28 de gen. 2017

Els 10 millors/pitjors moments de la era ANTI

Avui fa exactament un any, Rihanna estrenava bruscament el seu esperadíssim vuitè àlbum ANTI. I per eixò és el moment ideal per repassar els moments més destacats de la promoció del disc.

Els 3 primers senzills

Durant els primers mesos de 2015, Rihanna va llançar tres cançons: FourFive Seconds, Bitch Better Have My Money i American Oxygen. Tot i que les dos primeres van aconseguir una repercussió envejable (Tot i que FourFive Seconds hauria trencat la ratxa de primers senzills números 1 a Billboard); van deixar un regust agredolç als fans. A mi FourFive Seconds mai em va agradar, Bitch Better Have My Money, tot i ser una cançó entretinguda -per dir-ho d'alguna manera- està clar que no és la millor cançó de Rihanna ni musicalment ni molt menys pel que fa a la lletra; i American Oxygen, va pretendre ser una cançó amb contingut polític, però que en realitat no li va encantar a ningú.

Resultat d'imatges de billboard rihanna 2015

Rihanna desapareix 

Tot feia intuir que Rihanna llançaria el seu vuitè disc, al que aleshores anomenàvem R8, a finals de Maig o al mes de Juny. Però anaven passant les setmanes i no passava res, però setmana rere setmana s'anaven succeïnt els tracklists falsos i els rumors d'un llançament sorpresa (Que jo m'empassava un darrere l'altre). Rihanna va desapareixer completament durant els mesos d'estiu, llançant només el videoclip de Bitch Better Have My Money, que tot i ser un videoclip que es veia que tenia molta feina darrere.

Resultat d'imatges de billboard rihanna 2015

Rock In Rio i presentació de la portada

Al mes de Setembre, Rihanna era una de les caps de cartell de la edició del 2015 de Rock In Rio, i tots (O era només jo) ens vam fer il·lusions que presentaria nova música. Finalment no va ser així, però la qüestió és que només uns dies després, ja a principis d'Octubre va desvelar que el disc es diria ANTi, la seva portada elaborada per Roy Nachum. Però res de nova música ni dates de llançament concretes.

Resultat d'imatges de billboard rihanna 2015

AntiDiaries

A finals de 2015 Rihanna va engegar la campanya dels AntiDiaries, videos promocionals que ningú va entendre que tenien a veure amb el disc, però que realment ens va saber mantenir la emoció als fans. Sense ensenyar un segon de música nova. A més, per aquelles dates va anunciar la gira Anti World Tour, que inicialment no anava a passar per Barcelona.

Resultat d'imatges de billboard rihanna antidiary


Publicació de Work (27/1)

Un dimecres qualsevol de Gener, Rihanna va llançar per sorpresa Work, el primer (Encara que jo aleshores l'hi deia quart per raons evidents) senzill d'ANTI. Recordo perfectament que quan va sortir tothom va dir que seria un flop i molta gent la va criticar molt negativament en un principi (Jo no). El mateix dia que es va llançar ja la van posar a les ràdios de tot el món (Aquí va ser Radio Flaixbac, i puc dir que tinc l'honor d'haver-la sentit la primera vegada que la van punxar). Aquell vespre, Billboard va publicar un article on deien que podriem escoltar el disc sencer aquella mateixa setmana, cosa que jo no em vaig creure, però que va acabar sent veritat.




Llançament del disc (28/1)

Això a mi em va fer moltíssima il·lusió: després de mesos d'espera, un dia qualsevol al tornar a casa al migdia descobria que ja podiem descarregar de manera legal ANTI, i a més de gratuïtament el primer milió de persones (entre els quals, novament, puc dir que jo hi era). Després es va saber que va ser perquè es va filtrar el disc complet, però igualment trobo que és un gest molt positiu. El dia següent es va posar a la venda digitalment (amb tres cançons més que la versió gratuïta) i al cap d'uns dies en format físic.

Resultat d'imatges de billboard rihanna work

Work arriba al número 1 del Hot 100, estrena del videoclip, es posen a la venda les entrades pel concert de Barcelona

Aquestes tres coses van passar el mateix dia: Rihanna va publicar el videoclip doble de Work; senzill que el mateix dia es va convertir en el seu 14è número 1 als Estats Units; i es van posar a la venda les entrades del concert de Rihanna a la capital catalana.

Resultat d'imatges de billboard rihanna work

Rihanna i Drake

Rihanna i Drake, que en aquell moment eren parella, van presentar en directe diverses vegades Work, encara que només una vegada en una actuació enregistrada professionalment (La de la gala dels BRIT Awards), i la resta en concerts de l'ANTI World Tour.

Resultat d'imatges de billboard rihanna brit awards

Concert a Barcelona

El dia 21 de Juliol Rihanna actuava a Barcelona com a part de la seva gira ANTI World Tour. Sens dubte va ser una gran experiència, encara que sí que és cert que Rihanna en directe no és tan bona com altres artistes i que l'espectacle en si tampoc va ser res de l'altre món. Aquí teniu l'article que en vaig escriure amb les fotos que vaig fer.



VMAs

A la passada gala dels VMAs Rihanna va ser guardonada amb el premi Michael Jackson a la seva trajectòria, que per a fer el moment més especial encara va rebre de les mans de, ni més ni menys, que Drake. Rihanna, a més, va actuar quatre vegades amb quatre medleys de temàtiques diferents: Pop-Dance (Don't Stop The Music, Only Girl, We Found Love i Where Have You Been), Dancehall (What's My Name, Work, Rude Boy), Hip-Hop (Needed Me, Pour it Up i Bitch Better Have My Money) i Unapologetic (Stay, Diamonds i Love On The Brain).


Resultat d'imatges de rihanna drake vmas 2016

Trobeu a faltar algun moment?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada