i EDM dels últims temps, que té tots els ingredients per ser-ho: una producció interessant durant les estrofes, una tornada grandiosa tant en veu com en producció i un drop prou suau com per no robar protagonisme a la veu de Rita Ora, però sense quedar pla. Sota el meu punt de vista, millor que la enorme majoria de cançons incloses a l'últim disc de la cantant anglesa.


Imatge
4. Nicky Romero, StadiumX i Sam Martin - Love You Forever

Nicky Romero i Stadium X ja van col·laborar al 2015 a Harmony,van presentar una de les pistes EDM més sòlides del 2018 amb Rise i tot just fa uns dies han estrenat la seva tercera producció conjunta: Love You Forever, que compta amb la veu de Sam Martin.Love You Forever compta amb un apartat vocal molt sòlid, una tornada que connecta perfectament la producció suau de les estrofes per deixar lluir la veu amb el drop i un drop melòdic fantàstic.

Zara Larsson - All the Time.png
3. Zara Larsson - All The Time

Don't Worry Bout Me i Wow, els dos senzills que Zara Larsson ha llançat aquest 2019, ja eren gran cançons però All The Time, quart avançament del seu proper àlbum és encara millor. És una cançó pop amb influències del R&B en la producció bastant estàndard, però trobo que està tan ben feta, que és la cançó pop perfecta: una producció excel·lent, una lletra molt adient en aquest tipus de cançó però molt ben feta i una tornada que no he aconseguit treure'm del cap encara

Inna Te Vas Artwork.jpg2. Inna - Te Vas

Sens dubte una de les meves cançons preferides estrenades durant aquest 2019 és Te Vas, el cinquè senzill que Inna extreu des del seu disc Yo i que va ser llançada com a single el mateix dia que va sortir el disc. En aquesta cançó trobem una combinació perfecta del ganxo dance Inna d'abans i el dramatisme de la Inna d'ara, agafant el millor de les dos facetes. És una d'aquelles cançons en què es pot veure que s'ha produit amb molta cura: l'ús del vocoder a la tornada és impecable i està plena de petits detalls com la breu melodia que apareix a la segona tornada (que seria el segon 42 del vídeo) i que es queda sense una continuació al drop. En totes les cançons, Inna ha treballat amb el productor David Ciente, la bona tasca del qual no es pot passar per alt.

1. Avicii - Heaven

He tingut molts dubtes sobre com ordenar les dos primeres posicions de la llista, i de fet no puc dir que m'agradi més la cançó d'Avicii que Te Vas, però finalment he decidit situar a la primera posició de la llista la que probablement serà definitivament la última cançó d'Avicii que es promou com a senzills. Una cançó impecable de la qual ja no puc dir res que no hagi dit a la crítica del projecte pòstum del suec, estrenat fa unes setmanes. Però sobretot si es mereix la primera posició del rànquing és per el videoclip que el director Levan Tsikurishvili, un dels amics més propers a Avicii, ha fet amb material audiovisual del suec que (majoritàriament) no havia vist la llum fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada