24 d’ag. 2015

cinquè aniversari de Teenage Dream

Avui fa exactament cinc anys sortia a la venda Teenage Dream, el segon àlbum de Katy Perry, amb el que es consagrava una de les cantants pop més exitoses del moment. Amb aquest àlbum, Katy Perry va aconseguir tenir cinc números 1 al Billboard Hot 100 dins del mateix disc, cosa que només han aconseguit fins al moment ella i Michael Jackson.


Comencem parlant de les ventes de l'àlbum. Teenage Dream va debutar a la primera posició del Billboard 200, així com a molts altres països com Austràlia, Àustria, Canada, Irlanda, Nova Zelanda, Escòcia, Regne Unit i la llista conjunta de la Unió Europea. En la seva primera setmana va vendre més de 192.000 còpies, i ara en porta més de 5,8 milions, xifra a la que s'hi ha de sumar un altre milió si comptem les vendes de la reedició que va sortir a la primavera de l'any 2012 amb el subtítol The Complete Confection.

Singles



California Gurls

California Gurls va ser el primer senzill del disc, llançat el 7 de Maig de 2010. Va arribar a la primera posició del Billboard Hot 100, així com de les llistes de 10 països més.
La portada de l'àlbum és una escena del videoclip.





Upper bust of a purple-haired woman staring at the upper left of the picture. She is standing in front of a blurred multicolored painting. In the upper left, the words "Teenage Dream" are written in neon light blue letters inside a neon pink sign. Below her neck, the words "Katy Perry" are written in candy-like pink letters.Teenage Dream

El 23 de Juliol Katy Perry va llançar el segon senzill de Teenage Dream: la cançó homònima del disc. Aquesta cançó també va arribar a la primera posició del Hot 100, a més de a les llistes de senzills de 10 països més.





Firework
A woman with a firework hair like a boy and a white background and the brown letter is 'Katy Perry' and the orange letter is 'FIREWORK'

Firework va ser llançada com el tercer senzill de Teenage Dream a l'Octubre. També va arribar a la primera posició del Hot 100, i a la de les llistes de 9 països més. És la segona cançó més exitosa de Katy Perry, darrera de Dark Horse.
El videoclip de la cançó va guanyar el premi a Vídeo de l'any als VMAs de l'any 2011.





A woman wearing a leather jacket looks towards the viewer, holding her hands togetherE.T

Katy Perry va llançar E.T com a quart senzill del disc. Però no va llançar la versió inclosa a Teenage Dream, sinó que la versió que va sortir com a senzill compta amb la col·laboració del raper Kanye West. Aquesta nova versió també s'inclou en la reedició.
E.T també va arribar a la primera posició del Hot 100, així com a 10 països.




Last Friday Night (T.G.I.F)


Cinquè senzill de Teenage Dream, i cinquè número 1 al Hot 100. Igual que va fer amb E.T, es va llançar una nova versió com a senzill, en aquest cas amb la col·laboració de la rapera Missy Elliott; però en aquest cas al videoclip es va optar per la versió de l'àlbum. Al videoclip hi apareixen diversos actors de la sèrie Glee.





A purple hair woman named "Katy Perry" looking at the sky with disc-shapped hat
The One That Got Away

Katy Perry hauria pogut intentar aconseguir un sisè número 1 i aconseguir un rècord, però va preferir mostrar una altra faceta, així que va llançar The One That Got Away com el següent senzill de Teenage Dream,  l'últim de la versió inicial del disc. Encara que no va assolir la primera posició al Hot 100 (Es va quedar a la tercera posició), hi va arribar a alguns països.




Image shows Katy Perry standing in front of a white background with her arms interlocked above her head in a black dress. On her left side, the words "Katy Perry" is written in bold, while on her right "Part of Me" is written in the same format in a smaller text size.

Part of Me

Katy Perry va estrenar Part of Me als Grammys, el Febrer de 2012, cosa que (Entre altres) va provoar que entrés directament a la primera posició del Hot 100, cosa que poquíssims artistes han aconseguit.






Wide Awake


Wide Awake va ser el segon senzill de The Complete Confection, el vuitè en total; i l'últim en tots dos casos. Aquesta cançó també va ser molt exitosa, arribant a la segona posició del Hot 100 i a la primera posició en 9 països.





Crítica

Teenage Dream és un àlbum que no podem dir que no soni actual, ni que s'hagi quedat obsolet en absolut, encara que jo considero que Prism, següent àlbum de Katy Perry, és bastant millor; tots dos son bastant diferents.
Encara que totes les cançons es cataloguin clarament com a Pop, no és un disc monòton en absolut, en gran part que hi ha cançons amb influències del R&B, del Rock i del Dance.

El principal aspecte negatiu del disc per mi, és que encara que totes les pistes siguin bones, hi ha una diferència de qualitat notable entre les que van esdevenir senzill i les que no.

Teenage Dream és un dels àlbums més exitosos dels darrers anys, i per mi, un dels millors. És un disc que us recomano moltíssim si no heu escoltat (Encara que és molt possible que sí), i encara més la seva reedició, on hi ha tres noves cançons, un megamix dels sis senzills de la versió inicial, una versió acústica de TOTGA i noves versions d'E.T i Last Friday Night.

Des de la primera vegada que vaig escoltar el disc, la meva cançó preferida és The One That Got Away, i no he canviat d'opinió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada