1 de juny 2016

[3 ANYS 100% MÚSICA] Dades sobre la llista

El primer dels reportatges que us he preparat té relació amb la llista setmanal de 100% Música. Si teniu curiositat per descobrir de quins països hi ha hagut més números 1 o quins han estat els àlbums tots els senzills dels quals han arribat al número 1 ho descobrireu a continuació.



Àlbums tots els senzills dels quals han arribat al número


Només quatre artistes han aconseguit que tots els senzills d'un dels seus àlbums arribin a la primera posició de la nostra llista: Lady Gaga (Que va ser la primera en aconseguir-ho), Taylor Swift, Carly Rae Jepsen i Avicii. Només he comptat els discos que ja han acabat la seva promoció. En el cas que hi hagués algun single doble, amb que només un arribés a la primera posició ja l'he comptat.


ARTPOP: Applause (2 Setmanes), Do What You Want, Dope (2 setmanes), G.U.Y.
1989: Shake It Off, Blank Space, Style, Bad Blood [Remix], Wildest Dreams, Out Of The Woods i New Romantics.
Emotion: I Really Like You, Run Away With Me, Your Type i Boy Problems.
Stories: The Days, The Nights, Waiting For Love, Pure Grinding i Broken Arrows.



La procedència dels números 1:

Practicament no és necessari ni dir de quina nacionalitat hi ha hagut més números 1, però veure el top 10 és interessant.


  1. Estats Units 37%
  2. Regne Unit 12%
  3. Suècia 8%
  4. Països Baixos 7%
  5. Barbados 5%*
  6. Austràlia 5%*
  7. França 4%*
  8. Canadà 4%*
  9. Espanya 3%*
  10. Suïssa 3%*
Si ho mirem per continents, els números 1 protagonitzats per artistes europeus representen un 45% del total, quatre punts més que els d'Amèrica del Nord.

L'àlbum amb més números 1

L'únic àlbum que ha aconseguit situar set senzills a la primera posició de la llista és 1989 de Taylor. També és un dels pocs àlbums que ha arribata aquesta xifra, tot s'ha de dir.

El gènere que més cançons ha situat a la primera posició

Sorprenentment, el gènere del què més cançóns s'han situat al número 1 és el Progressive House. Si sumem totes les branques del pop i totes les de la música dance-electrònica (Abreviada perles inicials EDM), les del pop acumulen més números 1.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada