17 de jul. 2022

Rosalia estrena música nova al seu Motomami World Tour

La setmana passada, Rosalia va començar la gira mundial de presentació de Motomami, que té concerts programats fins el proper mes de desembre i visitarà un total de 18 països. A banda de totes les cançons del seu nou disc i diverses dels seus anteriors projectes, Rosalia presenta diverses cançons inèdites com a part de l'espectacle. 

Encara no sabem si aquestes cançons aniran sortint com a senzills en els propers mesos o si formarien part d'una reedició del disc que fa temps que es rumoreja i que podria arribar a finals d'any. Això si, també podria ser que no totes acabessin sortint com ja va passar amb les cançons inèdites que Rosalia va presentar a la gira d'El Mal Querer.

Comencem parlant de la que més ha cridat l'atenció, i amb bastanta diferència: Despechá, una cançó amb un so molt estiuenc i inspirada en el mambo dominicà. Actualment és una de les 50 cançons més shazamejades dins de l'Estat Espanyol així que si no s'esperen més de compte en publicar-la es podria convertir perfectament en una de les cançons de la segona meitat de l'estiu. No obstant això, he d'admetre que, de moment, a mi no m'entusiasma particularment.


Rosalia ja ha avançat un fragment de la versió d'estudi de la cançó a TikTok, així que segurament també serà la primera en sortir.


Tot i que no ha estat fins l'inici de la gira que hem pogut saber com sonava, és possible que us soni el títol de Dinero y Libertad, ja que apareixia al compte d'Instagram amb què Rosalia va documentar el procés de creació del disc. A diferència de Despechá, Dinero y Libertad és una cançó molt més afí al so de Motomami, alternant sintetitzadors ambientals i greus molt contundents i jugant amb la distorsió a la veu.


Una altra cançó que encara no haviem pogut sonar però que Rosalia havia mencionat al seu Instagram secundari era LAX. L'artista catalana encara no ha cantat aquesta cançó en directe, però sí que la utilitza com a interludi.


La meva preferida de les quatre cançons inèdites, amb un so també molt afí al de la resta de Motomami, és Aislamiento.


Per acabar, tenim el cover que Rosalia fa de Perdóname de La Factoria, que tot i que no és una cançó original trobo que sona molt bé i m'encantaria que en publiqués la seva versió d'estudi. Al cap i a la fi, també va cantar Delirio de Grandeza en directe el 2021 i aleshores no sabiem que la inclouria com a part del seu següent àlbum.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada