14 de maig 2022

Ressenya: Esquemas

Becky G publicava ahir el seu segon treball discogràfic Esquemas. Inclou 14 cançons entre les quals hi ha els senzills Ram Pam Pam (amb Natti Natasha), Mamiii (amb Becky G), Fulanito (amb El Alfa) i No Mienten. També hi podem trobar noves col·laboracions amb Guaynaa i Elena Rose.
Esquemas és un disc clarament millor que el seu predecesor Mala Santa... però això tampoc no té gaire mèrit perquè el primer àlbum de Becky G, estrenat a finals del 2019, deixava molt a desitjar. Aquest cop, la intèrpret de Mayores i Sin Pijama ha presentat un disc bastant divers, en què, a banda de reggaeton, trobem R&B, pop i algunes produccions més orientades a l'electrònica. Però aquesta varietat, tot i que la valoro molt positivament, no acaba d'evitar que la majoria de cançons passin sense destacar gaire. Dolores és una cançó mid-tempo que barreja trap i R&B i que recorda molt a l'estil d'Ariana Grande. L'únic alicient que té és la única cançó d'aquest estil que Becky G ha publicat (o fins i tot que és un estil que no acostumem a veure en artistes hispans). Que Le Muerda i Guapa són dos cançons orientades al reggaeton que no ofereixen res destacable. M'esperava més de la cançó amb Elena Rosa, anomenada Flashback. En canvi, la col·laboració amb Guaynaa, que es diu Tajin, m'ha sorprés positivament.


Al cap i a la fi, trobo que el més destacable del disc és el que ja haviem pogut escoltar. Baile Con Mi Ex és una cançó pop amb influències del funk, que recorda una mica a Todo de Ti de Rauw Alejandro i encara més a Hasta Los Dientes de Camila Cabello i Maria Becerra. No està gens malament, però tenint en compte que és un estil que està guanyant popularitat dins el pop llatinoamericà, n'hem sentit de millors. Fulanito i Mamiii són dos propostes de reggaeton prou sòlides, encara que en el cas de la primera l'aparició del raper dominicà El Alfa com a artista convida resti i en el cas de la segona la presència de Karol G sigui un dels princpals alicients del senzill. Becky G també ha inclòs Ram Pam Pam, que ja va formar part de l'últim disc de Natti Natasha.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada