26 d’ag. 2019

Top 10 novetats Agost

Vist que avui no hi ha cap nou senzill interessant ja podem passar a repassar les millors cançons del mes d'Agost. Tot i això, que aquest mes hem tingut un gran nombre de novetats interessants, i fins i tot he hagut de deixar-ne algunes fora del top 10. Però el més difícil, sens dubte, ha estat escollir quina és la meva preferida d'entre les dos cançons absolutament fantàstiques que ocupen les dos primeres posicions del rànquing.


Rosalía and Ozuna - Yo x Ti, Tu x Mi.png10. Rosalia, Ozuna - Yo x ti, Tu x mi

Rosalia ha estrenat una nova cançó aquest mes anomenada Yo X Ti, Tu X Mi, que compta amb la col·laboració d'Ozuna, un artista amb qui l'artista catalana va dir que volia col·laborar fa un any. Es tracta d'una cançó de Reggaeton estàndard, sense una producció destacable ni especialment addictiva. Per mi, la pitjor cançó de l'autora de Malamente.

9. Charlie Puth - I Warned Myself

Charlie Puth - I Warned Myself.pngL'autor de How Long i Attention inicia la promoció del seu nou disc amb I Warned Myself, una cançó que si ens dona una pista de com serà el sue nou treball discogràfic, no tindrà res a veure amb Voice Notes. És una cançó de pop obscur amb una producció bona però minimalista, sense ni rastre del funk i els sons dels anys 80 del seu últim disc.


Imatge8. Cupido, Lola Índigo, Alizz - Autoestima (Remix)

Quan vaig escoltar per primera vegada Préstame un Sentimiento, el disc debut de Cupido que es va publica el passat mes de Febrer, em va cridar molt l'atenció la versió original d'Autoestima, una d'aquelles cançons que costa de decidir si t'agraden o no. Però amb aquesta nova versió (remesclada pel productor barceloní Alizz i amb la col·laboració de Lola Índigo), jo no em queda cap dubte que és una de les meves cançons preferides de l'any en el panorama de la música urbana espanyola.


Normani - Motivation.png7. Normani - Motivation

Ja haviem vist a Normani llançant uns quants senzills de diversos estils fora de Fifth Harmony, col·laborant amb artistes R&B com Khalid i 6lack i fins i tot llançant un EP conjunt amb Calvin Harris, però aquest mes ha tret la seva primera cançó pop, que també seria la primera estrictament en solitari. Es tracta d'una cançó que recupera el so de finals dels 90 i principis dels 2000, però d'una manera que fa que soni totalment fresc actualment. Per fer-ho s'ha envoltat de bons col·laboradors: Ilya Salmanzadeh (que és qui ha produit la cançó), Max Martin i Ariana Grande han co-composat la cançó amb ella.

Imatge6. Ava Max - Freaking Me Out

Fa practicament un mes, Ava Max estrenava un doble senzill amb dos cançons noves que formaran part del seu proper disc: Blood Sweat and Tears i, la meva preferida de les dos, Freaking Me Out: una cançó pop molt sòlida, amb una gran producció i influències tropicals. Tot i que he de dir que em sembla que la temàtica de "terror" que l'autora de Sweet But Psycho intenta incorporar en totes les seves cançons em queda una mica forçada, però en general és una molt bona cançó.

Tove Lo - Bad as the Boys.png
5. Tove Lo i ALMA - Bad As The Boys

Ja no falta ni un mes per descobrir el quart disc de Tova Lo, i aquesta serà una de les cançons qu inclourà. En aquesta ocasió l'autora de Cool Girl col·labora amb la cantant finlandesa ALMA, amb qui va col·laborar al remix de Bitches. Tot i que he de reconeixer que aquesta cançó no m'ha enganxat tan ràpid com altres cançons de Tove Lo, però amb les escoltes m'ha anat convencent cada vegada més.

Megan Thee Stallion - Hot Girl Summer.png4. Megan Thee Stallion, Nicki Minaj, Ty Dolla Sign - Hot Girl Summer

Ja fa mesos que sembla només una qüestió de temps que Megan Thee Stallion es converteixi en una de les artistes més destacades del hip-hop estatunidenc, i podriem dir que el primer senzill que ha estat un èxit comercial clar* és aquest Hot Girl Summer, que originalment anava a ser una col·laboració només amb Ty Dolla Sign, però va acabar postposant el llançament de la cançó una setmana per incloure també una estrofa de Nicki Minaj. Una molt bona cançó en tots els aspectes (tornada, producció i estrofes de rap), però que també he de dir que m'està començant a cansar bastant ràpid.

*De fet ha estat número 1 a la llista de Rolling Stone, que a diferència de Billboard no té en compte les ràdios, només el consum de música, al Hot 100 de Billboard es va quedar al 12, així que crec que ja veieu on és la qüestió.

Lana Del Rey - Looking for America.png3. Lana del Rey - Looking For America

A banda del seu nou àlbum Norman Fucking Rowckell, ha estrenat Season Of The Witch per una banda sonora i ha presentat aquesta cançó, Looking For America, una cançó relativament espontània que l'autora de Summertime Sadness i Venice Bitch va escriure sobre la visió que té ella de com els Estats Units podrien funcionar millor arran dels tirotejos que han tingut lloc recentment a El Paso i  Dayton. Tots els beneficis de la cançó van a parar a organitzacions que ajuden a les víctimes.

2. Lana del Rey - The Greatest

ImatgeI tornem a trobar-nos amb Lana del Rey. Tot just una setmana abans del llançament del seu àlbum Norman Fucking Rockwell,  llançava un doble senzill i un videoclip conjunt per les cançons The Greatest i Fuck it I Love You. De les dos, la meva preferida és The Greatest. Confesso que en un primer moment no em va atrapar tant com altres cançons de l'autora de Born To Die, però amb els dies m'ha anat agradant molt. Es tracta d'una balada rock melancòlica, la lletra de la qual parla del moment en què Lana del Rey es va adonar que perdia la seva joventut. La instrumentació, en què ha treballat Jack Antonoff com en la majoria de cançons del disc, també és brillant.
Ava Max - Torn.png
1. Ava Max - Torn

I la meva novetat preferida del mes ha estat el nou senzill d'Ava Max, que només arribava tres setmanes després del doble single que ja hem mencionat. Una cançó pop fantàstica en tots els aspectes: bones estrofes, una producció molt encertada (encara que sí que podriem criticar que juga a imitar Gimme Gimme Gimme d'ABBA, cosa que a mi no em molesta gens) i una tornada èpica. Per no parlar del videoclip en què Max es converteix en una superheroïna.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada