30 de set. 2021

Novetats setembre

Un cop mes ens acomiadem del mes de Setembre repassant els 10 millors senzills que ens ha deixat.

10. Ed Sheeran - Shivers

Comencem el rànquing parlant de Shivers, una altra de les cançons que formaran part del quart àlbum d'Ed Sheeran en solitari, que es dirà Equals i arribarà a les botigues el proper 22 d'octubre. És una cançó pop uptempo, amb menys elements electrònics que Bad Habits, però en tot cas una proposta força més animada del que acostumen a ser les cançons d'aquest cantautor anglès.


9. Karol G - SEJODIOTO

A mitjans de la setmana passada, Karol G estrenava per sorpresa aquest nou senzill, la seva primera cançó com a artista principal des del llançament del seu tercer dic KG0516 el passat mes de Març. És un reggaeton mid-tempo amb una producció força contundent que no ofereix res nou ni millor del que ja hem vist en anteriors llançaments de la cantant colombiana.



8. Myke Towers - Experimento

Fa tot justs uns dies Myke Towers estrenava un nova cançó en solitari anomenat Experimento, un senzill que fusiona el pop urbà i el R&B. Una combinació completament nova pel raper i cantant porto-riqueny, que sembla que s'allunya finalment del so trap tan especific que tenia el seu segon àlbum Lyke Myke, que va estrenar la passada primavera. 


7. Princesa Alba i Duda Beat - Narcisa 

Un dels nombrosos discos que han arribat aquest mes i que ja hem comentat en aquest blog ha estat Besitos Cuidate, el primer treball discogràfic de llarga duració de Princesa Alba. I el senzill amb què l'està presentant ara mateix és aquesta col·laboració amb la cantant brasilera Duda Beat, que es diu Narcisa. És una cançó de pop urbà amb influències del dancehall i una lletra que parla sobre l'amor propi.


6. Tokischa i Rosalía - Linda

La rapera dominicana Tokischa s'està convertint ràpidament en una de les artistes emergents més destacables de l'escena urbana hispana, en part gràcies al seu nou senzill Linda, en col·laboració amb ni més ni menys que Rosalia. Linda és una cançó que havia de ser una barreja de dembow i flamenc, i tot i que no l'acabo de veure d'aquesta manera, sí que és cert que combina el so d'aquest estil de la República Dominicana amb alguns elements propis de la música de Rosalia com poden ser els 808s (que, per cert, arriben a no sentir-se gens ni mica depenent de l'altaveu amb què se senti).

5. Nicki Nicole i Mora - To'a La Vida

Mora i Nicki Nicole uneixen forces en aquest senzill, anomenat To'a La Vida i que compta amb la producció del propi artista porto-riqueny. És un reggaeton mid-tempo amb una instrumental més aviat suau i amb un caràcter bastant nostàlgic.


4. Lana del Rey - Arcadia

El proper 22 d'Octubre, Lana del Rey estrenarà el seu vuitè àlbum Blue Banisters, i una de les cançons que inclourà serà Arcadia. En aquesta ocasió són el piano i la corda fregada els acompanyants de la veu de Lana del Rey, que creen una atmosfera molt de cançó dels crèdits del final d'una pel·lícula. No trobo que ni tan sols s'apropi al nivell de les seves millors cançons, però la veritat és que tenint en compte els últims llançaments de l'autora de Summertime Sadness, Arcadia és una proposta més que sòlida.

3. Ozuna - La Funka

A mitjans de mes, Ozuna va estrenar el seu nou senzill La Funka, just a temps per estrenar-lo en directe a la gala dels VMAs. És una cançó que deixa completament de banda el so reggaeton genèric en què cauen moltes cançons del cantant porto-riqueny i aposta per un so suau i dolç, amb influències del dancehall. No em sembla el millor senzill de la seva discografia, però sens dubte és la millor proposta d'Ozuna en els últims mesos. Encara no se sap si serà el primer avançament del nou projecte del cantant, però s'especula que sí que ho és.

2. Kacey Musgraves - Simpler Times

Simpler Times és un dels senzills amb què Kacey Musgraves presenta el seu nou disc Star Crossed, que sincerament em sembla un dels millors albums del 2021. Simpler Times és una power ballar pop-rock amb alguns sintetitzadors anecdòtics a la tornada, però amb un so completament orgànic més enllà d'això. A la lletra d'aquesta cançó, Kacey Musgraves parla de la seva adolescència amb certa nostàlgia, dient que aleshores tot era més simple.

1. Jhay Cortez i Anuel AA - Ley Seca

La meva novetat preferida del mes ha estat el nou senzill que Jhay Cortez ha extret des del seu segon àlbum Timelezz, que va arribar a les plataformes digitals a principis de mes. Aquesta col·laboració amb Anuel AA és un reggaeton mid-tempo amb una atmostera optimista i fins it tot eufòrica, i amb una tornada increïblement efectiva i enganxosa. Res a veure amb el so de l'altra cançó de Jhay Cortez que comptava amb la participació d'Anuel AA, que es deia Medusa i que era una pista trap força contundent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada