29 d’oct. 2019

Top 10 novetats octubre

Ja s'ha acabat el mes d'Octubre, un mes que normalment acostuma a estar ple de nous discos de cara a la camapnya de vendes de Nadal/Black Friday però que aquest any ha estat una mica avorrit. No ha estat gens avorrit en l'àmbit dels senzills, i fins i tot us diré que m'ha costat bastant escollit-ne només 10, ja que hem tingut moltes noves cançons que estan bé.




Imatge
10. Felix Sandman - Mood For You

Tot i que fa tot just una mica més d'un any que Felix Sandman va llançar el seu primer àlbum, ja  ha començat a avançar el material que formarà part del seu segon treball discogràfic. El seu nou senzill Mood For You és una cançó pop-dance, amb una producció molt sòlida i una tornada molt addictiva.



Imatge9. Katy Perry - Harleys in Hawaii

Katy Perry ha llançat el quart senzill d'aquest 2019: Harleys in Hawaii, una cançó en què ha tornat a treballar amb Charlie Puth en la co-composició i la producció. No és en absolut, una mala cançó, i a més aplaudeixo que Katy Perry hagi optat per un so una mica diferent del que acostuma a fer. D'una banda us diria que no em conformo amb això de la seva música, que m'esperaria bastant més. Però és que les comparem amb les altres cançons que l'autora de California Gurls ha tret aquest any, de cap manera Harleys in Hawaii és la pitjor.

8. Halsey - Clementine


ImatgeJa falta menys pel llançament de Maniac, el tercer àlbum de Halsey que ja va presentar amb Graveyard (que vam coronar com la milor novetat del mes passat) i ara n'ha presentat Clementine, una cançó molt diferent. Es tracta d'una cançó pop amb un so molt íntim i una instrumentació molt senzilla. Està molt bé, però els moments on literalment crida la segona veu em tiren enrere.

7. Black Eyed Peas i J Balvin - Ritmo

ImatgeLa novetat més sorprenent i inesperada del mes ha estat la col·laboració dels Black Eyed Peas i J Balvin, en una cançó que combina música electrònica, rap i reggaeton. Realment no és una cançó massa original: un sample de Rhythm of The Night de Corona té molt de pes en la cançó i el drop sembla una versió reggaeton del What They Say de Maya Jane Cole. Però la originalitat no sempre és una cosa imprescindible, i la veritat és que és una cançó que sona molt fresca i també fins única per la combinació d'estils. I deu haver agradat a molt gent, perquè el seu videoclip ja supera els 100 milions de reproduccions en menys d'un mes.

6. Charlie Puth - Cheated
Imatge

L'autor de How Long ha avançat tres cançons del seu proper àlbum, una al mes d'Agost, una durant el mes de Setembre i la tercera, Cheated, durant el mes d'Octubre. És una cançó pop amb influències trap, que creen un contrast bastant interessant amb els sintetitzadors retro que protagonitzen la producció de la cançó. En la meva opinió, la millor de les tres cançons que coneixem del proper projecte de Puth, del que encara no en tenim més informació però podem deduir que arribarà l'any que ve.

5. Tom Walker - The Better Half of Me
Imatge
Tot i que només fa unes setmanes que ha sortit aquesta cançó, ja he tingut temps de canviar la meva opinió sobre el nou senzill de Tom Walker. Quan va sortir no em va acabar de convéncer. Amb les escoltes ràpidament em va encantar, i de fet a la llista provisional la tenia com a número 1, però crec que serà una cançó que em cansarà bastant ràpid.
Deixant de banda la meva valoració de la cançó, es tracta d'una altra balada de pop acústic, molt en la línia de les cançons que ja hem pogut escoltar a la versió original del seu àlbum, i que serveix de senzill de presentació de la reedició de What A Time To Be Alive que arribarà a les botigues de discos aquest proper mes.
Imatge
4. Niall Horan - Nice To Meet Ya

L'ex-membre de One Direction ha encetat la promoció del seu segon àlbum en solitari amb aquest senzill, una de les novetats que més he escoltat al llarg de tot el mes. Es tracta d'una cançó de pop-rock acústic, bastant en la línia del seu primer àlbum Flicker, però sense resultar monòtona en absolut. Comercialment, no ha començat amb gaire bon peu: en les dos setmanes que porta dins la llista del Regne Unit, només ha aconseguit pujar al número 49 des del 51.
Imatge
3. Janieck - Somebody New

Janieck té nou senzill, anomenat Somebody New. Aquest músic neerdlandès ens presenta novament una cançó dance, que combina a la perfecció els elements de música electrònica amb sons orgànics (principalment, la seva guitarra, com ja és costum). No és la meva cançó preferida de Janieck si comptem les col·laboracions, però sens dubte trobo que és una de les seves propostes més solides en solitari, sinó la que més.


Resultat d'imatges de forgot to be your lover vargas2. Vargas & Lagola - Forgot To Be Your Lover

Salem Al Fakir i Vincent Pontare, més coneguts sota el nom artístic de Vargas & Lagola no treuen música gaire sovint, però la espera sempre acostuma a valdre la pena. I Forgot To Be Your Lover, que només és la seva segona cançó com a artistes principals del 2019, torna a ser una cançó de pop acústic increïble.


Imatge1. Armin Vann Buuren i Ne-Yo - Unlove You

I una col·laboració sorprenent que hem pogut escoltar aquest mes és la d'Armin Van Buuren i Ne-Yo a Unlove You, un dels senzills del nou àlbum que el veterà DJ holandès ha estrenat aquest mes. Es tracta d'una cançó electropo, probablement la cançó més suau signada per Armin Van Buuren que ha sentit, però això no treu que tingui una producció brillant, plena de petits detalls com la incorporació de vent metall; o el detall original que només tingui un drop, entre la primera tornada i la segona estrofa. Es  queda una mica curta: tot just supera els dos minuts i mig, però suposo que això és un preu que val la pena pagar per canviar l'estructura habitual de la música electrònica vocal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada