9 de des. 2014

Entrevista de Billboard a Jahan Yousaf (Krewella)

Jahan Yousaf and Yasmine Yousaf of Krewella "Hola. Em dic Jahan Yousaf. Sóc cantant, compositora i DJ del que ara mateix és el grup de música més odiat del món: Krewella."
Amb aquestes paraules començava l'entrevista de la gran de les germanes Yousaf amb Billboard.



El primer tema sobre el que parla és sobre les reaccions de la gent després de que Kris Trindl, ex-membre del grup, la demandés per fer-lo fora (Pressumptament) de Krewella.
"Molta gent ens va dir que comencessim carrera com a actrius porno, que no serviríem per res més". Ja he perdut la compta de quantes vegades he vist la paraula p****s seguida de Krewella o dels nostres noms.
Potser aquests comentaris us faran gràcia al principi, a mi també me'n van fer, però ara ni no puc ni somriure pensant en aquest tema. Això em molesta especialment perquè crec que aquests comentaris són un reflex de l'actitut de molta gent.
Hem estat massa temps en silenci, i hem decidit reprendre els mitjans social per poder fer questionar a la gent el que senten i llegeixen. 
A més molta gent repeteix el que diuen celebritats, no només en aquest tema. No he vist cap dels tres milions de seguidors de Deadmau5 a Twitter qüestionar el seu comportament depectiu."

Jahan no es va oblidar dels que sí que els vam donar suport:
"Estic molt agraïda amb els pocs que van mostrar la seva preocupació o fins i tot simpatia per nosaltres. 
Estic demanant a tots a pensar en l'impacte negatiu i depoca acollida  que això té en  la nostra joventut amb ganes d'èxit, el respecte i l'acceptació, especialment en les nenes que estan buscant en bona reacció del públic, que podria estar ara es desaniméssin a seguir - la buscant en una indústria dominada pels homes.
El rebuig social ens afecta a tots. I si creus que són problemes socials del passat, llavors vosaltres esteu vivint en un món de fantasia on no hi sexisme, ni discriminació i ni homofòbia. Us demano que surtiu fora de la vostra petita bombolla - o que feu la vostra recerca - i pogueu entendre que una enorme porció de la depressió, l'autodestrucció i cognitives trastorns de conducta de la nostra joventut són el resultat del rebuig social i la vergonya que es produeix a Internet."

"Tots dos gèneres pateixen desigualtats i cap és més important per a mi que l'altre, però el que jo  millor conec és la meva experiència de primera mà. Jo crec que val la pena esmentar que Kris estava eclipsat sovint a causa de la presència de dos noies. Malgrat els nostres esforços per donar-li més atenció, Kris se sentia desprotegit. No podíem seguir obligant a la seva presència en Krewella, com la seva decisió de desvincular-se del grup (...) La part preocupant és que el creixement de la lloança i l'atenció que sempre vam voler per Kris va arribar amb la demonització de Yasmine i jo. Després de la demanda Kris va  compartir la seva desconfiança de les dones i els supòsits despectius flagrants sobre les dones Deia que "les noies no van fer altra cosa que utilitzar el seu sexe per vendre el grup" i que "no són més que titelles per al geni que va fer tota la feina".
Dina LaPolt  (Advocada de Kris) va dir que "Jasmine no sabria el que trobar un do en el teclat". Com podreu veure, la meva germana sí que sap on està el do."

En la opinió de Jahan, això no es tot. "Si això només m'afectés personalment,... però comentaris així porten una ona de negativitat contra les dones en la música electrònica."







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada