22 de juny 2015

Taylor Swift fa canviar la política d'Apple Musica

Taylor Apple Music 1Taylor Swift va publicar ahir una carta oberta on explicava per què ella no penjaria a Apple Music el seu darrer àlbum 1989. Hores després Apple va anunciar que canviava la seva política, segons informa Billboard.

Però comencem pel principi: aquesta és la carta de Taylor Swift.

Per a Apple, amb amor, de Taylor

Escric això per explicar-vos per què el meu àlbum 1989 no estarà al servei d'Streaming Apple Music. Crec que això es mereix una explicació perquè Apple ha estat i continuarà sent un dels millors companys a l'hora de vendre música y crear maneres de connectar-me amb els fans. 

Estic segura que sabeu que Apple Music oferirà un període de prova gratuït de tres mesos per a qualsevol persona que es doni d'alta. El que ja no estic segura si sabeu és que Apple no pagarà als compositors, ni als productors ni als artistes durant aquests tres mesos. Crec que això és impactant, decepcionant i completament contrari a aquesta emprese progressiva i generosa.

Això no es sobre mi. Afortunadament estic en el meu cinquè àlbum i puc finançar-me tant a mi com a la meva banda, el meu equip tècnic i el meu equip de management mitjançant els concerts que faig. Això tracta sobre el nou artista o banda que acaba de llançar el seu primer single i que no seran pagats pel seu èxit. Això tracta sobre el jove compositor que acaba de treure la seva primera pista i pensava que els beneficis l'ajudarien a pagar els seus deutes. Això tracta sobre el productor o la productora que treballa sense pausa per innover i crear, tal i com els innovadors i els creadors d'Apple fan,.... Cap d'ells serà pagat durant un quart d'any per les reproduccions de les seves cançons.

Aquestes no són les queixes d'una nena pedant i consentida, sinó que són els sentiments de molts artistes, productors i compositors que conec, però la majoria tenen por a alçar la veu públicament contra Apple. Nosaltres respectem Apple, però no ens sembla bé aquesta decisió.

Sé que Apple apunta a llarg termini per un sistema d'Streaming de pagament. Crec que és un bonic progrès. Tots sabem l'astronòmica popularitat que té Apple i sabem que aquesta empresa té dines per pagar a artistes, compositors i productors durant aquest trimestre, també si és gratis pels fans que l'estan provant.

Tres mesos són molt temps sense rebre una paga, i és injust demanar a algú que treballi per a res.
Dic això amb amor, respecte i admiració per tot el que ha fet Apple. Espero que aviat em pugui unir a ells en el progrès cap a un model de Streaming que sigui just per a aquells que creen música. Crec que aquesta podria ser la platafora que encertés.

Però li dic això a Apple amb tots els meus respectes, ja que no és massa tard per canviar aquesta política i canviar les opinions d'aquelles a la industria musical que estaran profundament i greument afectats per aquesta decisió. No us demanem iPhones gratis, així que siusplau no ens demaneu que us donem la nostra música sense cap compensació.

Taylor


Després d'aquesta carta, Apple ha decidit canviar la política del seu servei de Streaming, pagant als artistes durant el període de prova. Swift encara no s'ha pronunciat al respecte, però suposem que ara sí que posarà 1989 a Apple Music.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada