7 d’ag. 2016

Crítica: Encore

Encore album cover.jpegDivendres dia 5 es va posar a la venda Encore, el primer àlbum d'estudi del francés DJ Snake, conegut per col·laborar al Lean On de Major Lazer, pel hit viral Turn Down For What, remescles com la que ha fet You Know You Like It d'AlunaGeorge (El videoclip de la qual té més de deu vegades més vegades que el de la versió original) o senzills seus com Talk o Middle.


Ens trobem amb un disc molt irregular, ens trobem (Algunes) cançons excel·lents com poden ser Sober (El millor drop del disc, sens dubte), una majoria de cançons normaletes (com Talk), amb més o menys encert o que toquen estils m'agraden més o menys; i altres que directament jo qualificaria de no potables, com és el cas de Sahara (Una col·laboració amb Skrillex), Propaganda o Pigalle.


En totes les cançons els samples vocals fets servir com a sintetitzador (anomenats "chops") prenen el ptrotagonisme de la producció. Un punt a favor del disc és que no és tant monòton com podria ser-ho: tenim trap, tenim "tropical house" (Molta gent considera que l'estil de Middle, per exemple, forma part d'aquest recent gènere; una classificació que jo no comparteixo, però que hi farem..),tenim Hip-Hop i fins i tot una mica d'influència R&B a Future pt.2.

Fins ara he parlat centrant-me en la producció. En general les vocals de les cançons són bastant desencertades (O com a mínim d'un estil que no és el que a mi m'agrada), potser en les que menys les cançons més Hip-Hop. És un disc clarament enfocat en la producció, com és cert que ho són tots els àlbums de DeeJays, però un disc pot estar enfocat en la producció i no coixejar en l'apartat vocal.

La cançó que més expectatives havia despertat és Let Me Love You, ja que compta amb la col·laboració vocal de Justin Bieber, que literalment és Middle 2.0. Però que de ben segur serà un èxit (A no ser que quedi eclipsasada per Cold Water, el darrer llançament de Major Lazer també amb la veu del canadenc).

En conclusió, Encore és un disc passable, que podria haver estat molt pitjor; però que res té que veure a altres àlbums de DeeJays publicats en els darrers de mesos com Cloud Nine de Kygo i Stories d'Avicii. Però segur que trobareu alguna cançó que rescatar del disc, que en el meu cas és Sober, on s'ha de dir que aquest DJ de París s'ha lluït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada