1 de gen. 2022

Albums 2022

Tot i que el 2022 segur que vindrà ple de sorpreses, no són pocs els artistes que ja sabem que treuran nova música l'any que acaba de començar. A continuació us proposo repassar què sabem dels nous projectes d'alguns dels artistes capdavanters del pop, la música urbana i l'EDM (ordenats alfabèticament).

Ava Max 

A finals del 2020, Ava Max va estrenar el senzill My Head & My Heart i va anunciar que tenia la intenció de rellançar el seu àlbum debut Heaven & Hell amb unes quantes cançons noves. Més endavant, ja a principis de 2021, va dir que havia canviat d'idea i que publicaria un EP amb el nou material, sense cap relació amb Heaven & Hell. Fins i tot va haver-hi un parell de mesos en que la cantant de Sweet But Pyscho deia una cosa en una entrevista i l'altra en la següent.

Però el cas és que, tot i que Ava Max sí que ha publicat un parell de nous senzills el 2021, cap de les dues coses de què parlava a principis de l'any que acabem de deixar enrere es van acabar materialitzant. amb una mica de sort, això vol dir que ha seguit treballant en les idees que tenia per a convertir-les en el seu segon àlbum de llarga duració, cosa que, si voleu la meva opinió, em sembla una tria molt més encertada.


Sigui com sigui, i malgrat que ella no ho hagi dit explícitament, crec que podem donar per fet que el segon treball discogràfic de la cantant de Torn i Kings & Queens arribarà aquest 2022. 

Bad Bunny

Després d'un 2020 a vesar de nova música, Bad Bunny s'ha pres el 2021 amb més calma. Però això no ha impedit que l'artista porto-riqueny hagi estat el més escoltat arreu del món a Spotify per segon any consecutiu. Ja fa uns mesos que Bad Bunny va anunciar que ja treballa en el seu nou disc, que serà el quart àlbum en solitari de la seva discografia.

Més enllà del fet que ja fa un cert temps que l'està preparant, no en sabem pràcticament res, del nou projecte del cantant de Dákiti. Tenint en compte que la gira que va començar aquest desembre a Puerto Rico inclou concerts programats arreu dels Estats Units fins el mes d'abril, la meva aposta és que el nou disc de Bad Bunny arribarà a les plataformes digitals, com a molt aviat, a finals de primavera.

Camila Cabello - Familia 

A finals de l'estiu passat, Camila Cabello va anunciar el senzill Don't Go Yet i va començar a donar, de manera més aviat informal, els primers detalls del seu tercer disc en solitari. Es dirà Familia i, com ja hem pogut sentir als dos senzills que n'ha avançat a hores d'ara, apostarà per un so inspirat en les seves arrels cubanes. El mes d'octubre va estrenar Oh Na Na, una col·laboració amb Myke Towers i la producció de Tainy que malgrat que ningú ho ha dit explícitament, podem deduir que és el segon avançament del disc.Tot i que Don't Go Yet encara va tenir un pas més que decent per les llistes d'èxits mundials, la veritat és que cap dels dos senzills d'ha acabat d'enlairar a nivell comercial. 

I és una llàstima, perquè totes dues estan molt bé. Inicialment, Camila Cabello va anunciar que tenia intenció de publicar-lo abans que acabés el 2021 cosa que, evidentment, no ha estat així. I possiblement aquesta recepció més aviat pobra a nivell comercial hi ha tingut alguna cosa a veure. En tot cas, és un disc que tinc bastantes ganes de poder descobrir i que espero que el poguem gaudir ja durant els primers mesos de l'any.

Christina Aguilera - La Fuerza 

El 2022 Christina Aguilera estrenarà el seu primer àlbum completament en castellà, que, en principi. es dirà La Fuerza. Durant les últimes setmanes de l'any que acabem de deixar enrere, la cantant estatunidenca ja va estrenar dos avançaments d'aquest projecte: Pa' Mis Muchachas (amb Nicki Nicole, Becky G i Nathy Peluso) i la balada Somos Nada, en solitari.


Ed Sheeran - Minus

Tot i que només han passat poc més de dos mesos des del llançament d'Equals, el quart disc en solitari d'Ed Sheeran; el cantautor anglès ja ha anunciat que té la intenció de treure el cinquè i últim disc que utilitzarà un símbol matemàtic com a títol al 2022. Si l'evolució de la pandèmia ho permet (ja veieu que molts dels discos de la llista depenen d'això) i tot va com està programat, Ed Sheeran començarà la seva gira el mes d'abril. I, tenint això em compte, veig probable que Equals arribi a les plataformes digitals poc abans dels primers concerts de la gira. 

Grimes - Book I

A principis de desembre, Grimes va publicar el seu nou senzill Player of Games: el primer avançament del seu proper àlbum, que arribarà en els propers mesos. Un projecte del qual en coneixem més aviat poc, però que la polifacètica artista d'origen canadenc no ha dubtat a qualificar com "el millor que ha fet mai i amb molta diferència". El que sí que sabem és que estarà més enfocat a la música electrònica i que el promocionarà la primavera i l'estiu vinents amb una sèrie d'actuacions com a DJ a festivals (entre els quals, el Primavera Sound). Al llarg del 2021, Grimes ha compartit fragments d'algunes de les cançons en què estava treballant, la més coneguda de les quals Shinigami Eyes, que suposo que apareixeran en el seu nou disc.

Inna

El 2020, Inna va publicar al seu canal de YouTube Dance Queen's House, una mena de reality show que documentava (en teoria) el procés de creació del seu àlbum heartbreaker. El passat mes de desembre, la cantant romanesa ha anat compartint els vuit capítols de la segona temporada de Dance Queen's House, que, en teoria ha estat el temps que ella i els seus col·laboradors han estat preparant el seu nou projecte. Tot i que en aquesta nova temporada (que podeu veure al seu canal de YouTube, amb subtítols en castellà o anglès) gairebé no hem pogut veure res relacionat amb la creació del seu proper disc, se suposa que ja està acabat i que arribarà a les plataformes digitals en les properes setmanes.



Més enllà d'això, no en sabe gaire més: inclourà només cançons noves com Heartbreaker, o, a diferència del seu predecessor, també comptarà amb els senzills que Inna ha estrenat recentment? Tenint en compte l'afany amb què el seu equip i ella estan promocionat Up i que n'acaben d'estrenar una remescla amb Sean Paul i el videoclip oficial fa tot just un parell de setmanes, se'm fa difícil imaginar que no formi part del nou àlbum de la cantant romanesa.

Mora

El primer treball discogràfic de Mora encara és relativament recent: Primer Día de Clases va arribar a les plataformes digitals el 10 de febrer del 2021, per ser exactes. Però sembla que el cantant i compositor porto-riqueny de seguida va tornar a l'estudi a començar a preparar noves cançons per al que serà el seu segon disc. Tot i que encara no en sabem gaires detalls i el mateix artista encara no ha dit res respecte a la data de llançament d'aquest projecte, tot fa pensar que ja el té bastant enllestit i que arribarà enguany. Probablement durant els primers mesos de l'any.

A principis de novembre, Mora va compartir aquesta imatge al seu compte de twitter, i tot fa pensar que és la llista de cançons que té previst que apareguin al seu segon disc.

Myke Towers - Michael

Un altre artista urbà que va treure un àlbum al 2021 però ha anunciat la intenció de treure'n un altre enguany és Myke Towers. El passat mes d'abril va estrenar Lyke Myke, un disc amb un so gens comercial, completament orientat al rap i en què molts vam trobat a faltar la gran diversitat d'estils del seu primer àlbum Easy Money Baby.

Fa uns quants mesos, Myke Towers va anunciar que treballa en un nou treball discogràfic, que es dirà Michael i que serà pràcticament oposat a Lyke Myke. Tot i que encara no tenim cap confirmació explícita que el seu èxit en solitari més recent Experimento apareixerà en aquest nou projecte, es fa difícil pensar que no en formi part. I, efectivament, és una cançó pop amb una producció plena de sintetitzadors, totalment oposada a les de Lyke Myke

Rauw Alejandro - Trap Cake vol 2

Tot i que la gran majoria del públic va conèixer a Rauw Alejandro al llarg del 2020 amb el seu àlbum Afrodisíaco i els seus senzills, aquest no va ser el primer disc del cantant porto-riqueny. El 2019, Rauw Alejandro va publicar un EP anomenat Trap Cake Vol 1.  i que inclou nou cançons. Més de la meitat de les quals col·laboracions amb artistes com Cazzu i Darrell. 

Rauw Alejandro ja ha confirmat que el seu proper projecte serà un segon volum de Trap Cake, que no sabem si serà un altre EP o si serà un disc de llarga duració però sí sabem que arribarà a les plataformes digitals als primers mesos del 2022.

Rosalia - Motomami

El 2 de novembre, Rosalia va publicar a les seves xarxes socials un vídeo amb què anunciava oficialment el seu nou àlbum Motommi i, sense concretar més, deia que arribaria el 2022. Aquest vídeo promocional semblava ser una sèrie d'escenes del videoclip d'alguna de les cançons del disc, segurament, la que també es diu Motomami. La setmana següent, l'artista catalana va estrenar el primer avançament del disc, La Fama, una bachata en col·laboració amb The Weeknd que ha passat tres setmanes al número 1 de la llista oficial espanyola. En el moment d'estrenar La Fama, Rosalia ja va assegurar que el disc estava completament acabat). A finals de desembre, Rosalia ha fet públic el seu compte secundari d'Instagram (@holamotomami), que l'autora de Malamente havia mantingut privat fins ara i que documenta el procés de creació del disc. Gràcies a això, hem pogut coneixer-ne diversos detalls: els títols de les cançons en què ha estat treballant, que comptarà amb la participació de la rapera dominicana Tokischa i que una cançó del disc (o diverses) compten amb la participació d'un cor.

Una altra cosa que sembla que hem pogut esbrinar gràcies a aquest compte d'instagram és que, en realitat, el disc està acabat des de fa bastant temps, però ja sabem tots que la pandèmia allarga el procés de fabricació de les còpies físiques i que la producció de vinils ha endarrerit alguns dels llançaments més esperats del 2020 i del 2021 diversos mesos. Artistes de primeríssim nivell com Adele o Lana del Rey n'han estat afectades. Tenint en compte que sembla que ja està tot enllestit, la meva aposta és que tan bon punt acabi la temporada nadalenca tindrem, Rosalia i el seu equip faran pública la data de llançament i els formats en què Motomami arribarà a les botigues de discos, que intueixo que serà al voltant del mes de Març.

Swedish House Mafia - Paradise Again

Sens dubte, el retorn més esperat de l'any en el panorama de la música electrònica ha estat el de la Swedish House Mafia. Després de 9 anys sense estrenar cap producció conjuntes, el trio composat per Axwell, Sebastian Ingrosso i Steve Angello van fer oficial el seu retorn el passat mes de juliol amb l'estrena de dos senzills (Lifetime i It Gets Better). També van anunciar el títol del seu nou àlbum en una entrevista a Billboard el mateix dia que It Gets Better arribava a les plataformes digitials. Van anunciar que tenien la intenció de publicar Paradise Again, cosa que òbviament no ha estat així. La veritat és que el seu retorn no ha acabat de funcionar en cap aspecte, i potser això ha tingut alguna cosa a veure amb aquesta decisió. O potser simplement volen treure'l en una data més propera a l'inici de la gira que tenen prevista per a la segona meitat del 2022.

I és que, com deiem, sembla que aquest retorn no ha tingut els resultats que esperaven: cap dels tres senzills ha estat exitós del tot a nivell comercial (ni tan sols, Moth To A Flame, que compta amb la veu de The Weeknd) ni ha donat als fans allò que esperaven trobar en la nova música de Swedish House Mafia. De vegades, sembla difícil no veure aquest disc com simplement una excusa per fer una gira després, que és on realment hi ha el negoci. En tot cas, malgrat sentir-me jo mateix una mica decepcionat amb aquesta nova etapa del trio suec, Paradise Again és un dels discos que més ganes tinc d'escoltar enguany.

The Weeknd - The Dawn

El mes d'agost, The Weeknd va anunciar que ja estava preparat per tancar l'etapa promocional d'After Hours i encetar la del seu nou disc The Dawn, i va estrenar-ne un primer senzill: Take My Breath Away. Des d'aleshores, el canadenc ha estrenat un bon grapat de col·laboracions, però encara no ha avançat res més del seu nou projecte en solitari. Sigui com sigui, es fa difícil pensar que no arribarà en els propers 12 mesos, sobretot si tenim en compte que ja fa mesos que The Weeknd assegura que ja el té acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada