21 de set. 2021

Discos Tardor

L'últim mes de l'estiu ha estat ben farcit de novetats discogràfiques, però encara en queden unes quantes de pendents:  aquestes són les que arribaran a les botigues de discos i plataformes digital d'aquí a que acabi l'any.

Discos amb data confirmada

Lady Gaga & Tony Benett - Love For Sale [1/10]

El proper 1 d'octubre Lady Gaga i Tony Bennett publicaran el seu segon disc de duets, Love For Sale. A diferència de Cheek To Cheek, que comptava amb versions de clàssics de Jazz de diversos autors, totes les cançons de Love For Sale seran versions de composicions de Cole Porter. A més del disc, durant les properes setmanes podrem veure un bon grapat d'actuacions: Tony Bennett i Lady Gaga van fer dos concerts a principis d'agost a Nova York, que van ser enregistrats professionalment per la cadena esttaunidenca CBS. També van filmar un altre concert a principis de juliol per emetre'l per MTV com a part de la sèrie d'actuacions MTV Unplugged, del qual encara no en coneixem cap detall. I el proper 30 de Setembre, Lady Gaga (aquest cop en solitari) farà un concert virtual presentant les cançons del disc patrocinat per Westfield, que es podrà seguir tant per internet com als centres comercials d'aquesta cadena (com poden ser Glòries i La Maquinista a Barcelona).

Lana del Rey - Blue Banisters [22/10]

Lana del Rey no perd el temps: El passat mes de Març, l'autora de Summertime Sadness i Venice Bitch va publicar el seu disc Chemtrails Over The Country Club i aquesta tardor en publicarà un altre , que serà ni més ni menys que el vuitè àlbum de la seva carrera. I,a més, ja ha anunciat que ja fa temps que va a l'estudi a treballar en el seu proper projecte, que serà un disc de covers. Blue Banisters inclourà un total de 15 pistes, 4 de les quals son els senzills Arcadia, Blue Banisters, Wildflower Wildflower i Text Book. I fins i tot em sep una mica greu dir-ho, però cap de les quatre cançons m'ha emocionat gair i per tant no tinc gaires expectatives de cara a aquest disc.

Ed Sheeran - = / Equals [29/10]

Una setmana després de l'estrena del nou disc de Lana del Rey serà el torn d'Equals, el quart àlbum d'estudi en solitari d'Ed Sheeran. El cantautor ja ha avançat tres cançons del projecte: Bad Habits, Shivers i Visiting Hours, que anticipen que el disc serà una barreja de les balades que hem pogut trobar en els seus discos anteriors i cançons més orientades al dance. Un cop mes, em toca dir que el que coneixem fins al moment d'Equals no m'ha creat unes expectatives gaire altes.

ABBA - Voyage [5/11]

39 anys després del seu últim treball discogràfic, el llegendari grup suec ha anunciat que publicarà un nou àlbum enguany. Voyage arribarà el proper 5 de Novembre i és una col·lecció de 10 cançons, entre les quals hi ha els dos ssenzills que van estrenar simultàniament el 2 de Setembre: Don't Shut Me Down i I Still Have Faith in You. El disc que suposa el retorn d'ABBA promet ser un gran èxit comercial, com a mínim a Europa: Voyage ja és un dels discos més reservats de tots els temps al Regne Unit, amb més de 80.000 còpies ja assegurades per la primera setmana en aquest país. També els està anant increïblement bé al seu país: Don't Shut Me Down i I Still Have Faith in You van debutar a les dues primeres posicions de la llista oficial sueca i van ser la segona i la tercera cançó que més reproduccions va aconseguir en 24h a Spotify en aquest país, només per darrere d'Avicii i el seu senzill pòstum SOS.

Discos sense data confirmada

Area 21

El projecte conjunt de Maejor i Martin Garrix va anunciar que tenien previst publicar un disc la passada primavera. D'això ja en fa bastant temps i encara no tenim cap data de llançament confirmada, ni molt menys en coneixem el tracklist, el nom o la portada. Tanmateix, amb la promoció que estan fent recentment i les nombroses cançons del projecte que ja han estrenat, es fa difícil pensar que no arribarà abans de finals d'any.


Camila Cabello

Sabem que el tercer treball discogràfic de Camila Cabello s'anomenarà Familia però encara no sabem quan veurà la llum. Però tenint en compte que el senzill de presentació d'aquest disc, Don't Go Yet, va arribar a les plataformes digitals a finals de juliol, crec que és molt probable que Camila Cabello l'estreni al llarg de la tardor.

Swedish House Mafia - Paradise Again 

El passat mes de juliol, Swedish House Mafia van sorprendre confirmant el seu retorn. Després de 9 anys sense estrena nova música junts (i després d'un intent de retorn més aviat fracassat al 2019 que va servir per poc més que per deixar males sensacions en el seu públic), aquest estiu van estrenar dos senzill amb pocs dies de diferència: Life Time (amb la participació vocal de 070 Shake i Ty Dolla Sign) i It Gets Better, dues propostes que no estan malament, però tampoc no han satisfet les expectatives de tothom ni han fucionat gens bé a nivell comercial. En una entrevist amb la revista Billboard va confirmar que el seu nou àlbum es diria Paradise Again i que tenien intenció de publicar-lo abans que acabés l'any. La setmana passada, durant la seva aparició als VMA, el trio suec va confirmar que aquest disc inclourà un col·laboració amb The Weeknd. Però més enllà d'això, no coneixem gaires detalls més de Paradise Again.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada