5 de des. 2018

Top 10 no singles 2018

Ja fa uns dies vam comentar els millors senzills de l'any, però no podem ignorar aquelles bones cançons que s'amaguen en els discos que hem escoltar aquest any. Aquí teniu les deu millors cançons de l'any que no han estat publicades com a senzill:

Criteris:
  • Cançons incloses en un àlbum o EP editat aquest 2018 i que no s'han editat com a senzill.
  • Només una cançó per disc sinó tot seria AlunaGeorge i A Star Is Born.

10. Benjamin Ingrosso - Good intentions  [Indentification]

Encara que el conjunt del seu disc no manté el nivell que feien anticipar els senzills, l'àlbum de Benjamin Ingrosso també inclou altres cançons molt interessants. Per mi, la millor pista (a banda els senzills) és Good Intentions, una cançó ska que no només destaca per ser una bona cançó sinó per apostar per un gènere que no m'esperava veure al disc d'Ingrosso. I no cal que digui que amb molt bon gust.



9. Charlie Puth - Boy [Voicenotes]

Podem imaginar que aquesta cançó és també una de les preferides del disc de Charlie Puth, ja que és la que feia servir per tancar els concerts de la seva gira d'enguany; tot i no haver estat publicada en format individual ni promocionada. Com la majoria de pistes de Voicenotes, Boy se situa musicalment entre el pop i el R&B amb molta influència de la música dels anys 90, en la què explica una història d'una relació (no sabem si real o fictícia) que va tenir amb una persona, on ell se sentia que no era tractat bé del tot per ser més jove que l'altra persona.



8. Rita Ora - Hell Of A Life [Phoenix]

De les moltes cançons bones que conté el segon àlbum d'estudi de Rita Ora, estrenat el mes passat, he decidit incloure Hell Of A Life en aquesta llista. La cançó que tanca la edició estàndard de Phoenix, és una de les que més s'allunya del so tropical-pop que predomina al disc, i en canvi aposta per una instrumentació acústica a les estrofes  i una posttornada insrumental que si ha de ser algun subgènere de la música electrònica, seria Future Bass.


7. J. Balvin, Rosalia - Brillos [Vibra]


La passada primavera J Balvin va publicar el seu cinquè àlbum Vibras, en el què hi trobem molts senzills que han aconseguit un enorme èxit als països de parla hispana com Mi Gente, Machika o No es Justo. Però per mi la millor cançó el disc d'aquest cantant colombià és Brillos, una col·laboració amb Rosalia (de fet, la primera cançó d'ella que molts vam sentir). Aquesta cançó està produida per Alejandro "Sky" Ramírez, un dels productors habituals de J Balvin que va fer realment molt bona tasca en la base d'aquesta cançó.




6. Normani X Calvin Harris - Slow Down [Normani X Calvin Harris]


Normani poc a poc s'ha anat construint un catàleg de cançons en solitari molt divers, entre el que hi ha aquest mini-EP en col·laboració amb Calvin Harris. Slow Down, una de les cançons que conté, és una combinació de Deep House i R&B molt encertada, i la millor cançó que aquesta ex-membre de Fifth Harmony ha editat en solitari des de la ruptura del grup.




5. Camila Cabello - She Loves Control [Camila]


La cançó preferida dels fans des del moment en què Camila Cabello va publicar el seu primer àlbum en solitari el passat mes de Gener, és aquest She Loves control, que compta amb la producció de Skrillex. Es tracta d'una cançó de reggaeton i una de les pistes del disc on la influència llatinoamericana és més present del disc.
Realment no entenc per què no ha estat escollida com a senzills: la preferida dels fans, un estil amb molt potencial d'èxit i més de 150 milions de Streams entre Spotify i YT sense tenir cap tipus de promoció.



4. Bipolar -  La meva llum [Benvinguts]


La meva cançó en català preferida de l'any és la segona pista (i tot indica que segon senzill) del seu disc més recent, que s'anomena Benvingut. És tracta d'una cançó molt diferent de l'estil pop-rock del seu anterior treball discogràfic Fènix, apostant per un so folk que m'ha recordat, salvant molt les distàncies, a l'estil que hem pogut veure en moltes cançons d'Avicii com The Nights o Trouble.



3. Felix Sandman - 0 Emotions [Emotions]


El disc de debut d'aquest cantant suec amagava moltes sorpreses agradables, però la millor, sense cap mena de dubte, és Zero Emotions. Una cançó R&B amb pinzellades electròniques en la què Sandman parla de desamor i del final d'una relació, el tema més abundant al seu disc.




2. AlunaGeorge - Famous [Champagne Eyes]


Com ha passat amb altres discos, tenia més clara la posició on posaria alguna de les cançons de l'EP que AlunaGeorge van presentar a principis d'Octubre, però finalment m'he decantat per Famous. Una cançó molt potent, amb sons tribals i una producció increïble. Sí que és cert que si es tenen ganes de trobar-hi inconvenients repeteix una mica la fórmula de Jealous, però per part meva no hi ha cap problema.




1. Lady Gaga - I'll Never Love Agaain [A Star is Born]

No sabia si escollir I'll Never Love Again o Always Remember Us This Way, però el què sí que tenia clar és que el millor no-single del 2018 havia de ser una de les dos grans balades de la banda sonora d'A Star is Born, ambdos intepretades per Lady Gaga en solitari. Finalment m'he decantat per la cançó que Ally, el personatge de Gaga, canta al final de la pel·lícula. De fet, es té constància que l'equip de Gaga tenia la intenció de promocionar INLA com a senzill, però vist l'èxit instantani que va tenir Shallow no va ser necessari promocionar res més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada