13 de gen. 2022

Ressenya: Inna - Champagne Problems

Divendres, Inna va estrenar la primera part del seu nou àlbum, Champagne Problems. Inclou vuit cançons, totes inèdites, i suposo que en els propers mesos arribarà un segon volum amb un nombre similar de cançons.

Com segurament diversos de vosaltres ja sabreu, aquestes són les cançons que han sortit de la segona temporada de Dance Queen's House. Però, per si de cas, n'explico el context ràpidament: el desembre del 2020, Inna i diversos dels seus col·laboradors van llogar una casa i durant un mes van estar treballant en noves cançons, que es van materialitzar en el disc Heartbreaker. Durant aquest mes, la cantant romanesa va publicar un vídeo cada dia al seu canal de YouTube, fent una mena de reality show que es deia Dance Queen's House, documentant el procés del disc. El passat mes de desembre, Inna ha decidit repetir la jugada, i fer una segona temporada d'aquesta sèrie, encara que, malauradament, en els vídeos que va compartir el mes passat en el seu canal de YouTube, pràcticament no mostraven res sobre el procés de creació del disc. 

Totes vuit cançons del disc tenen un so bastant similar: són propostes dance mid-tempo que aposten per una producció slap house més aviat suau. És un estil que, a priori, no m'entusiasma particularment i el fet que absolutament totes les pistes del disc es puguin etiquetar dins el mateix subgènere no em sembla positiu en cap cas. Però aquest no és el problema més greu que trobo en aquest disc: si la producció fos simple i repetitiva, però la composició i interpretació vocals ho compensessin, no passaria res.

Però les cançons d'aquest disc són completament bàsiques i no donen cap motiu per tornar-les a escoltar. No trobo que n'hi hagi cap que resulti memorable, i això us ho ho diu una persona que té a Inna com una de les seves artistes més escoltades. No em podia treure el regust que són cançons que s'han fet sene tenir res a dir ni a aportar musicalment, com si les haguessin fet simplement per complir. Com ja hem dit, les vuit cançons que s'inclouen en el primer volum de Champagne Problems són inèdites: de la mateixa manera que ja va passar amb Heartbreaker, els senzills que Inna ha anat presentant en els últims mesos han quedat fora del disc. I tot i que els tres senzills en solitari que la cantant va publicar el 2021 (Oh My God, De Dragul Teu i Up) són de qualitat bastant irregular, tots tres em semblen millor que qualsevol de les vuit que apareixen a Champagne Problems

Sota el meu punt de vista, Heartbreaker va ser un disc bastant decebedor perquè no estava a l'alçada dels senzills que Inna havia estrenat els mesos anteriors ni del seu anterior treball discogràfic Yo. Malgrat això, Heartbreaker no em semblava un disc dolent i en els mesos posteriors el vaig escoltar força. Però el cas de Champagne Problems no és aquest: directament us dic que no estic segur que ofereixi res que valgui la pena escoltar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada