25 d’ag. 2016

Top 5: Cançons poc conegudes de Gaga

Resultat d'imatges de lady gaga twitter vuitton brown
Ja fa uns dies que tenia ganes de fer un rànquing relacionat amb Lady Gaga abans del llançament de Perfect Illusion, el primer senzill de LG5. Em va sembla que no tenia gaire sentit fer una llista amb els seus èxits que tots ja hem sentit infinitat de vegades. En el seu lloc he decidit fer un top 5 de cançons seves poc conegudes: cançons que ha cantat en directe però que no s'han publicat oficialment, filtracions i bonus tracks d'edicions especials.



5. Again Again



Aquesta cançó no la podreu trobar a la edició Europea de The Fame ni de la edició de 2CDs de The Fame Monster (O com a mínim al CD que jo tinc), però sí que forma part de les edicions publicades a alguns països, com és el cas de Canadà, el Regne Unit o Japó; o de la edició en format USB. Again Again és un balada molt de l'estil de Brown Eyes, una altra de les cançons del disc. Sens dubte millor que altres cançons de The Fame.





4. Black Jesus / Amen Fashion

Una de les tres cançons exclusives de la edició especial de Born This Way. Encara que potser la vocal tampoc no és res extraordinari i que si algú li ha trobat sentit a la lletra, siusplau que me l'expliqui; la producció (A carrec de la pròpia Gaga i DJ White Shadow) és espectacular. 



3. Brooklyn Nights

Aquesta cançó mid-tempo és una de les que anava a formar part de l'ARTPOP Act 2; que malhauradament va ser cancel·lat. Inicialment anava a formar part d'ARTPOP, (El 1, per que ens entenguem) però finalment Gaga va voler no publicar-la encara per acabar de pulir-la, suposo. A la primavera del 2014 es va filtrar, i tot apunta a que va ser amb el seu consentiment.



Lady Gaga l'ha cantat alguna vegada, cosa que demostraria que no li molesta en absolut la publicació de la cançó, i que en conseqüència reforça aquesta teoria.



2. The Queen

The Queen és una altra de les cançons de la edició especial de Born This Way, i sota el meu punt de vista una de les millors del disc.



1. Princess Die

I el número 1 en aquesta llista no podia ser per a una altra cançó que no fos Princess Die, una cançó que Gaga va composar inspirant-se en la història de la Princesa Diana de Gal·les. La lletra és senzillament espectacular i la música també. Lady Gaga va estrenar aquesta cançó a la gira The Born This Way Ball l'any 2012 i la va cantar en moltes de les dates de la gira. Suposo que inicialment anava formar part d'ARTPOP. És dificil jutjar una cançó sense tenir la versió d'estudi, però si hagués de fer una sel·lecció de les meves cançons preferides de tots els temps, Princess Die estaria en una de les primeres posicions.





Un altre punt a favor és que, si escolteu diverses actuacions de la cançó, veureu que a cada una fa una versió bastant diferent, amb canvis en la instrumentació, el tempo i fins i tot l'harmonia i la lletra.




I fins aquí el top 5, heu descobert alguna cançó que no coneixieu? Creieu que me n'he deixat alguna?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada