16 de juny 2016

Canvis en la normativa dels Grammys


La organització dels Grammys ha revelat alguns canvis en el funcionament d'aquests prestigiosos premis, així com la data en la que tindrà lloc la gala i en la que es desvelaran les nominacions.
La gala tindrà lloc al dia 17 de Febrer, un divendres. És bastant poc habitual que una gala de premis tingui lloc un divendres, però molt millor això que un dimarts, que és quan va ser la d'aquest any. Les nominacions s'anunciaran el dia 6 de Desembre.

Per primera vegada podran ser nominades (I en conseqüència, premiades) les cançons que es trobin disponibles només  en Streaming o en descàrrega gratuïta, i que per tant no s'hagin posat a la venda pagant (Cosa que la organització ja es plantejava des d'uns anys enrere). Crec que això és una molt bona decisió, també per les que només es troben disponibles a les plataformes de streaming, però sobretot per les que es troben en descàrrega gratuïta.

Una altra novetat als criteris dels Grammys és que es podrà nominar a artista revelació a algú que hagi debutat en solitari després de formar part d'un grup, si ha rebut menys de tres nominacions. La veritat, aquesta norma em sembla excessivament feta a mida per Zayn Malik. No es podrà nominar a ningú en aquesta categoria amb menys de 5 singles i/o un àlbum o amb més de 30 cançons i/o 3 àlbums.

Un altre menys significatiu és el del nom de la categoria "Millor col·laboració rapejada/cantada" a "Millor gravació rapejada/cantada", per a que puguin ser nominades cançons on una mateixa persona rapeja i canta, com és el cas de Drake.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada