21 de set. 2018

Novetats setmana 38


Una setmana més voldria comentar les novetats que s'han estrenat en els últims dies, amb noves cançons de Rita Ora i Lana del Rey, el debut com a artista principal de Dinah Jane i el retorn de Lil Uzi Vert, entre altres.



Després d'una temporada força llarga sense publicar nou material, Lil Uzi Vert ha estrenat New Patek, que s'especularà que serà el senzill de presentació del seu segon àlbum Eternal Atake. Uzi va compartir un fragment de la cançó el passat mes de Juny, sense desvelar-ne el títol i els fans va començar a referir-s'hi amb el títol amb el què s'ha publicat, malgrat que ell tenia la intenció d'anomenar-la 5 minutes. Musicalment la cançó no m'ha acabat de convencer tant com altres propostes d'aquest raper, i el tema que tracta tampoc no m'ha agradat: si Uzi és un dels pocs artistes trap que escolto és perquè en primer lloc ell té una personalitat que no em fa pensar "no vull recolzar aquesta persona" com molts altres rapers que m'agraden però que no vull recolzar per aquest motiu i en segon lloc pels temes que tracta en les lletres. Si del que ha de parlar és de com de ric és, no té res que oferir millor que els altres artistes del seu gènere, que ja de per si sabem que no és el més important.



The Chainsmokers han presentat una nova cançó anomenada This Feeling i en la què hi col·labora la cantant de country Kelsea Ballerini. Aquest any el duo nord-americà han provat nous estils, pel que no em sembla gens greu que en aquesta cançó, clarament vulguin fer un closer 2.0. Bé, com a mínim no és un reciclatge tan clar com han fet ells en altres ocasions, ja que més que el so el que reaprofiten és l'estructura. Sigui com sigui, la cançó m'ha agradat. Veurem com l'hi va comercialment ja que per una banda Closer és una de les cançons més exitoses de tots els temps, als Estats Units només ha venut 10 milions de còpies però els seus anteriors senzills han estat fracassos comercials.




Però el plat fort de la setmana és, sens dubte, la nova cançó de Lana del Rey: Venice Bitch, la segona cançó del doble senzill de presentació del seu sisè àlbum (sent la cançó que va presentar la setmana passada l'altra cançó). La principal crítica que se li fa a Lana del Rey és la poca varietat de registres que toca, però en aquesta cançó explora un registre completament nou per ella en tots els aspectes, començant per la manera de cantar. Ara bé, el que no em convenç és que la cançó duri 9:40, quan per mi es podria acabar al 3:19. Sigui com sigui, per primera vegada una cançó seva m'ha deixat amb la bona sensació de, per una banda "aquesta cançó m'encanta  ja des de la primera vegada" i de "ui, està provant una cosa nova".




Es fa molt extrany, però aquesta setmana s'ha publicat la col·laboració que Lip Peep i XXXTentacion van enregistrar, que ambdos van enregistrar abans de les seves morts amb el consentiment públic de les seves mares. Lil Peep va morir el mes de Novembre de l'any passat als 21 anys a causa del consum de drogues, mentres que X ho feia el passat mes de Juny als 20 anys d'una ferida de bala. La cançó no està malament, però tampoc trobo que sigui res espectacular. Però òbviament crida molt l'atenció.



Dinah Jane, ex-membre de Fifth Harmony ja havia fet algunes col·laboracions, però encara no havia publicat cap senzill seu com a artista principal, fins avui que ha estrenat Bottled Up. Trobo que és una cançó molt bàsica, que no aporta res nou ni té res remarcable, que busca reciclar el so urban descafeinat que han fet servir en moltes de les cançons de la girlband de la què ella formava part com Work From Home.






Ja falta menys per la publicació de Phoenix, el segon àlbum d'estudi de Rita Ora. La cantant britànica ha publicat un últim senzill: Let You Love Me. Una cançó dance-pop que no és la cançó més interessant de la seva discografia, particularment trobo que no arriba al nivell d'Anywhere i Your Song; però que tampoc està malament. Sobretot m'ha agradat la producció.
[àudio no oficial ja que ella ni la seva discogràfica han penjat la cançó a YouTube al moment de publicació de la entrada]



Jason Mraz ha estrenat More Than Friends, un duet amb Meghan Trainor. No m'ha despertat cap tipus d'interès. Res a veure amb la joia que és Just A Friend To You, una cançó de l'autora d'All About That Bass on tracta una temàtica similar i que jo considero la seva millor cançó.



Per últim, també voldria parlar de l'EP de remescles oficial al Dancing Alone d'Axwell i Ingrosso, que inclou tres remixes a càrrec de CYA, minds&machine i Brohug. Les tres estan bé, però cap de les tres m'ha agradat especial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada