4 de juny 2016

Els protagonistes del mes de Maig

Ja hem deixat enrere el cinquè mes de l'any, i com sempre, toca repassar els artistes dels que més hem parlat durant el mes anterior, que en aquest cas és el Maig. Segur que endevineu quines dos cantants es quedaran la primera i la segona posició.
7. Rihanna
Total de mesos: 8 Mesos consecutius: 5

Encara que el Maig ha estat un mes relativament tranquil per a Rihanna si el comparem amb els mesos anteriors, es segueix mereixent una plaça dins aquest rànquing com una de les protagonistes del mes. El més destacable que ha fet durant aquest mes ha estat la seva fantàstica actuació als Billboard Awards, on va interpretar Love On The Brain -que pots recordar aquí-, que es rumoreja que podria ser el proper senzill d'ANTI. Pel que fa a les llistes, les coses li han anat molt bé (Com sempre): This Is What You Came For, la seva col·laboració amb Calvin Harris, va entrar al número 1 al Regne Unit (On s'ha mantingut dins el top 5 tot el mes) i al top 10 del Hot 100 de Billboard. A més ha estat una de les cançons més escoltades a Spotify tot el mes. Al Hot 100, ha conseguit situar Needed Me al top 10 i mantenir-hi Work. A la llista britànica, Too Good, la seva col·laboració amb Drake que no ha estat llançada com a senzill, ha entrat al top 10.

6. Drake
Total de mesos: 3 Mesos consecutius: 2

Aquest mes Drake ha publicat el seu disc Views en físic i a la resta de plataformes de Streaming (Apple el va tenir en exclusiva una setmana, entre el 29 d'Abril i el 4 de Maig). El disc s'ha mantingut tot el mes a la primera posició del Billboard 200, bloquejant a Ariana Grande i Meghan Trainor del número 1. El disc ja porta més d'un milió i mig de còpies venudes i uns números de reproduccions a les plataformes de Streaming realment sense precedents. Pel que fa als senzills, no es pot queixar: One Dance ha estat el número 1 tot el mes a Billboard i a la llista britànica. Ja he comentat les posicions en llistes de Too Good i Work, que es troben dins els top 10s britànic i de Billboard, respectivament.
Però això no és tot: el canadenc també va ser el convidat musical del popular programa de televisió americà Saturday Night Live, abreviat com SNL, on va presentar One Dance i Hype.

5. Krewella
Total de Mesos: 2 Mesos consecutius: 2

Krewella van publicar el seu esperat primer treball discogràfic sense Rain Man: l'EP Ammunition, el mes passat. D'aquest EP també n'han publicat un segon senzill anomenat Broken Record durant aquest mes. També han anunciat la seva gira Sweatbox, que de moment només té dates als Estats Units.

4. Alicia Keys
Total de mesos:1 Mesos consecutius: -
Tot i que inicialment estava programat pel 29 d'Abril, el llançament del nou senzill d'Alicia Keys: In Common, es va produir a principis del mes de Maig. No només és clarament la millor novetat del mes, sinó que segurament acabarà aquest 2016 com una de les millors cançons de l'any. Per promocionar aquesta cançó, que ja compta amb videoclip, Alicia Keys va actuar a la edició dels Estats Units de The Voice, a SNL (On a més va estrenar una cançó inèdita, anomenada Hallelujah) i a la final de la Champions.

3. Kygo
Total de mesos: 4 Mesos consecutius: 3

Per fi, el dia 13 de Maig, Kygo va publicar el seu primer àlbum d'estudi Cloud Nine, que inclou cançons publicades anteriorment com Firestone, Stole The Show, Nothing Left o Fragile. A més, el noruec ha estrenat videoclip doble per a dos de les cançons del disc: I'm in Love i el nou senzill Raging.

2. Meghan Trainor
Total de mesos:3 Mesos consecutius: 3

Una altra que va publicar nou disc al mes de Maig és Meghan Trainor, que va llançar el seu segon àlbum d'estudi Thank You, que inclou els seu èxit No i el nou senzill (Que també ha publicat aquest mes) Me Too. Quan l'equip de Meghan Trainor va publicar el videoclip d'aquest nou senzill, la cantant va demanar que el retiressin a causa de l'excés de retocs fotogràfic que havien fet sobre el seu cos. Poc després es va estrenar ja la versió sense retocar, que és la que trobareu al seu canal a hores d'ara. Durant les dues primeres setmanes del mes de Maig va anar estrenant cançons com a avançament del disc, com és el cas de Just A Friend To You, i també va interpretar per primera vegada No en acústic. En la seva primera setmana, Thank You va superar les 100.000 còpies venudes, la qual cosa no està malament, però no va aconseguir situar-se a la primera posició de la llista de cap país.
De les moltes actuacions televisades que ha fet aquest mes, les més destacables són la dels Billboard Awards i la que va fer al programa de Jimmy Fallon, que va esdevenir viral a causa de la caiguda de la cantant.

1. Ariana Grande
Total de mesos: 5 Mesos consecutius: -

Si la segona posició era per a Meghan Trainor, la única que podia quedar-se la primera posició és Ariana Grande. Aquest mes ha publicat el seu esperat tercer disc Dangerous Woman, que inicialment estava previst per l'any passat. Aquest mes ha publicat com a segon senzill oficial Into You, i ha estrenat el videoclip d'aquesta cançó i de Let Me Love You. A més, aquest mes Ariana Grande ha protagonitzat la portada del penúltim número de Billboard. És la segona vegada que apareix a la portada d'aquesta prestigiosa revista. De les nombroses actuacions televisades que ha fet per promocionar el llançament del disc, la més destacada és la que va fer als Billboard Awards.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada