24 de des. 2014

Els 20 millors àlbums de 2014

El 2014 s'acaba i és el moment de fer llistes del millor de l'any, en aquest cas els 20 millors àlbums d'aquest any que en escassos dies deixarem enrere.



20. Abandon Ship

Després de diversos EPs amb molt èxit en els darrers anys, Knife Party, duet de DeeJays format per Rob Swire i Gareth McGrillen, han llançat el seu primer àlbum.
A Abandon Ship han experimentat amb alguns gèneres que no havien produït fins ara (Alguns amb millors resultats que altres). A més han fet per primer cop cançons (És a dir produccions amb veu) i fins i tot una de les cançons de l'àlbum, Begin Again, està cantada per ells.



19. Money Sucks Friends Rule

Dillon Francis debuta amb aquest àlbum on també hi trobareu molta varietat dins la música electrònica. La varietat de gèneres va des de l'electropop fins al Trap, passant pel Progressive, l'Electro House i el Big Room. A més al disc hi col·laboren diversos artistes molt reconeguts com Martin Garrix o Sultan & Ned Shepard, cosa que no està gens malament en un debut.




18. A Town Called Paradise

Tiësto va deixar el Trance i es va passar a l'Electropop amb aquest àlbum, on hi ha cançons realment molt bones, però també n'hi han de menys encertades. Un altre punt a favor són les col·laboracions amb Krewella, Hardwell, Icona Pop, Matthew Koma,..
De moment tres cançons han estatllançades com a single: Red Lights, Wasted i Light Years Away.



17. We Are The Party

DJ Antoine presentav àlbum a l'Agost. Un disc correcte, però molt per sota dels seus anteriors treballs (Welcome To DJ Antoine, Sky is The Limit). Sembla que en part això és per voler-se apropar a les tendències de la música electrònica ara mateix i deixa de banda (Almenys, en part) el seu so habitual.
Els dos primers senzills (Light it Up, Go With Your Heart) no són gaire bons en la meva opinió, però el tercer (Wild Side) sí que ho és.




16. Ultraviolence

Amb Ultraviolence Lana del Rey seguiex fidel al seu estil, al contrari del que sol passar quan una artista amb so tan poc pop comença a tenir èxit a l'escena mainstream. Així que no us espereu un so electropop com el de les dos remescles que Cedric Gervais va fer primer a Summertime Sadness (Per cert, aquesta remescla és la cançó més exitosa de Lana del Rey) i uns mesos més tard a Young & Beautiful.
A Ultraviolence hi ha balades i cançons més ràpides, cançons melancòliques i alegres, totes amb el so característic d'aquesta novaiorquesa.



15. Prayer

Aquest any Robin Schulz ha aconseguit un èxit sense precedents al món del deep house amb les remescles que ha fet al Waves de Mr. Probz i a Prayer in C de Lilly Wood & The Prick. Al primer àlbum del jove DJ alemany hi trobareu aquestes i més fantàstiques remescles i cançons originals, com Sun Goes Down, que ha estat escollida com a single.




14. The Pinkprint

El nou àlbum de Nicki Minaj sembla que estigui dividit en dos parts, la primera més Hip-Hop i la segona més pop, on a més de rapejar canta en la majoria de cançons. A aquesta segona part fins i tot hi ha una balada. El primer senzill va ser Pills 'n' Potions i va tenir un èxit, però el segon, Anaconda, ha estat la cançó més exitosa de Nicki Minaj. Actualment està promocionant Only i Bed of Lies.
Al disc hi ha col·laboracions amb artistes destacadíssims com Beyoncé, Ariana Grande o Chris Brown.
A més, Nicki Minaj ha fet un curt per promocionar el disc.



13. Sweet Talker

Després de debutar amb Who You Are i treure un segon àlbum, Alive, sense repecussió; Jessie J torna amb nou àlbum: Sweet Talker. El primer senzill: Bang Bang, al costat d'Ariana Grande i Nicki Minaj ha estat tot un èxit, però els següents en solitari no, cosa que ens fa plantejar si l'èxit és més aviat per les artistes convidades.




12. True: Avicii By Avicii

L'any passat Avicii va treure el seu primer àlbum: True, que va ser criticat pel canvi d'estil que va fer. Aquest març va treure una nova versió de True, amb el subtítol Avicii By Avicii, on ell mateix es remesclava les cançons del disc amb un estil Progressive House com el que produïa abans.
A més va fer videoclip per quatre de les noves versions del disc, la de Wake Me Up, la d'Addicted to You, la de You Make Me i la de Hey Brother.



11. Multiply

En aquest segon àlbum, Ed Sheeran segueix fent pop i moltes cançons lentes, però també hi introdueix Hip-Hop demostrant que rapeja igual de bé que canta. Això sí, per mi el millor de l'àlbum segueixen sent les balades com Thinking Out Loud, que ha estat escollida com a tercer senzill després de Sing i Don't.



10. Forget The World

Afrojack és un altre dels DeeJays que s'han atrevit a treure àlbum. En aquest disc Afrojack no deixa de banda completament l'electro house, però el combina amb el pop, el hip-hop i el Progressive House. Entre els vocalistes de les cançons hi ha autèntiques llegendes del món de la música com Sting, Wiz Khalifa o Snoop Dogg.
El primer senzill va ser  Ten Feet Tall, al costat de Wrabel. Si us va agradar, us encantarà tot l'àlbum.




9. Motion

Calvin Harris tenia una missió realment difícil: Igualar o fins i tot superar 18 Months, el seu anterior àlbum. En aquest disc a més de produccions progressive house molt suau i electropop, també hi ha temes d'altres gèneres més contundents com Electro House o Big Room. Les cançons compten amb vocalistes de luxe com Ellie Goulding, John Newman o el propi Harris.
El primer senzill del disc va ser llançat a finals de 2013. Era Under Control, al costat d'Alesso i Hurts. El segon, Summer, va sortir a l'estiu i és una de les cançons de l'àlbum cantada per ell. Després van venir Blame i Outside. Però alhora ha volgut promocionar el disc amb alguns senzills més contundents com C.U.B.A, Slow Acid, Burnin' i Overdrive.



8. X

Després d'un munt de retards, al Setembre va sortir el nou àlbum de Chris Brown, anomenat X, com els anys que porta en el món de la música. Després de treure tres senzills la primavera i l'estiu de 2013 (Fine China, Don't Think They Know i Love More), més tard va reiniciar la promoció del disc amb Loyal i més tard New Flame. A X hi trobareu pop, R&B i Hip-Hop i col·laboracions amb Nicki Minaj, Ariana Grande, Usher i Lil' Waybe, entre altres.



7. My Everything

Amb aquest segon àlbum, Ariana Grande s'ha consagrat com a la nova estrella del pop. El primer senzill del disc Problem, es va quedar a les portes d'encapçalar la llista Billboard, encara que sí que va ser número 1 a algunes altres llistes. El segon senzill, Break Free, a més de tenir èxit en el públic mainstream, va tenir molta acceptació en el públic de la música electrònica, segurament gràcies a la producció de Zedd. El tercer senzill és Love Me Harder, que de moment no té tant èxit.



6. Shakira

A principis d'any, Shakira va tornar amb un canvi per a millor en la seva música. El primer senzill, Can't Remember to Forget You, ja n'era un clar exemple. A més era un duet que era difícil d'imaginar: Rihanna i Shakira, i com no podia ser de cap altra manera, es va convertir instantàniament en un èxit. El segon senzill, Empire, va ser una cançó pop sense gaire èxit. El tercer senzillva ser Dare (La La La), una producció dance que va ser una de les cançons que més va sonar aquest estiu. En aquest àlbum, a més cal destacar que hi ha un duet country amb Blake Shelton i un cover de Boig Per Tu.



5. Never Been Better

Olly Murs va treure el seu quart àlbum aquesta tardor, on a més de repetir els gènere que ja feia, Pop i R&B va experimentar amb el Country, un gènere que no és gens habitual entre cantants britànics. També ha començat a introduir tocs d'electrònica.
A menor escala, però aquest disc també hi ha un duet destacadíssim a Up, on hi col·labora Demi Lovato, que ha estat escollit com a segon single del disc. El primer va ser Wrapped Up.



4. Bulletproof Picasso

Amb cares noves dins la banda, i per primer cop sense Scott Underwood, els Train anunciaven que preparaven un nou àlbum. En aquest disc hi trobareu el so habitual de la banda, que combina Pop, Rock i Folk, més alguna balada i alguna cançó amb influències Reggae. Encara que el disc va rebre molt bones crítiques no ha estat tan exitòs com els dos anteriors àlbums de la banda californiana.



3. Listen

La medalla de bronze és per David Guetta i el seu nou àlbum. A principis de l'estiu va treure un EP anomenat Lovers on The Sun, format per quatre cançons, tres de les quals s'han inclòs en aquest disc. A Listen hi col·laboren productors com Avicii, Nicky Romero o Afrojack i vocalistes com Sam Martin, Sia o Nicki Minaj.
Al disc tampoc li falta varietat, com en part ja podreu imaginar al veure els col·laboradors,. David Guetta torna a combinar a la perfecció la electrònica amb el pop, el Hip- Hop i en menor mesura amb alguns altres gèneres com el Reggae o el Country.



2. 1989

Medalla de plata pel nou disc de Taylor Swift on deixa el country i inicia una nova etapa dins el pop, això sí: Sense baixar gens la qualitat de la seva música. De moment, Swift ha llançat dos singles Shake it Off i Blank Space, tots dos números  a Billboard i amb centenars de milions de visites a Youtube, pel que sembla que aquesta nova etapa serà encara més exitosa.


1. 1000 Forms of Fear

Merscudíssima medalla d'or pel retorn a la interpretació de Sia, després de composar algunes de les cançons dels últims àlbums de Katy Perry, Rihanna i Beyoncé, entre altres. Encara que ja havia fet algunes col·laboracions amb David Guetta i Flo Rida amb molt èxit, amb Chandelier s'ha fet definitivament coneguda pel públic mainstream. Però ella no vol ser famosa. Per això no apareix als seus videos. Ni a les fotografies del llibret de 1000 Forms of Fear. En el seu lloc hi ha gent amb una perruca que imita el seu cabell, la mateixa que és la portada del que considero el millor àlbum de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada