23 de maig 2016

5 aniversari Born This Way

Avui fa exactament cinc anys, Lady Gaga va publicar el seu tercer treball discogràfic Born This Way, amb el que per un costat es va consolidar com una de les artistes més influents dels darrers anys, però alhora (Sobretot cap al final de al promoció) va començar a perdre popularitat, majoritàriament perquè gran part del public general va considerar-la una artista enfocada únicament al públic homosexual.
Per a commemorar aquesta efemèrida us convido a repassar els 15 millors moments (O els més destacables de la promoció del disc).



1. Lady Gaga anuncia el títol del disc als VMAs del 2010

Lady Gaga va anunciar el títol del disc quan va pujar a recollir el premi de Millor Videoclip de l'Any per Bad Romance, durant la gala dels VMAs de MTV, l'estiu del 2010.

2. Publicació del single Born This Way

Just a temps per estrenar-lo a la gala dels Grammys del 2011, Lady Gaga va publicar el primer senzill del disc: la cançó que, com ja sabreu, també s'anomena Born This Way. Poc després d'estrenar la cançó i que aquesta entrés directament al #1 del Hot 100 de Billboard, es va estrenar el videoclip de la cançó, que compta amb l'aparició del model Rick Genest, conegut pel sobrenom "Zombie Boy".

3. Publicació de Judas

El segon senzill de Born This Way va ser Judas, una cançó dance quw Gaga va composar i produir al costat de RedOne. El videoclip d'aquesta cançó ( i de fet, la cançó mateixa també) va rebre dures crítiques per les seves referències bíbliques, que no van agradar gens als sectors més conservadors (En especial dels Estats Units).

4. Gaga estrena Hair

Quan ja faltava poc per a la publicació del disc Lady Gaga va publicar Hair com a promo single. 

5. Gaga estrena TEOG

Inicialment Gaga va estrenar TEOG com a promo single, i va ser posteriormemt que va decidir llançar-lo com a tercer senzill propiament dit. Aquesta cançó és en record de l'avi de Gaga.
Lady Gaga anava a gravar un primer videoclip per a la cançó dirigit per Joseph Khan, que anava a ser espectacular. Per diferències creatives entre ells, aquesta idea es va deixar passar i el videoclip de la cançó definitiu va fer-se de pressa i corrents.

6. Llançament del disc
Òbviament, un dela moments més rellevants de la era Born This Way és el llançament del disc. En la seva primera setmana, va vendre més de dos milions de còpies, un milió dels quals als Estats Units. És la segona primera setmana més exitosa d'aquesta dècada, només per darrera del 25 d'Adele.

7. Lady Gaga protagonitza el número de primavera de V Magazine

A la primavera del 2011, Lady Gaga va protagonitzar la portada de la revista V Magazine, amb la que ha col·laborat múltiples vegades.


8. Gaga és Jo Calderone

El quart senzill del disc va ser Yoü and I, en el que Gaga encarna diversos alter egos, un dels quals Jo Calderone. A més, va presentar-se als VMAs del 2011 com aquest personatge, demostrant que no li feien cap por els rumors que asseguraven que en realitat era un home travestit.

9. Lady Gaga presenta un videoclip autobiogràfic per Marry The Night 

Lady Gaga va escollir Marry The Night com a cinquè i últim senzill del disc. Tot i que la cançó no va ser precisament un èxit (Va ser el primer senzill de la seva carrera que no va arribar al top 10 de la llista Hot100 de Billboard), el videoclip de la cançó és una obra mestra, dirigit per ella mateixa, és autobiogràfic.

10. Lady Gaga X Terry Richardson

La tardor del 2011, es va publicar un llibre amb més de 350 fotografies de l'artista novaiorquesa fetes pel famós fotògraf Terry Richardson.

11. Arranca el Born This Way Ball

El 27 d'Abril a Seul (Corea del Suda) va iniciar la gira The Born This Way Ball, que és la gira més ambiciosa de Gaga fins a la data. L'escenari comptava amb un castell que s'anava obrint al llarg de l'espectacle.

12. Llançament de Fame

El Maig del 2012 Lady Gaga va llançar el seu primer perfum, anomenat Fame, que venia acompanyat d'una línia de cosmètics (Gel de dutxa, sabó de mans, ungles postisses, etc) i que va ser tot un èxit: A hores d'ara ha venut 30 milions d'ampolles.

13. Lady Gaga ha de cancel·lar el seu concert a Jakarta

El mateix mes, Lady Gaga anava a oferir un concert de la gira a Jakarta, Indonèsia, que va tenir que ser cancel·lat ja que les protestes de grups ultraconservadors van col·lapsar la ciutat i la seva seguretat estava en perill.

14. Lady Gaga estrena Princess Die

En algunes dates europees de la gira, Lady Gaga va cantar Princess Die, una cançó que va donar com a avançament del seu proper treball discogràfic (És a dir, ARTPOP), però que a hores d'ara encara no ha vist la llum. Una llàstima, ja que és una de les seves millors cançons.



15. El Born This Way s'acaba abans d'hora

Com segurament ja sabreu, Lady Gaga va tenir que cancel·lar les dates finals de la gira The Born This Way Ball, a causa d'una fractura als malucs. Primer va intentar actuar però ingerint una quantitat considerable de Marihuana per suportar el dolor,  però va arribar un punt on ja li va ser impossible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada