3 de juny 2022

Novetats dance 3/6

Inna, Jax Jones, Purple Disco Machine i DJ han presentat nova música aquesta setmana.

Tres anys després d'All Day All Night, Jax Jones i Martin Solveig estrenen la seva segona producció conjunta sota el nom Europa. Es diu Lonely Heart i compta amb la veu de la cantant britànica Gracey. Trobo que és un llançament molt equilibrat en el sentit que la veu té molt protagonisme i té un so relativament assequible perquè pugui sonar a la ràdio, però alhora compta amb una producció interessant i té un drop amb molta més energia del que acostumen a tenir les cançons dance fetes per la ràdio. Potser és posar-se molt exigent, però el que sí que estic trobant una mica fora de lloc en les primeres escoltes és el sintetitzador amb un so tan sec que entra al final del drop, però la meva valoració general de Lonely Heart és molt positiva.

Disco Maghreb és la nova producció de DJ Snake, que va arribar a les plataformes digitals aquest passat. Com ja es pot deduir pel títol, és una producció inspirada en la música del nord d'Àfrica i el mateix autor la defineix com un pont entre les seves arrels algerianes i els sons electrònics europeus. No és el primer cop que DJ Snake fa alguna cosa així, Magenta Riddim (que em sembla un dels seus millors llançaments de la seva discografia) ja va barrejar els sons del món àrab amb els sons electrònica. El resultat a Disco Maghreb no em sembla tan encertat, però trobo que era una fórmula massa interessant per fer-la servir només una vegada. És clar que no és un llançament per a tothom, però el que no es pot negar és que ofereix una cosa diferent al que estem acostumats a sentir.


Lost Frequencies ha aconseguit tenir un dels èxits dance més grans de la temporada (si no és el més gran) amb Where Are You Now, la seva col·laboració amb Callum Scott. El músic belga estrena avui el senzill que es troba amb la difícil tasca de rellevar-lo, Questions i que segueix uns patrons molt semblants. El més evident és que ha tornat a comptar amb la col·laboració d'un cantant anglès sortit d'un concurs televisiu, en aquest cas James Arthur. Però la producció també té molts elements que ens recorden a Where Are you Know, tot i que Questions té una atmosfera una mica més calmada i és prou diferent per no deixar-te amb la sensació que sents més del mateix. No em sembla tan bona com la seva predecessora, però tampoc està gens malament. Ja veurem com funciona a les llistes.


Inna posa veu a la nova proposta de del DJ/productor turc Ilkay Sencan, anomenada Talk. A nivell de producció, agafa els greus característics del slap house però els utilitza de manera totalment diferent del que és habitual en aquest gènere, que normalment acostuma a ser tan repetitiu i monòton. D'altra banda, tot i que ja sabeu que Inna és de les artistes que més escolto i de les que parlo més sovint aquí, vocalment, aquesta cançó em deixa totalment indiferent.


Wake Up és el nou senzill de Purple Disco Machine. No té absolutament res que la faci destacar entre les altres produccions del catàleg del DJ/productor alemany i que eviti que passi totalment desapercebuda.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada