16 d’ag. 2015

VMA: 2010-2014

Ja falta menys per a l'edició d'aquest any dels Video Music Awards (VMAs)! Avui, a dos setmanes de la gala d'aquest any, és el moment perfecte per repassar el millor de les anteriors edicions d'aquesta gala de premis, també coneguda com la dels MTV Awards.


2010


L'any 2010 a la gala dels VMA Lady Gaga va arrassar. Tenia 13 nominacions (Artista amb més nominacions en la història dels VMA), dos de les quals a video de l'any per Telephone i Bad Romance (És la única artista que ha aconseguit tenir dos nominacions en aquesta categoria com a artista principal), i es va acabar emportant 8 guardons, entre els quals el de Video de l'any, millor video pop i millor col·laboració, per Telephone i Bad Romance. Lady Gaga va pujar a recollir cada premi amb un vestit diferent, entre els quals el polèmic vestit de carn crua. Durant la gala també va anunciar el títol de Born This Way i va interpretar un fragment a capella de la cançó homònima que seria el primer senzill del disc.


2011


L'any següent les artistes que més van triomfar van ser Adele i Katy Perry. Totes dues es van emportar tres guardons, però com que Katy Perry va guanyar el premi a Vídeo de l'any i Adele va guanyar tres premis menors, podem dir que la triomfadora de la gala va ser Katy Perry..
De les actuacions podem destacar la de Lady Gaga, que va obrir la gala amb You and I. L'artista novaiorquesa va assistir a la gala transformada en el seu àlter ego masculí: Joe Calderone. Ella també va ser la entregada de donar un premi a Britney Spears en reconeixement a la seva trajectòria.


L'altra actuació que podem destacar és el tribut que Bruno Mars va fer a Amy Winehouse.



2012


Al 2012 els premis van estar molt repartits: el guardó a vídeo de l'any va ser per a We Found Love de Rihanna i Calvin Harris, el premi a millor videoclip pop a What Makes You Beautiful de One Direction, millor vídeo d'una artista femenina per a Starships de Nicki Minaj, millor vídeo d'un artista masculí Turn Up The Music de Chris Brown, millor vídeo Hip-Hop HYFR de Drake,...
Encara que Drake i Rihanna eren els artistes més nominats (optaven a 5 premis), el que més guardons es van emportan van ser els One Direction, que se'n van emportar 3.
Durant la gala van actuar artistes com Taylor Swift, Rihanna o Alicia Keys amb Nicki Minaj, que van cantar Girl On Fire per primera vegada.

2013

Ens agradi o no, el moment més destacat de la gala va ser l'actuació de Miley Cyrus i Robin Thicke. A més va ser el primer cop que milers de persones vam veure la nova imatge de la cantant.
L'artista més premiat va ser Justin Timberlake, qui es va emportar 4 premis, incloent el premi a vídeo de l'any per Mirrors. El cantant americà també liderava les nominacions conjuntament amb Macklemore & Ryan Lewis. Els premis a millor videoclip d'un artista masculí va ser per Locked Out of Heaven de Bruno Mars i el d'una artista femenina I Knew You Were Trouble de Taylor Swift.
A part de la de Miley Cyrus i Robin Thicke, podem destacar les actuacions de Lady Gaga (Que va obrir la gala amb Applause), Drake (Hold On We're Going Home i Started From The Bottom), Bruno Mars (Gorilla) i Katy Perry (Roar), que va tancar la gala.




2014

A l'edició de l'any passat, Beyoncé va ser l'artista que més premis es va emportar, amb un total de quatre (Millor Videoclip amb un missatge, millor cinematografia, i el premi Michael Jackson en reconeixement a la seva trajectòria). El premi a videoclip de l'any va anar a mans de Miley Cyrus per a Wrecking Ball, mentres que el premi a millor videoclip d'una artista femenina el va guanyar Katy Perry per Dark Horse i el premi a millor vídeo pop el va guanyar Ariana Grande amb Problem. El premi a millor videoclip d'un artista masculí va ser per Ed Sheeran amb Sing, i els premis a Hip-Hop i Rock van ser per a Drake i Lorde respectivament.
De les actuacions podem destacar el Medley de 15 minuts que va fer Beyoncé i que Nicki Minaj va actuar tres vegades: En solitari amb Anaconda, al costat d'Usher amb She Came To Give it To You i al costat d'Ariana Grande i Jessie J amb Bang Bang.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada