4 de juny 2022

Remescles 4/6

Aquesta setmana hem pogut escoltar noves versions de cançons d'Avicii, Becky G i Icona Pop amb Charli XCX.

No pensava que tornariem a parlar d'Avicii en un recull de novetats, però aquesta setmana toca fer-ho perquè aquesta setmana arribava a les plataformes digitals la remescla que Don Diablo ha fet de My Feelings For You. La discogràfica australiana Vicious Vinyl celebra el seu 30è aniversari publicant una sèrie de remescles de les cançons més representatives del seu catàleg. Malgrat que la seu física del segell dificilment podria estar més lluny de Suècia, Vicious Vinyl va ser la primera companya discogràfica que va interessar-se en publicar les produccions d'Avicii entre els anys 2008 i 2011. La veritat és que entre aquestes produccions no hi trobareu ni les seves produccions més memorables ni les més interessants, però la que va funcionar millor a nivell comercial va ser, sens dubte, My Feelings For You. Aquesta col·laboració amb Sebastien Drums va ser publicada al 2010 i sampleja fortament Feelings For You de Cassius. 

I això fa que, en la meva opinió, aquesta remescla, malgrat que m'agrada molt com sona, tingui un punt absurd: My Feelings For You era bàsicament una reinterpretació d'un clàssic del house dels anys 90 que Avicii va voler portar al seu estil. Ara Don Diablo fa el mateix (insisteixo, amb molt bon resultat) però els elements que recupera de My Feelings For You per a la seva remescla ni tan sols són originals d'Avicii.


Icona Pop celebren el desè anniverari del llançament del seu senzill més conegut publicant-ne una nova remescla. Tot i que I Love it no va convertir-se en un èxit internacional fins l'estiu del 2013, el duo suec va publicar-la originalment el maig del 2012. Aquesta nova versió de la cançó es manté prou fidel a l'original per no canviar-ne l'essència, però és prou diferent per fer-la sonar fresca.


Ara sí, parlem de remescles a cançons actuals perquè ahir Tiësto va publicar la que ha fet No Mienten, un dels senzills del nou disc de Becky G. No és una remescla gens original, que simplement es limita a recollir els mateixos elements rítmics i melòdics de la producció original i substituir-los per sintetitzadors i percussions big room d'una manera que no només es fa basta, sinó que sona totalment passada de moda.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada