20 d’oct. 2019

Resultats dels dos top 100 DJs

Resultat d'imatges de david guetta martin garrixAquesta setmana ha tingut lloc una nova edició de l'Amsterdam Dance event, en què la capital dels Països Baixos s'ha omplert de centenars d'esdeveniments relacionats amb la música electrònica. Com és habitual, la setmana s'ha acabat amb la publicació del top 100 que organitza la revista DJ Mag, que ja és un clàssic del món de l'EDM. Però des de fa uns anys, tenim una llista alternativa, la que presenta 1001tracklists, que sota el meu punt de vista és molt més rellevant. A continuació us expliquem quines són les diferències entre les dos i parlem dels resulats.
Les diferències entre els dos rànquings
La diferència principal és evident ja en el nom: la llista de DJ Mag ordena els millors DeeJays, mentre que la de 1001tracklists tracta dels millors productors de música. Però això no és per la raó per què considero que la segona és més rellevant: per la llista de DJ Mag, el públic tria 5 DJs i tenint en compte els més votats es crea la llista, de manera gens transparent. En canvi la de 1001 utilitza les dades de la plataforma i basa la llista en els autors que els DJs de renom utilitzen en les seves actuacions a festivals, podcasts etc. Per tant, indirectament es podria dir que és una llista escollida per els més experts en aquest tema, que són els propis DJs. Per això, pel fet que són transparents amb els seus números i per estar basada en un criteri objectiu, la trobo una representació més acurada de la realitat.

Resultats del rànquing del DJ Mag

Després de tres anys amb Martin Garrix encapçalant la llista, Dimitri Vegas & Like Mike tornen a la primera posició del rànquing de DJ Mag, que ja van ocupar l'any 2015. Garrix es queda a la segona posició i el podi el tanca David Guetta, que obté el millor resultat d'aquesta llista en 7 anys. Al número 4 tenim Armin Van Buuren, l'artista que ha estat número en més ocasions (5) i un dels veterans que millor es manté en aquesta llista, i al cinc Marshmello, aconseguint la posició més alta de la seva carrera. De la mateixa Manera, Don Diablo (6) i Oliver Heldens (7) també aconsegueixen els seus posicionaments més alts. La vuitena posició l'ocupa Tiësto, que perd dos posicions i obté la posició més baixa des que el rànquing va començar l'any 2004, amb ell com a número 1. Afrojack i Steve Aoki tanquen el top 10 en aquest ordre, dos artistes que han vist anys amb més popularitat però que resisteixen el pas de les edicions sorprenentment bé.



Crec que us deixo l'enllaç del top 100 sencer, i les valoracions me les quedo per mi.

Resultats del rànquing de 1001tracklists.

Abans de posar-nos a comentar els resultats del rànquing alternatiu, voldria demanar-vos que estigueu atents a les coincidències i les diferències entre els dos rànquings, ja que trobo que són molt significatives. El primer detall que em fa donar-li més credibilitat és el fet que hi ha gent que no havia sentit mai, cosa que no es pot dir del de DJ Mag. També és fàcil adonar-se que els salts i les caigudes són molt més grans.

Pujant 16 posicions des de l'edició de l'any passat tenim a David Guetta ocupant la primera posició amb 1721 punts. La veritat és que m'ha sorprès, però si les xifres objectives diuen això, no tinc res que qüestionar. David Guetta ha estat incansable i ha estat llançat un munt de música aquest any: va treure el seu àlbum 7 el mes de Setembre de l'any passat i aquest any ha tret un total de 9 pistes originals que se sumen a les del disc i 4 remescles per a cançons d'altres artistes. A això hem de sumar la música que ha llançat com amb el seu altre àlies Jack Back. Per tant una primera posició molt merescuda objectivament, tot i que he de dir que no ha estat l'any en què la seva música m'ha agradat mes.



Tiësto i Skrillex ocupen la segona i la tercera posicions. He de dir que no segueixo les seves carreres amb tanta atenció com la de David Guetta, però la meva enhorabona tant a l'holandès com a l'estatunidenc.



Tot i no haver llançat aquesta nova música tenim a Axwell al número 4, bàsicament per dos raons (que també afecten al seu col·lega Ingrosso del que parlarem molt aviat): en primer lloc perquè la música que encara no ha estat publicada oficialment també compta, i les novetats de la Swedish House Mafia que esperem que algun dia es dignin a llançar han sonat bastant. També compten, evidentment, els llançaments d'anys anteriors, tant de la música d'Axwell sol, dins la SHM o del seu projecte conjunt amb Ingrosso, que deu haver seguit sonant bastant enguany. A la cinquena posició d'aquesta llista hi trobem Don Diablo que l'any passat n'era el número 1. Molt bon any també per l'autor de Starlight, però sí que és cert que no ha estat per tot arreu tant com al 2018.



Amb una pujada de sis posicions i més de 1400 punts, Armin Van Buuren se situa al número 6. Amb 1150 tenim a Sebastian Ingrosso, que es manté en la setena posició igualant el seu millor resultat en aquesta llista. Bàsicament podríem dir el mateix que ja hem dit d'Axwell, així que no ho repetiré. Al número 8 també repeteix posició Diplo, un altre artista que ha llançat moltíssima música, sigui tant dins de Major Lazer o en solitari. Camelphat perden cinc posicions fins arribar al número 9 aquest any, cosa totalment comprensible ja que l'any passat Cola va ser una de les pistes que més va sonar als festivals, sinó la que més, i no es pot tenir un llançament així d'exitós cada any. Obviament, el seu posicionament segueix sent més que envejable. Chris Lake tanca el top 10.

En aquesta llista Martin Garrix ocupa el número 14 (baixant 5 posicions), Afrojack el 26, Dimitri Vegas & Like Mike el 31 i Steve Aoki el 45. Avicii, que l'any passat ocupava al número 10, també apareix en aquesta llista al número 33..

També crec que s'ha de destacar que Alesso ocupi la posició 49 de la llista enguany, quan en l'edició de l'any passat el suec va quedar fora del rànquing. Sembla que el fet que hagi tornat a un so més house l'ha afavorit molt en aquest aspecte. També molt interessant la pujada de 46 posicions que fa Nicky Romero aquest any, fins a situar-se al número 38. Pràcticament la mateixa posició que l'autor de Toulouse i Novell ha aconseguit al DJ Mag (37, pujant-ne 6).

DJ Snake iguala la seva màxima posició, que va obtenir al rànquing de 1001tracklists del 2016: el número 19, cosa que no em sorpren gens. Bé de fet, el que em sorpren és no veure  a aquest DJ francès en una posició una mica més alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada